Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 463
  • 802
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Не бих попитала за точна сума, не е моя работа, той каза "разходите за възнаграждение". Което предполагам включва осигуровки, транспортни, медицински, курсове и т.н. Постепенно с годините служителите имат разни бонуси.

Да, определено имам много щедър мъж. За толкова години няма нито един напуснал по своя воля служител.

# 736
19% върху заплатата само за осигуровки. Но приемаме, че и тогава е плащал такива така че това не играе. И 200 лв. да е било тогава, наполовина на повечето, пак твърдя че 2000 лв. днес не е много показателна заплата за секретарка. Не е важна точната сума.

# 737
Доро, не ми се търси, сто про има тази статистика на сайта на БНБ  най малкото за ОЛП. Във всеки случай 1997 беше кризата и някслко години след нея лихвите бяха безбожно,  а кредитите трудни, и после постепенно нашата тръгнаха на добре до 2008-2009. После имаше увеличение, а след 2012 горе долу, пак надолу лихвите. В.момента са на исторически ниски нива след 1990

# 738
Няма смисъл да търсим статистика, при положение, че последният ипотечен ни е бил на 2%, а предишен цитиран от мен на 10%, абсолютно не споря, че това е огромен двигател на имотния пазар.
Коментарите тръгнаха оттам, че цените не се били вдигнали толкова много, колкото доходите. Не съм съгласна и това е.

# 739
Пак ти казвам, щом се продават на тези цени, това са цените. Като престанат да се продават на тези цени, цените ще паднат. А че на теб, мен,Пешо, Гошо и Иван не е изгодно, на пазара не му дреме. Важното за цените е да е изгодно за достатъчно.много други хора

# 740
Да се продават, а аз Пешо и Гошо ще решим да участваме на този пазар АКО паднат.🙂

# 741
    и ние вече 2 месеца усилено търсим НС в София и смея откровено да твърдя, че НС обявите по сайтовете са възможно най-гадните останали апартаменти. Знам сиг половин София новите сгради наизуст вече. Прикриват снимки и информации за разпределения и квадратура за да те накарат да отидеш да го видиш.

Единствените хубави 2 апартамента, които видяхме и към които имахме интерес, не бяха от обяви, а директно позвъняване на инвеститора. Единия беше много скъп, другия нещо половинката се разколеба.

Ще ходим тези дни към Драгалевци да огледаме останалите апартаменти по vista gardens и някаква Roca беше. Изглеждат ок като разпределения. Някой ако има информация за там да сподели.

Иначе 1600 евро на квадрат за Гео Милев апартамент на 14 години, който не ремонтиран от 14 години не ми се вижда ок. Ама никак. По добре старо за 1200 на квадрат и тотален ремонт по твой вкус. Фирми за дизайн и къртене би трябвало да ти направят ремонта и да ти излезе по-евтино от 1600 евро на квадрат. За този от 2006 в момента не бих дала повече от 1300. Даже и това не бих дала просто защото не ми харесва вътре. Лично мнение

Според мен си проучете и харесайте строител/ инвеститор и говорете с тях, че имате сериозно желание да закупите. Можете да се разберете да ви уведомят като имат нов парцел и план, за да избирате възможно най- рано. Аз не клоня към НС на този етап заради общите част (ограничен бюджет) и чакането, иначе бих постъпил така. В тези,които харесах всичко хубаво беше свършило преди първа копка.

Мда, това също е вариант и в краен случай може това да направим, но не ни се плащат още 2-2.5 години наем докато стане.

Освен това не ни се плаща и кредит и наем докато го строят. Самоучастието ни няма да покрие строежа до акт 15 или 16 когато банките вече отпускат. Т.е трябва да се преговаря по-голямата сума да остане за след акт 16.

# 742
  • София
2003та плащах по 110 лв заплата на интелигентни, оправни млади момчета да работят в компютърните ми зали. По 3ма на зала. И пак бях на загуба.
Оборотът беше между 1000лв на месец и 2200лв, за най-вървежната.
300 лв наем, 300лв интернет ... амортизация на компютрите, лицензи за софтуер. Точно тогава и емигрирах за Канада.

Абсурд секретарка да е взимала 400лв в тия години. Сигурно ако е била 8 часа на 4 крака ... То си беше популярно в ония времена, де ...
Програмистите бяха около 1000лв.
Като пусках обява за работа, за 100лв ще ми запалят телефона. В момента, в който го затварях, звънеше. И бяха готови на всичко ...

Доро, ще те чакаме като купиш в италианското село, да дойдеш в темата да се похвалиш как е с поминъка и социалните контакти.

# 743
Ох, няма да се похваля скоро с поминъка, като гледа как върви нагоре пенсионната възраст. Този имот ми е за старините. И не е италианско село, а испански град, моля, моля Simple Smile

# 744
Значи за тогава 900 лв са били х3 над средната заплата. Сега 2к са няма и х1,5. Затова според мен има такова усещане на оскъпяване.  Тоест ако заплатата беше нараствала със средната, сега щеше да е 4к и нямаше да излиза толкова скъпо.

Не съвсем, тогава много високите заплати, например в западните фирми, бяха наистина много по-високи от тези на другите хора, а с времето се поизравняват. Сигурно и с други длъжности е подобно. Аз през Виденовата зима май имах заплата от 600 долара, не помня, ама там някъде. А пенсиите баха по 5 долара. Сега са много по-близки все пак.

# 745
Току що питах моя мъж колко пъти се е увеличила заплатата на секретарката му (по-скоро асистентка), от 2003 до сега. Каза грубо 10 пъти.
.

Значи си върши работата добре Simple Smile

# 746
Значи за тогава 900 лв са били х3 над средната заплата. Сега 2к са няма и х1,5. Затова според мен има такова усещане на оскъпяване.  Тоест ако заплатата беше нараствала със средната, сега щеше да е 4к и нямаше да излиза толкова скъпо.

Не съвсем, тогава много високите заплати, например в западните фирми, бяха наистина много по-високи от тези на другите хора, а с времето се поизравняват. Сигурно и с други длъжности е подобно. Аз през Виденовата зима май имах заплата от 600 долара, не помня, ама там някъде. А пенсиите баха по 5 долара. Сега са много по-близки все пак.
Каква виденова зима през 2003-та?! Новите пари и фиксирания курс са от 1997, през 2003 900 лева са 450 евро, което е заплата за западна фирма по онова време, щото в бг фирма бяха по 100 евро, и това беше супер заплата . Танграта е прав. А през виденовата зима хората в западни фирми бяха милионери в лева, 450 евро  бяха 1 350 000 лева при курс 1:3000.
Да се продават, а аз Пешо и Гошо ще решим да участваме на този пазар АКО паднат.🙂
Ми добре, ваша си работа 😃

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 00:02 от Анонимен

# 747
Ценитецна жилищата се определят главно от лихвените проценти и още по-глвно от условиятана кредитиране или с други думи пт банките. Ако има високи лихви, естествено ще има по-малко желаещи, което ще доведе до по-ниски цени. Ако лихвите не са толкова високо или са ниски ще има много желаещи, но вече зависи банките колко затягстжили одобряват кредитополучателите. Така че за високите цени се сърдете на банките, не толкова на заплатите. Ецб дава насока на бнб а бнб дава насока на банките и така централно се контролира балона, за справка вижте как е било в япония.

# 748
2003 г. секретарка в частна фирма - 2000 лв. Жена на собственика.

Адвенчър, тези флаери, които виждаш, са от агенции. Търсят директни продавачи. Имай го предвид, независимо че пише "Купувам .... в района!" Те не купуват, набират си клиенти.

Но можеш да пробваш да пуснеш свои, помисли какво ще напишеш, за да те различават вече опарилите се от флаерите на брокери.

# 749
  • София
В моя блок и по околните стени редовно има лепнати обяви, че работещо частно лице иска да купи/наеме напр. двустаен от собственик, даден е и тел. Дали агенциите се правят на частник не знам.

Общи условия

Активация на акаунт