Априлски мами 2021 - тема 3

• 54 492
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Здравей,и аз от време на време усещам такова нещо,точно там,където го описваш. Доколкото знам от докито и от приятелки може да е от притиснат нерв/кръвоносен съд, не е никак приятно,но отшумява. Не се притеснявай.

Мале момичета колко имам да наваксвам (4страници съм изпуснала). Надявам се всички да сте добре и бебчетата също Hug
Аз се включвам да ви попитам дали случайно някоя е усещала подобна болка:  от снощи ми е почти постоянна, остра и леко пронизваща ниско в ляво почти до свивката на кракъ вече в областта на бельото. Бебето го усещам по-горе затова изключвам да е някоя рачичка или краче.
Ако съм седнала или легнала не ме боли, но тръгна ли да ставам или да се завъртя или да вървя някой път е тогава боли.
Пп. Вчера бях на тонове сутринта и всичко си беше наред и нямах болка никаква.

# 646
На мен точно заради дразненето на стомаха от желязото ми изписаха прахчета фортефер, но хемоглобина продължава да си пада. Последно беше 95. На всичкото отгоре вечерта преди ЖК вдигнах кръвно заради семейни проблеми, не бях спала цяла вечер и сутринта ми измериха кръвното 150/90. Обясних, че е моментно състояние и обикновено е около 125/80, но ми казаха да го следя и ако отново имам такива стойности - влизам в болница. От два дни го следя и не е било повече от 130/80, но много ми е притеснено дали не съм навредила на бебето с това кръвно, при условие, че и кръвотока не е много добър и като се ядосам бебчето започва много силно и интензивно да рита. На ЖК докторът не знам как изчисли, че съм почти в 33 г.с. (а аз тепърва започвах 32 г.с.) и според него бебето изостава малко с тегло 1.700 кг. Confused

# 647
  • София
Момичета, искам да помоля за мнение тези от вас, които имат опит и знания в сферата. Може да ми пишете на лично, за да не спамим темата с моите персонални главоболия Simple Smile

Бях споделила, че от вече пет седмици имам сърбеж по тялото, като понякога е придружен с малки пъпчици, които изчезват след няколко часа, друг път е просто топла зачервена сърбяща кожа, друг път от разчесване става уртикарен обрив или направо разранявам кожата. По ръцете и краката е най-зле и най-често, но ми се е появявал сърбеж и уртикарен обрив и под кръста (над дупето,а само сърбеж имам и по корема и гърдите (зърната), но за там не се притеснявам, тъй като може би за тези зони е съвсем нормално за бременността.

Пусках си изследвания отново днес. Няма нито един показател, който да е фрапантно под/над норма, но все пак имам някакви съмнения за следните, особено сравнени с предишните ми резултати:

* Левкоцити: и на 08.02., и на 26.02. са на горната граница (10 при реф. 4-10)
* Еритроцити: и на 08.02., и на 26.02. са под или на долната граница (4 при реф. 4.1-5.1 и 3.8-5-1 защото са в две различни лаборатории)
* Общият билирубин е в нормата (рег. горна граница на двете лаборатории е 21 или 23), но на 16.02. е бил под 2.5, а на 26.02. се е качил на 8.8 - не знам това покачване за 10 дена дали е индикатор за нещо (холестаза например) или си въобразявам и се шашкам излишно...
* Всичко останало е ОК - Хемоглобин (124), АСАТ (11 при реф. горна 32), АЛАТ (21 при реф. горна 33), директен билирубин (3.2 при реф. горна 5), алкална фосфатаза (75 при реф. 35-104), ГГТ (10 при реф. 5-36).

Писала съм на АГ (чакам отговор). Гастроентеролог, докато пиша този пост ми отговори, че няма нищо притеснително в изследванията ми. Билирубинът макар и повишен е в норма (и то доста под горна граница), Левкоцитите е нормално да се повишат по време на бременност (каза, че дори да са над нормата не трябва да се притеснявам, а при мен са на горна граница). Каза ми само, че е важно да ги следя до края на бременността, за да видим навреме ако нещо се промени.

Някоя от вас има ли наблюдения/опит с тези показатели и мислите ли, че има нещо притеснително? Прилагам и последните резултати от днес за по-нагледно. Благодаря предварително за мненията - както казах, може на лично, за да не занимаваме всички Simple Smile

# 648
Привет, и аз имам грацията на слон в стъкларски магазин напоследък, колко неща изпотроших или поне изпуснах им загубих бройката. И се ядосвам за всяко, което е най-неприятното. И с миналата бременност бях така, и след раждането пак изпусках и троших, чак след време ми се оправи координацията.
И днес на тоновете направо ми се дорева,  едва в 34 седмица съм а ме питаха дали не преносвам - смятайте какъв размер ми е корема... Направо не знам как ще оцелея още месец и малко с това гигантско шкембе отпред. Иначе на килограми съм +12, но всичко е на корема, и понеже съм ниска, ефекта е уникален.

# 649
И аз имах такава болка, само че вдясно. Някое сухожилие или връзка е. Мина за няколко дни. Отляво пък на кръста явно прескрипан нерв имам и само куцукам и охкам. Ужас 😁😁😁.

Вече съм с 14 кг. отгоре и ми е доста голям коремът. Иначе не изглеждам огромна, не знам къде са тези килограми. След раждането ще се види къде са. 😁
При вас как са килограмите?

[[b[/b]quote author=Joy_spl link=topic=1280045.msg42401340#msg42401340 date=1614337208]
Мале момичета колко имам да наваксвам (4страници съм изпуснала). Надявам се всички да сте добре и бебчетата също Hug
Аз се включвам да ви попитам дали случайно някоя е усещала подобна болка:  от снощи ми е почти постоянна, остра и леко пронизваща ниско в ляво почти до свивката на кракъ вече в областта на бельото. Бебето го усещам по-горе затова изключвам да е някоя рачичка или краче.
Ако съм седнала или легнала не ме боли, но тръгна ли да ставам или да се завъртя или да вървя някой път е тогава боли.
Пп. Вчера бях на тонове сутринта и всичко си беше наред и нямах болка никаква.
[/quote]

# 650
Някой изпитвал ли е болка под гърдите,отдолу.Охх ,не знам как да го обясня😆но имам чувство ,че са ми станали по-тежки и затова ме боли😆Тия седмици съм се побъркала тоталллноооо🤣🤣🤣

# 651
  • София
Някой изпитвал ли е болка под гърдите,отдолу.Охх ,не знам как да го обясня😆но имам чувство ,че са ми станали по-тежки и затова ме боли😆Тия седмици съм се побъркала тоталллноооо🤣🤣🤣

Аз болка не (само сърбеж), но при всеки различни симптоми се появяват явно Grinning Моите са станали много топли - явно където виснаха и като съм без сутиен се затоплят много отдолу... даже и спукани капиляри имам... Направо не мога да си ги позная откакто съм бременна, а бяха такива хубавки... Като почнем да кърмим ще стане още по-зле, но има по-важни неща в живота. Аз само ще гледам половинката да не ги вижда, че съвсем ще спре да има желание за с*кс (и без друго сега "пази бебето" не искам да съм на сухо завинаги) Grinning Избъзиках го вчера, че на някои кърмещи мами мъжете им ги цедят (видях такива коментари в групата във фейсбук) и той направо ми каза "Ако не искаш да те погледна повече като жена - ей това ме накарай да правя!"

Вие носите ли сутиени някакви, момичета? Аз не знам кое е по-добре за гърдите - без нищо (вкъщи) или някакво бюстие без банели (навън), или нещо друго?

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 22:33 от jalapeno

# 652
За килограмите аз съм +13. АГ всеки път ме хвали колко добре изглеждам и каква невероятна кожа имам без стрии 😂. Аз си ги виждам къде съм ги качила обаче, наляла съм в дупето и бедрата. Разрешил ми е 15кг общо, остана по-малко от месец, ще гледам да се вместя 😃.
Иначе по гърдите си ми излезнаха стрии, дано поизбледнеят после. Аз си купих 2 сутиена за кърмене от Джъмбо и съм много доволна от тях. Бяха някаква символична цена 7-8лв. и мисля да си взема още. Много са ми удобни и вкъщи си седя с тях. Според мен е добра идея да се носи нещо, че после това увисване..

# 653
Хаха jalapeno искрено ме разсмя. Истина е това за след кърмене ама какво да се прави...При мен поне няма много та не увисва Grinning (има си и своите предимства малкият бюст)
На кг аз съм 8/9+ засега не се чувствам тежка, въпреки че ММ ми вика "тюленче" Grinning
Тъкмо днес се чудех, вие нормално ли водите полов живот? Аз и с двете бременности "пазя" бебките та горкия ми мъж, трябва сериозно да компенсирам после. Ама пусти страх да не стане беля...

# 654
  • Мадрид
Леле като чета колко много допълнителни неща взимате и не мога да повярвам, че аз както писах и по-рано от началото до момента съм единствено на фолиева киселина🤔 (не живея в Бг), а пък не съм първа младост на 34 г. с първа бременност и се чудя дали е нормално. Иначе на абсолютно всеки преглед ми взимат кръв и урина, тест за диабет само веднъж и беше в нормални граници, а тонове от 27 г. с. като в момента съм 33+1 г. с.

И аз това се чудя повечето колко неща пият(и аз не живея в Бг). Аз единствено взимам фолиева киселина, йод и Б12. Тест за гестационен диабет ми е правен два пъти, кръв и урина също два пъти. Другата седмица за последно ще давам. А за ехографите да не говорим, за цялата бременност имам 3 прегледа. Микробиология не ми е взимана до сега. Мисля, че е нормално, просто на запад бременните ги третират по друг начин.

# 655
Момичета, искам да помоля за мнение тези от вас, които имат опит и знания в сферата. Може да ми пишете на лично, за да не спамим темата с моите персонални главоболия Simple Smile

Бях споделила, че от вече пет седмици имам сърбеж по тялото, като понякога е придружен с малки пъпчици, които изчезват след няколко часа, друг път е просто топла зачервена сърбяща кожа, друг път от разчесване става уртикарен обрив или направо разранявам кожата. По ръцете и краката е най-зле и най-често, но ми се е появявал сърбеж и уртикарен обрив и под кръста (над дупето,а само сърбеж имам и по корема и гърдите (зърната), но за там не се притеснявам, тъй като може би за тези зони е съвсем нормално за бременността.

Пусках си изследвания отново днес. Няма нито един показател, който да е фрапантно под/над норма, но все пак имам някакви съмнения за следните, особено сравнени с предишните ми резултати:

* Левкоцити: и на 08.02., и на 26.02. са на горната граница (10 при реф. 4-10)
* Еритроцити: и на 08.02., и на 26.02. са под или на долната граница (4 при реф. 4.1-5.1 и 3.8-5-1 защото са в две различни лаборатории)
* Общият билирубин е в нормата (рег. горна граница на двете лаборатории е 21 или 23), но на 16.02. е бил под 2.5, а на 26.02. се е качил на 8.8 - не знам това покачване за 10 дена дали е индикатор за нещо (холестаза например) или си въобразявам и се шашкам излишно...
* Всичко останало е ОК - Хемоглобин (124), АСАТ (11 при реф. горна 32), АЛАТ (21 при реф. горна 33), директен билирубин (3.2 при реф. горна 5), алкална фосфатаза (75 при реф. 35-104), ГГТ (10 при реф. 5-36).

Писала съм на АГ (чакам отговор). Гастроентеролог, докато пиша този пост ми отговори, че няма нищо притеснително в изследванията ми. Билирубинът макар и повишен е в норма (и то доста под горна граница), Левкоцитите е нормално да се повишат по време на бременност (каза, че дори да са над нормата не трябва да се притеснявам, а при мен са на горна граница). Каза ми само, че е важно да ги следя до края на бременността, за да видим навреме ако нещо се промени.

Някоя от вас има ли наблюдения/опит с тези показатели и мислите ли, че има нещо притеснително? Прилагам и последните резултати от днес за по-нагледно. Благодаря предварително за мненията - както казах, може на лично, за да не занимаваме всички Simple Smile

И аз съм със страхотен сърбеж по тялото, без никакъв обрив. Първият път се случи ноември месец, когато изкарах ковид. Бяха ми завишени  асат и алат адски много. Примерно 150 при норма 30. Директен билирубин ок. В един момент сърбежът ми мина. Сега обаче от десетина дена пак се появи. Интересно, че е е само вечер като си легна. Още през ноември ходих на хомеопат и ми предписа едни хомеопатични гранули  хелидониум. Нз дали от тях ми мина тогава или просто си е преминало от само себе си. От днес започнах пак да го пия. В 35 седмица съм.

# 656
Килограмите в 32 седмица са ми +4 и го докарвам до 48-9, много съм смешна, защото над корема ми се броят ребрата и приличам все едно ми е залепен корема. Като авокадо...Първите месеци свалих още 2-3-4 с повръщането, още ме отвръщават много храни и за това съм само + толкова.
Обаче ми натежава вече, бебка мърда и рита доста, нощем едва си намирам поза и също от ляво по крака имам някакъв нерв, който в определени пози ме заболява все едно ме хваща ток.. Simple Smile
До скоро не личеше, че съм бременна, вече всички много ми се умиляват, аз все още смятам, че съм по-скоро комично изглеждаща. Simple Smile)
Половият живот е мираж със скъсена шийка и контракции. Първите месеци имаше кървене.. Абе като цяло до сега май само месец-два можеше...

# 657
Леле, Colorful life, верно ли само  +4 кг. 🙄 Явно си е и ген при теб.

Получавате ли контракции през нощта? При мен зачестиха.

И ние с половия живот изоставаме, мъжо каза, че нямал фетиш към бременни и не иска да правим нищо. 😁

Аз постоянно спя и ходя със сутиен, без банели или спортен. Виждам, че гърдите леко са се отпуснали, но са добре.

За стрии ползвам на Uriage олиото и за сега нямам от бременността.

# 658
Благодаря ви момичета за включването. Дано скоро този нерв ли каквото и да е да се оправи.
Колкото до половия живот. При нас мъжа ми има много желание, а аз все съм с оправданията. Толкова тясна се чувствам и ми е толкова дискомфортно, че просто не мога да си го причиня. Липсва ми обаче, прави ми се, ноо всеки път си е болка и избягваме последния месец сигурно стана.
А с кг засега съм +8 в 35гс. Поне наистина ми пролича последните седмици, че съм бременна. Направихме си дори и фотосесия за спомен.

# 659
И при нас половия живот е мираж отдавна Grinning Аз за сега нямам стрии, не се и мажа с нищо. Но искам да попитам раждалите мами - след раждането при прибирането на корема, тогава по-голяма ли е вероятността от поява на стрии?

Общи условия

Активация на акаунт