Обсъждане на имотни обяви - 39

• 1 125
  • 16
  •   2
Отговори
Темата е посветена на анализ и дискусия на актуални имотни обяви - техните предимства, недостатъци и особености.
Старата тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1770725.750

# 1
  • Край морета северни и южни
Благодаря за темата!
Какво мислите за закупуване на апартамент в Банишора? Блокчето от обявата реално вече е в строеж, според форума цените добри ли са за локацията?
https://bazar.bg/obiava-49441152/prodawa-apartementi-w-sofiia

# 2
  • София
Благодаря за темата!
Какво мислите за закупуване на апартамент в Банишора? Блокчето от обявата реално вече е в строеж, според форума цените добри ли са за локацията?
https://bazar.bg/obiava-49441152/prodawa-apartementi-w-sofiia

Банишора като квартал бива, има си всичко, близо е до транспорт и до центъра.
Цените не ги знам какви са.
Но аз не бих инвестирала в строеж в никой квартал и при никоя изгодна цена.
Колкото и да е добър и съвестен строителя - все нещо може да се обърка и да се съдите с години.

# 3
Здравейте,

Какво мислите за този имот:
https://www.imot.bg/obiava-1a175992771526693-prodava-ednostaen-a … r-ul-yuri-venelin
Имам приятели, които се чудят дали да минат процедурата, предвид това, че е на публична продан, но определента начална цена на кв.м. спрямо локацията според тях е добра.
Според мен обаче минусите са повече от плюсовете в този случай.

# 4
Интересно кое е това физическо лице, което продава. Не е описано на какъв етап е сградата. Увеличавах снимките, но не се чете добре (дали не е нарочно), щом са продали половината апартаменти, сигурно са останали най-кофти апартаментите.

# 5
Здравейте,

https://www.imot.bg/obiava-1a175992771526693-prodava-ednostaen-a … r-ul-yuri-venelin
Имам приятели, които се чудят дали да минат процедурата, предвид това, че е на публична продан, но определента начална цена на кв.м. спрямо локацията според тях е добра.
Тези 44 кв метра ако са реални,  плюс 5 кв маза , плюс идеални части идва под 2к на кв/м. Стига да не се изтърват в наддаването бива и да не ги дразнят скосенията.
За локацията и самата процедура не мога да коментирам

# 6
Цитат
""""Привет! 🫧 В качеството си на частно лице продавам просторен тристаен (двуспален) апартамент в масивна тухлена сграда в идеалния център на София, наред с 35.7% идеални части от дворното място на сградата.
Основното за имота:
🛖 Жилището е със застроена площ от 117 кв. м и се намира на втори жилищен етаж от общо 5.

🚗 Идеалните части от двора (вече споменатите 35.7%) позволяват паркиране на до 5 коли във въпросното пространство. Само новият собственик и община Оборище ще са съсобственици на двора – останалите съседи не притежават идеални части от него и нямат право да паркират, тъй като общинската собственост не може да бъде използвана за ситуиране на движимо и недвижимо имущество от съседи, които не притежават земя.

📍 Жилището се намира в сърцето на стара София - на ул. Св. Св. Кирил и Методий 5 (между бул. Васил Левски и ул. Раковска). На няколко крачки е от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, а също и в непосредствена близост до Математическата гимназия, детска градина, супермаркет, ключов градски транспорт и редица магазинчета. Пешеходното разстояние до топ център, в това число до Софийската опера и балет, храм-паметник Св. Александър Невски и паметника Левски, е не повече от 6–7 минути. В пешеходна близост са и почти всички софийски театри.

Цената на имота е €500,000.

Имотът разполага с:

⊹ 25.20% идеални части от общите части на сградата, които не са част от площта на апартамента

⊹ мазе с площ 9.72 кв. м

⊹ 2 огромни спални – всяка с площ от над 20 кв. м

⊹ тавани с височина 3.20 м

⊹ кухня от истинско орехово дърво, правена по поръчка в Гърция

⊹ просторна дневна

⊹ баня + тоалетна

⊹ голяма тераса

⊹ отопление на климатици и конвектори

Състояние на имота и сградата:

В жилището съвсем наскоро се направи висококачествен освежителен ремонт. Входът също бе напълно преобразен и е в изрядно състояние. ВиК и ел. таблата са ъпгрейдвани в последните години, а също и покривът. Сградата е масивна - стоманобетон и тухла, без компрометиращи банковото финансиране строители решения.

📱 Телефон за връзка:

Важно:

1. Жилището НЕ Е обвързано с кредити, ипотеки и каквито и да било тежести. Само аз и майка ми сме съсобственици на имота и го продаваме в пълно единодушие.

2. Моля, свързвайте се с мен при сериозен интерес и наличен бюджет.

3. Моля, задавайте въпросите си, след като сте изчели обявата.

4. Апартаментът се продава обзаведен, но при сериозен интерес и желание на купувача, мебелите могат да бъдат изнесени.

5. Обявената от мен цена не включва комисионна за брокер. Нека това бъде взето предвид от брокерите, които евентуално ще се свързват с мен. Отворена съм към работа с агенции, но е важно условията да се знаят от самото начало.
Благодаря!
"""

Много се забавлявам с такива обяви из фейса.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 19:01 от So Lucky*

# 7
Здравейте,

Тези 44 кв метра ако са реални,  плюс 5 кв маза , плюс идеални части идва под 2к на кв/м. Стига да не се изтърват в наддаването бива и да не ги дразнят скосенията.
За локацията и самата процедура не мога да коментирам
Изглежда по-малко от 44 кв.

# 8
  • Край морета северни и южни
Аз лично като видя скосени тавани и бягам. Това явно е тавански етаж и тези скосявания за мен лично задушават пространството със своя обем, освен това правят определени части на стаята по-тъмни. Да не говорим евентуалните проблеми с влага и течове от покрива.

Била съм под наем в апартамент с такива малки прозорци в спалнята, които са на по-високо ниво и лично не бих закупила апартамент с такива. Иначе локацията е много добра, баба ми имаше жилище на "Венелин".

# 9
Да, и аз мисля, че е по-малко от 44 кв, но има стая, кухня, баня и тоалетна, коридор и балкон, така че може и да ги докарва Rolling Eyes
И според мен най-големият минус са скосяванията + това че е тавански апартамент, т.е. евентуален проблем с покрива; лятото жега, зимата- студ и други неудобства от този род. Но въпреки това, предвид цената и локацията, плюсовете и минусите са 50:50.  Кандидат- купувачите са с идеята да го купят, с цел да има самостоятелен, малък апартамент за дъщеря им в района (те самите жвеят в района), ако тя реши след завършване на образованието си да се върне в България, като дотогава го дават под наем, на студенти примерно. Те самите търсят от доста време и според тях в района рядко излизат едностайни, малки апартаменти , които стават за нещо и са на нормалана цена.

# 10
Те самите търсят от доста време и според тях в района рядко излизат едностайни, малки апартаменти , които стават за нещо и са на нормалана цена.
E, то този не става за нищо.
Цената след ремонт пак няма да е нормална.

# 11
Може да се отиде на търга, нищо не се губи, зависи и с колко се вдигне цената.

Чак пък за нищо да не става не съм съгласна... Това някой човечец го е загубил от ЧСИ...

# 12
Добре, за инвестиция не става.
За покрив над главата на човек, който няма друг дом, става!

# 13
  • София
Някой знае ли на каква цена на квадрат се продават апартаменти на големия комплекс на Скопие - Central park в София

# 14
Аз това не бих го нарекла жилище/апартамент, моного е компромисно и тясно. Има теч на снимките на стената с хладилника. 44 кв.м. не знам къде ги измислиха, ако това са двете стаи, баня и нищо друго. Прилича на стара сграда от 50-60 г по стълбището/парапета/, но от тогава такива помещения за живеене  не съм виждала. Чак ми е интересно с какъв статут е това и дали не е достроявано от някого.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 21:28 от drago_2008

Общи условия

Активация на акаунт