Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 469
  • 802
  •   1
Отговори
# 720
900 лева 2003-на си беше висока заплата, много над средната, сега би трябвало същата да е 4-5 К, ако е пазарна определена, а не е държавен служител или регулирана по някакъв начин професия. А че са високи цените, високи са, ама то е заради кредитирането. 2003 и да ти даде случайно някоя банка ипотечен кредит, което беше много трудно, лихвата ще ти е 18 %

# 721
Не виждам смисъл да споря. Това е като аз да обяснявам на програмист как да напише код.
При мен заплатите за една и съща длъжност от 2003 година до сега са вдигнати поне 4-5 пъти.

# 722
Да, защото средната заплата е точно толкова вярна статистика, колкото и всяка друга. Може да се дължи на повече доходи на светло, може да е всичко. Аз набирам хора и преди, и сега, и знам за едни и същи работи за колко ги купувам. Не за 4 пъти по-скъпо. Вижте някой свой приятел на една и съща длъжност ррез последните 15 години. Четири пъти ли му е вдигната заплатата? Ако сега има високо платен аутсорсинг бизнес, тогава не го е имало. Това не прави обикновената деловодителка 4 пъти по-добре платена. Фактът, че има платежоспособни хора, не прави цените изгодни.

# 723
# 724
Това няма отношение. Кажи за една и съща работа плащаш ли 4 пъти сега. Аз не ги наемам за себе си😀😀😀

# 725
Доро, средната затова е средна, да неутрализира неравнопоставеността на професиите и нейната динамика. Някага търсена професия беше машинописка и плащаха добре,, сега за набор на текст плащат смешни пари, тоест, заплатата на машинописката е намаляла. Подобно, но не толкова драстично се случи с преводачите от английски. Това по никакъв начин не означава, че заплатите като цяло са намалели или че средната е намаляла. Само пример. Пазарът на труда става все по-динамичен в качествено отношение, професии изчезват, падат им доходите, на други пък обратно. Това се изглажда със средната.  Отделен въпрос са укривавините доходи, което и сега го има.

Като цяло, за мен няма особено смисъл да гледам средната заплата. Гледам продажбите-щом на тези цени на зелено свършват повечето имоти, а хубаво СС де продава на потресаващи цени дори и за тотален ремонт, значи,има достатъчно платежосросабно търсене на тези цени и значи, това да пазарните цени.

# 726
Да, спрямо 2003 година за една и съща работа плащам поне 4 пъти повече. Като най-рязко вдигнах възнагражденията в периода 2005-2008.

# 727
900 лева 2003-на си беше висока заплата, много над средната, сега би трябвало същата да е 4-5 К, ако е пазарна определена, а не е държавен служител или регулирана по някакъв начин професия. А че са високи цените, високи са, ама то е заради кредитирането. 2003 и да ти даде случайно някоя банка ипотечен кредит, което беше много трудно, лихвата ще ти е 18 %
Има някакво разминаване с годините. 10% беше лихвата ни. После 2006 пазарният % беше под 8%, моята 6,0% с преференции. Фирмите с еднаква дейност 2003 и сега нямат ръст 4 пъти на заплатите си по длъжности. Сравнете по избор, която фирма искате. Средно и 2 пъти не стигат. Това е съизмерима работа. Държавните не ги коментирам. Тия  дето тогава са били на ръка, а сега са легални - също.
Нико - добре. Или сега плащаш повече, или тогава си плащал малко.  Ако е първото, срещу комисион ще ти спестя персоналните разходи за следващото наемане 😀

# 728
  • София
Току що питах моя мъж колко пъти се е увеличила заплатата на секретарката му (по-скоро асистентка), от 2003 до сега. Каза грубо 10 пъти.

# 729
Да, защото средната заплата е точно толкова вярна статистика, колкото и всяка друга. Може да се дължи на повече доходи на светло, може да е всичко. Аз набирам хора и преди, и сега, и знам за едни и същи работи за колко ги купувам. Не за 4 пъти по-скъпо. Вижте някой свой приятел на една и съща длъжност ррез последните 15 години. Четири пъти ли му е вдигната заплатата? Ако сега има високо платен аутсорсинг бизнес, тогава не го е имало. Това не прави обикновената деловодителка 4 пъти по-добре платена. Фактът, че има платежоспособни хора, не прави цените изгодни.
Какво значи "изгодни цени"? Изгодни за кого? Такъв термин в икономиката не съм срещала.
Щом се купува на тези цени,  значи, това са цените. За един са изгодни и купува, за друг не са и гледа. Вторият да стане АйТи и няма да гледа 😁

# 730
Секретарките 2003 бяха около 400 лв. Сега дава 4000 лв. Евала и щедрия мъж имаш. 😀
Poppea Изгодни - за мен. На мен ми е скъпо, откъдето тръгна дискусията.

# 731
Секретарките 2003 бяха около 400 лв. Сега дава 4000 лв. Евала и щедрия мъж имаш. 😀
Неговата може и на минимал да е била, няма как да знаеш. И това нищо не значи. Това са обобщени и усреднени данни, отклонения и в двете посоки може да има всякакви. По-важното е, че се купува, на тези цени. За гледащите е гадно, факт, но "се ла ви"

# 732
Секретарките 2003 бяха около 400 лв. Сега дава 4000 лв. Евала и щедрия мъж имаш.

Явно секретарката си я бива.

# 733

Тя каза, че 10 пъти й е увеличил заплатата, а не че е увеличена х10.

# 734
А, не съм разбрала, мислех, че разговорът е принципен, средно за пазара. Ми добре, не са ти изгодни, не купуваш. Ако на достатъчно много хора не са изгодни, няма да се продават и цените ще паднат. Ако не, ами не, няма да паднат. Пазар му викат.😀 Всъщност, кредитирането е определящото.

Общи условия

Активация на акаунт