Обсъждане на имотни обяви - 39

• 20 774
  • 351
  •   1
Отговори
# 30
То, всеки може да си говори, каквото си поиска
Лист с чакащи за наем в Обеля... нямам думи!

# 31

Лист с чакащи за наем в Обеля... нямам думи!
И аз се зачудих, но предполагам цените са много ниски, щом чак има уейтлист.

# 32
  • София
Живяла съм в Обеля, после в Хаджи Димитър, Надежда... да ви кажа честно не съм усетила някаква разлика.
Много е удобно, че имаш два лъча метро на една станция. Училището не е лошо също.
За селото да не говорим, има толкова нови къщи, дето удрят небето като цени.

# 33
Аз това не бих го нарекла жилище/апартамент, моного е компромисно и тясно. Има теч на снимките на стената с хладилника. 44 кв.м. не знам къде ги измислиха, ако това са двете стаи, баня и нищо друго. Прилича на стара сграда от 50-60 г по стълбището/парапета/, но от тогава такива помещения за живеене  не съм виждала. Чак ми е интересно с какъв статут е това и дали не е достроявано от някого.

Да, определено е доста компромисно, но зависи кой за какво/ кого го търси.
    Почти всички сгради в това каре (бул. Евлоги Георгиев- ул. Гурко-ул.Раковска- ул. Графи Игнатиев) са стари от 30-50- те години на миналия век. В някои от тях има има по 2-3 апартамента на етаж, но в част от сградите, освен по 2-3 апартамента на етаж, има и т.нар. полуетажи на калкан- т.е. един вид задната част на кооперацията, от към вътрешния двор и обикновено са по един апартамент на етаж и доколкото знам са по-малки от другите.При тях последния етаж обикновено е точно такъв- със скосявания и има вид на усвоено таванско помещение, защото е директно под покрива, но на практика и по документи си е апартамент. Наскоро имаше за продажба такъв апартамент (последен етаж от полуетажите на калкан), но беше с реална квадратура да кажем 80 кв.
   Така че или е последен етаж от полуетажи на калкан (по-вероятно според мен) или е повдигнат таван (по-малко вероятно).

И според мен няма. Няма как да се скрие.
Което си е престъпно.
Утре ако падне някой наемател оттам, иди обяснявай дали е залитнал или сам е скочил.
Още повече, че тая постройка очевидно е незаконна.
Включително и няма как да мине узаконяване заради парапета.
То на акт 16 съм чувал, че мерят със сантиметър височината и гъстотата на перилата и пръчките на парапетите и отказват акт 16, ако дете може да се промуши, камо ли ептен да липсват.

От друга страна има потенциал. Парапет може да се изгради, да се ремонтира.
Течовете от тавана, не знам
За 116 евра имаш 2 помещения.
С такива пари едвам, я купиш 1ст, я не. По кварталите и в строеж.

Приятели преди няколко години (не помня точно кога, но със сигурност е било преди пандемията, може би 2018-2019 год.) купиха подобен малък имот на Граф Игнатев (в частта близо до Раковска), също доста компромисен- пак последен етаж, под покрив, с малка квадратура, но две отделни помещения (кухня и стая) и работещ асансьор, като имат и таван и мазе към имота, за мисля около 60 000 лв. тогава и после като че ли малко съжаляваха, защото както казваше жената в двойката :"За тези пари можехме да си купим нормална гарсониера, не на последен етаж, с по-голяма квадратура в Дружба или Надежда". Дори живяха известно време там, докато стане готов домът им, в който правеха голям ремонт. Сега, като връщат лентата назад казват "само няколко години след това, с тези пари не можем да купим и гараж", имат наемател и сигурен наем от 600 лв. на месец.

За сградата в Обеля- може би човекът разчита на нисък наем, но затова пък на постоянни наематели. Когато наемът е една идея по-нисък наемателите обикновено са дълосрочни.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 11:18 от No_name1

# 34
# 35
То ДДС-то, което не е включено в обявената цена, сигурно е повече от колата-бонус.

# 36
Така е, колата за 10 евра се губи в останалите сметки (според мен силно надценени) -  485к без ддс и без обзавеждане е апартамента, за гаража ще трябват допълнителни 60к пак без ддс. Да не говорим, че завършеността в момента се различава от дизайнерския проект, който пък беше модерен преди 5-6г. някъде Отделно имам съмнения, че фактурата ще е проблем. По-скоро си мисля, че обявената цена не е за купувачи, а за други интересни схеми.

# 37
Е хайде сега Обеля и Надежда са доста по-далеч от Центъра от Хаджи Димитър. С метро от Обеля са 9 метростанции до НДК, а от Хаджи Димитър - 4.

Само да не беше този мост там. Трябваше да вкарат Данаил Николаев и влаковите линии в тунели под земята, но вероятно заради близката река и високите подпочвени води в района би било много сложно и скъпо начинание.

# 38
Кухнята от картинката е по-скъпа от колата.

# 39
    https://www.imot.bg/obiava-1b176220545785501-prodava-dvustaen-ap … oktorski-pametnik

Много престиж, много театри.
    Затова 12К лв за м2.

# 40
    Няма баня и тоалетна, айде да кажем кухня не ти трябва по новите стандарти.
    Как стават 63м2 не знам.

# 41
    • There I was on a July morning
    Не може да има апартамент без баня и тоалетна, то и в обявата си пише, че има. Но му липсва балкон.
    За тези пари, може да се вземе по-голямо и хубаво жилище, макар и в не толкова престижен квартал.

# 42
    • София
    Според мене Лъки отбелязва, че на снимките не са показани баня и тоалетна. Може би не са като за снимка, искат ремонт.

# 43
    Щом не са снимани, значи не стават за показване.  Демек искат изриване.
    Яко, а?

# 44

Апартаментът е квадрат 8х8. Може да се преустрои в 3стаен.
    5те прозореца са негови.

Гледам други апартаменти в района, 2ст се продават за 550к Е.
    За 300х лв ще може да се изрие каквото трябва.

Аз лично не бих го взел, не е моето. Но не е задължително да е лоша оферта.
    Скрит текст:
    Сграда 68134.407.109.1 област София (столица), община Столична, гр. София, район Оборище, ул.АНЖЕЛО РОНКАЛИ №12

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 22:38 от dany1

Общи условия

Активация на акаунт