Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 459
  • 802
  •   1
Отговори
# 750
Правят се и още как. И Томева е споделяла, че това работи.
В моята кооперация и околните през ноември-декември бяха напускали листчета, че Ани и Гого (примерно), младо семейство, търсят да купят жилище. И едновременно с това Ани и Гого почистват жилища, на флаер с различен цвят. Laughing

# 751
Ценитецна жилищата се определят главно от лихвените проценти и още по-глвно от условиятана кредитиране или с други думи пт банките. Ако има високи лихви, естествено ще има по-малко желаещи, което ще доведе до по-ниски цени. Ако лихвите не са толкова високо или са ниски ще има много желаещи, но вече зависи банките колко затягстжили одобряват кредитополучателите. Така че за високите цени се сърдете на банките, не толкова на заплатите. Ецб дава насока на бнб а бнб дава насока на банките и така централно се контролира балона, за справка вижте как е било в япония.

Ми не е съвсем така, 2007 лихвите бяха високи, а напливът голям. Търсенето се вдига когато хората се почувстват сигурни, че ще могат да си плащат. А сигурността е свързана с две неща - размер на заплатата и гаранции, че ще я получаваш. Лихвите са важни, ама според мен са вторични.

Каква виденова зима през 2003-та?!

Да, бе, объркала съм се. Имах предвид 1993 - десетина годинки само Grinning

# 752
И при нас редовно има такива флаери, но и аз като Мандаринка мисля, че са агенции. Не знам доколко работи.
ЧС 👍

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 11:38 от Анонимен

# 753
И около нас има флаери, и аз също смятам че са на агенции, но като се замисля, ако съм продавач, не бих звъннала на обява от листче. Може да си пуснеш обява в имот.бг че търсиш жилище с посочен мейл, същото може да е очакването за успех, т.е. ако някой би звъннал на телефон, би написал и мейл, така си мисля де...

2009 теглихме кредит, нямам спомен да са били лихвите толкова високи, защо ми се върти нещо около 6%  ?

# 754
Ако си по-възрастен човек или пък с по-ниско образование (така да го кажа), като нищо ще звъннеш на телефона на такива листчета. А там вече следва преса с омайване и всякакви други брокерски методи.
Ако нямаше ефект, нямаше да го правят. Колко ще да струва да разпечаташ 200-300 листа А4, на всеки от който има по колко - примерно по 6 листчета. 2-3% шарани да лапнат въдицата, все е нещо.

# 755
  • София
При това са "написани на ръка", със синя химикалка. Трябва да се вгледаш, за да видиш, че всъщност е отпечатано, като с цветен ксерокс. А като пуснеш в Гугъл телефонния номер на "Ани и Гого" - хоп, излиза агенция.

# 756
Не виждам какво си чешим езиците кое е агенция, кое не е , Ясно е че докато има продавачи , които се съгласяват да работят с агенциите , винаги ще е така. Всичко зависи от продавачите. Купувачите сами си търсят и ходят , но всички имоти се продават от агенция, не съм попадала досега на самостоятелен продавач. От опит.
И ще ви каже, че това е защото продавачите ги мързи, и се огъват под непрестанния натиск на агенциите, които им обещават че няма да им вземат комисионна или е  минимална и всичко се плаща от купувачите.

Когато продавахме своя апартамент ,сами си го продадохме, без агенции, искахме да спестим на купувача едни 6000лв . Обаждаха ми се стотици агенции, да ме притискат, да ми предлагат да кача цената с 5000 лв, които щели да бъдат за тях. Или да дойдели с купувачи техни клиенти, но те им били казали с 5000 че е по скъпо, та аз да съм си мълчала... и всякакви такива. Но аз устоях. Продадох го за 1 месец на купувачи без брокери, , имах 6-7 огледа.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 16:19 от TeodoraBulgari1

# 757
Теоретично добре звучи, но на практика си от малкото изключения. Зависи и от имота, и от цената, разбира се.

# 758
Разбира се.
Но когато имота ти е читав, или му искаш адекватна цена -не са ти нужни брокери. Купувачите са активната страна , те звънят.
Но когато има неща, които  искаш да скриеш, или знаеш че му искаш доста пари , те е срам да се показваш и го прехвърляш на агенция. На които не им пука, . Един ми обясняваше как в един парцел според легендата имало заровено злато, и щяла съм даже да спечеля отгоре , ако ги намеря. Без коментар.

Е, има и такива които са много заети, или имат хиляди имоти и не могат да се занимават по отделно с всеки, но са малко.И като казвам много заети, имам предвид 10 бизнеса, 2 -3 деца, плюс още др. дейности.
Защото аз съм доста заета , но успях да намеря време да го свърша, когато нещо ти е важно.

# 759
Имот се продава и с 10 огледа, но и с 50. Няма как да знаеш колко пъти ще се разкарваш да го показваш. На колко обаждания ще трябва да отговориш. Не е достатъчно точно описание и снимки в обявата. Хората си практикуват имотен туризъм. "Аз прочетох, че няма отделна кухня, ама дойдох да видя дали не може да се отдели, защото много държим". В обявата има скица, може да си прецениш.  Ама друго си е наживо. 😀 Е няма как да се занимавам с такива. И цялото време на света да имам.

# 760
Ако условията на купувача, доведен от агенция, те удовлетворяват - само заради принципа "без брокери" не бих отказала сделка. Ама ти си знаеш.

# 761
Ако условията на купувача, доведен от агенция, те удовлетворяват - само заради принципа "без брокери" не бих отказала сделка. Ама ти си знаеш.

Че кой ще откаже, ако те си вземат комисионната от своя клиент, а него не го закачат? На кого плаща купувачът си е негова работа, нали?

# 762
Адвенчърс, в съседния до нас блок доскоро се продаваше ЕПК двустаен, 75 кв., за ремонт и беше към 80 000 хиляди. Много приятен, светъл и широк, ставаше и на приличен тристаен, че кухнята беше с трапезария и преход към хол. Много бързо се продаде. Това за ОК старата част. За съжаление на тези цени като обявата няколко страници назад в Хиподрума (или беше Стрелбище) са само въдички. Доскоро обикалях с една приятелка, която търси двустаен с таван 85 000. Ми, няма. Излизат по 1-2 добри, изсипват се още първия ден 15 човека на оглед и половината са с готово капаро.

# 763
Имот се продава и с 10 огледа, но и с 50. Няма как да знаеш колко пъти ще се разкарваш да го показваш. На колко обаждания ще трябва да отговориш. Не е достатъчно точно описание и снимки в обявата. Хората си практикуват имотен туризъм. "Аз прочетох, че няма отделна кухня, ама дойдох да видя дали не може да се отдели, защото много държим". В обявата има скица, може да си прецениш.  Ама друго си е наживо. 😀 Е няма как да се занимавам с такива. И цялото време на света да имам.
Напротив.
Ако си обстоятелствен в обявата, не криеш нищо, и сложиш хубави снимки и доста, ще дойдат хора които имат реален интерес и са потенциални купувачи. Така филтрираш. Аз не искам да губя нито моето , нито чуждото време.
Моята обява имаше снимки от всякъде, точна локация, не да пиша в полите на Витоша, продавах маломерен тристаен, но не съм изтървала нарочно маломерен.
И обратното като сложиш 1 снимка на разкошен ъгъл на спалня  и напишеш само суперлативи , ще ти се обадят 1000 човека, и ще правиш 1000 огледа.
Аз описах всичко както си е всички плюсве и минуси, така хората си преценяват и не си губим времето да идват и пак да се откажат, защото съм спестила например че едната спалня е 9кв.м, а те очаквали по 16-20кв.м Така дойдоха 6-7 човека, говорих с около 20-30 (и 100 брокера) и единият от тях го купи.

# 764

Че кой ще откаже, ако те си вземат комисионната от своя клиент, а него не го закачат? На кого плаща купувачът си е негова работа, нали?

Аз не съм отказвала. казах че няма да лъжа каква е цената на апартамента, както те искаха, за да си "скрият" втора комисоната в цената. Защото те вземат веднъж от тях , искаха и от мен, аз казах че мога да го покажа на клиентите им но няма да им плащам комисионна и тогава искаха , да кажа тази по висока цена , за да вземат две комисонни от купувача. Алчност, наглост.
Честно казано не си спомням дали доведоха  клиента си, май се отказаха, заради това. Което пак е ужасно, защото прецакват клиентите си, които именно затова им плащат - да им търсят подходящи неща.

Общи условия

Активация на акаунт