Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Обсъждане на имотни обяви-18

 • 21 106
 • 802
 •   1
Отговори
# 795
 • София
 • Мнения: 3 739

Удобно пропускате факта, че в днешно време от НАП са се активизирали доста повече и имат доста повече правомощия. Да го кажем така - все по-голяма част от икономиката преминава от сивия сектор в прозрачния. От там също идват големи разлики. Не съм убеден, че цялото нарастване на средната работна заплата от 2003-та до 2020-та се дължи само и единствено на увеличението на доходите. Редно е и да се сложи изсветляването на някои сектори. Вероятно е да има и други причини, които дори не се сещаме. Нещата са комплексни.

П.с. сега виждам, че всъщност Доро няколко поста след това го е казала точно същото нещо.
Аз съм от гламавите, които 8 години са си плащали чинно - средно по 180-200лв на тримесечие. Сега се чувствам прецакана. Ама здраве да е.

# 796
 • Мнения: 4 375
Да, Попея, и аз казах, че моят пример е изключение, поне се подразбираше, надявам се.

Но да говорим за средна заплата, нищо няма да кажем - трябват примери от конкретни професии, приятели/познати/роднини, иначе средното знаеш какво е. Още повече с масовата практика от онова време въобще без договор (т.е. без осигуровки и 0 в статистиката за заплатите) или все още съществуващата практика за договор на МРЗ и другото на ръка.

# 797
 • Мнения: 9 330
Е, хайде сега, точно средната е обобщен показател от представителна извадка за целите на сравнението, има си наука за тази работа. И точно отделните примери не са такива и не вършат работа за сравнението.

# 798
 • Мнения: 4 375
С грешни и/или липсващи изходни данни (сивият сектор), обобщението/изводът ще бъде грешен. Сивият сектор го оценяват на между 30-40-50 и повече % през годините. Ако 30-40-50 и повече % от изходните данни са ти грешни, колко ли верен ще е изводът?

# 799
 • Мнения: 24
Имам един въпрос относно обявите "2-стаен апартамент, преустроен в 3-стаен" или  "3-стаен апартамент, преустроен в 4-стаен". Такова преустройство реглментирано ли е, и съоветно при покупка на такъв апартамент има ли по-специфични неща за които трябва да се внимава, за да не се сдобие купувача с незаконно жилище?

# 800
 • Мнения: 1 771
Колкото са регламентирани масово усвоените балкони, на места са част от стаите дори.. Само някой да реши, може да те вкара в сериозен филм.

# 801
 • Мнения: 4 375
Само някой да реши, може да те вкара в сериозен филм.


Ако не са завзели общи части, примерно да са зазидали обща тераса, част от коридор и т.н., вероятността някой "да те вкара в сериозен филм" не е особено голяма.

"Стандартни" преустройства като остъкляване на балкон, прекарване на ВиК към хола, за да стане кухньохол, а кухнята-спалня, са толкова масови, че въобще никой не им обръща внимание. По н.а. ще имаш това, което е описано преди преустройството. И толкова. Не е никаква драма.

# 802

Общи условия

Активация на акаунт