Априлски мами 2021 - тема 3

• 50 849
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Аз имам едно секцио зад гърба си. Не е кой знае какво, но аз имах и други проблеми тогава и общо взето имам и доста бели петна относно моето състояние 🤪 Бих искала да се пробвам естествено. И двете ми лекарки ме подкрепят стига матката да не е много изтънена и бебето да е в правилна поза, има и други показатели, но за това мога да говоря след 32 седмица- ако този звяр не ми излезе през пъпа дотогава, защото наистина не знам колко може още да расте този корем🤨

# 76
  • Мадрид
И при мен тръгнаха рязко килограмите нагоре, 8-9 кг. в 24 седмица. Ама при мен първите 3 месеца бяха ужасни и дори тромава, поне да не ми се гади и да повръщам.
Как мислите да раждате? Аз следя декемврийските мами, много са активни и подробни и като чета как се мъчат повечето с естествено раждане и се притеснявам доста. При всеки е различно, но все пак искам да съм максимално подготвена и да знам какво правят с мен.
Аз исках със секцио,но тук секцио се прави само при нужда,ако е невъзможно естественото.
[/quote
И тук секциото не е на почит, всичко възможно се прави за да родиш нормално. Така, че за сега съм нормално, но с епидурална задължително. Не мисля да се мъча, като грешен дявол.

# 77
Аз много се чудя, защото имам много нисък праг на болка. Отделно имам 3 приятелки родили при моя АГ и 3те са секцио. Много бързо се възстановиха, казват че и белези почти нямат, а две от тях родиха тази година. Може би е от това, че работи по метода Щарк, който е по-щадящ. Имам още време да реша, но и аз чета другите отчетни и се стресирам колко уж нормални раждания са завършили със секцио.

# 78
Как сте,бъдещи майки?🙂
При мен всичко е добре с едно изключение,зачестиха се киселините..все се старая да внимавам но..явно така ще е.
На килограми как сме?

# 79
Как сте,бъдещи майки?🙂
При мен всичко е добре с едно изключение,зачестиха се киселините..все се старая да внимавам но..явно така ще е.
На килограми как сме?
Както не качвах кг предните месеци,сега в 23гс имам страшен апетит и забелязах че съм напълняла и краката са ми се подули😄

# 80
Аз съм качила 7кг за сега..надявам се о края да съм в нормите 😂 Започнах и разходките

# 81
Има ли мами от Пловдив ? Къде мога да си направя 4д ехограф?

# 82
Аз съм от Пловдив и се следя при Борислав Иванов в Медлайн. Всеки преглед е 4д, дава ти диск с прегледа и снимки.

За килограмите не ми се коментира, вече са +9 в 26г.с. 😒. Колкото и всички да ми обясняват, че изобщо не ми личат, на мен ми е криво. Имам още 3 месеца, не знам какво ще става..

# 83
Има ли мами от Пловдив ? Къде мога да си направя 4д ехограф?
В Пловдив можеш в болница Селена, при няколко  АГ-та, но звънни на регистратура да ти дадат повече информация, доволна съм и от д-р Васил Даскалов, при който ходя на ФМ.
Относно раждането аз ще съм секцио, защото имам 5очни операции... Имах огромно желание, но АГ е категоричен, че няма да рискуваме. А за килограмите от утре съм 27г.с. и съм +5.

# 84
Еха, 5 кг. за 27 седмица са абсолютно нищо. Аз съм в 23-та +8 кг, но не ми личът толкова, мисля че се лепят на дупето и съответно корема. Иска ми се да родя нормално и без упойка и за сега няма пречка, въпреки че сигурно е доста болезнено, а и аз също съм с нисък праг на търпимост на болка/да не кажа никакъв/.

# 85
Момичета, спокойно Sunglasses Килограмите не ги мислете от сега. Като родим ще си правим маратони с бебешки колички и ще ги свалим някак си. Много се притеснявах до скоро, но за щастлив семеен живот реших вече да не ми пука Grinning В 24г.с съм +12кг за статистиката, но още съм си активна. 5 дни седмично правя леки сутрешни тренировки и на ден вървя мин. 5км, а в хубавите дни по 12-13. Всичко качено отива на корем и бюст и само се поклащам като бутилка на бързей докато вървя Confused
По отношение на раждането, мисля да е естествено, ако бебо се обърне до тогава. В youtube има доста клипчета с полезни съвети и техники за дишане. След НГ почвам и това да упражнявам да не ми е скучно вкъщи. И мен доста ме наплашиха приятелки с раждания тръгнали естествено и завършили със секцио, но все пак смятам да се пробвам пък каквото сабя покаже. Гледайте да сте спокойни до самия момент, за да не тревожите бебчо, пък останалото все някак ще се подреди.

# 86
Здравейте, да се включа и аз към темичката ви. Термина ми е 3.04 и очаквам момиченце.  Sparkling Heart
Отностно раждането, мен ме е страх от упойките в гърба- не знам защо обаче. Досега съм била 2 пъти под пълна и нещо другите ме плашат. Затова и се надявам да успея да родя естествено без упокойка, но да видим как ще се развият нещата. Още гледам да не го мисля много. Сега съм се съсредоточила над шопинг момента и се надявам януари да свърша цялата работа, чее болките в гърба ме побъркват и не мога да си представя какво ще е през 8-9месец.
За килограмите съм +5кг в началото на 27гс.

# 87
Привет,момичета! Flowers Four Leaf Clover

Аз съм в 24-та седмица и съм + 2кг.Имам огромен апетит,а пък ми забраниха разходките и препоръчаха ограничаване на движението,така че подозирам,че килограмите ще започнат бързичко да се покачват.

В събота тичахме в Майчин дом.Confused Както си седях на канапето получих контракции.Изпих 1 магнезии и легнах да чакам да минат.След час,обаче продължаваха.Писах на следящата ме АГ и тя каза да отида до Майчин дом.
В началото прегледа започна като разпит,аз гола без гащи,права,в средата на стаята отговарям на дежурния лекар защо съм там.
5 мин. преди това същото упражнение направих пред дежурната сестра.Disappointed След това и двамата ми казаха,че трябва да платя !? Чудя се има някой,който не плаща ли?Малко по-късно  лекаря смени тона и прегледа заприлича на преглед.Аз обаче бях като дърво.Едно,че бях супер притеснена,за първи път изпитах такъв тип болка и дискомфорт,второ заради самото "посрещане".
Та,тъй каза лекаря - да лежа и почивам.Много ниска плацента,шийката е добре,бебето е добре.Увеличи ми магнезия + но шпа.
Странно ми е,защото точно два дни преди това бях на ЖК и нямаше нищо притеснително.Преди това се чувствах супер,върша си всичко вкъщи,разхождам се,пазарувам и нямаше никакви индикации.Но психическото натоварване ни дойде в повече,неспокойна съм и може би и това е допринесло.

Много дълго стана,извинявам се,но имах нужда да споделя с някого.Пазете се и недейте от сега да се напрягате за нещата,които предстоят.Heart

# 88
  • ...
Ужас, не разбирам как може допълнително да причиняват стрес на и без това стресиран човек.
Колкото до раждането - първото ми беше нормално, без упойка, но със система окситоцин. Приключи всичко за 4 часа, но имах доста разкъсвания, предполагам заради окситоцина и бързото раждане. Поне месец след това не можех да седя нормално и ме болеше. Предполагам и след секцио поне месец си има болка, но при него е в областта на корема. Този път съм решила да раждам с упойка, всички приятелки родили с упойка са доволни. И съм решила да искам обезболяване при поставянето на конците, защото и това си е агония, сигурно защото адреналина тъкмо те пуска и прага на болка намалява драстично. Определено не бих избрала секцио просто заради страха, и при двете има рискове и възстановяване.

# 89
Ако всичко е наред аз също искам да родя нормално.Имам притесниние и често си мисля за това,как ще протече всичко,за болката и куп други неща,но след това си казвам,че няма смисъл да го мисля от сега и няма да се оставя на страха ми!Искам да си го изживея и ще направя всичко което зависи от мен!
Операщията също е опция,но и тя е болезнена след това..а риск си има така или инъче..

Общи условия

Активация на акаунт