Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 19

• 15 932
  • 309
  •   1
Отговори
Тема, в която обсъждаме кварталите в София - плюсове, минуси, проблеми, перспективи.

Старата тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1788164.735

# 1
Здравейте, следя напоследък темата, та да си дам и моето мнение относно стадиона в центъра.
В големите европейски градове, не столици, където граят грандовете на Европа, масово стадиона е на центъра или в непосредствена близост. Част от културата им е. Става въпрос за Милано, Дортмунд, Манчестър, Барселона, Севиля и т.н. Новата практика е вече при строежа на нов, то да бъде в края на града. Но хората и феновете не са особено щастливи от този факт и си държат на досегашните.
Да създава някакво напрежение или дискомфот, но стадионите не са някаква тайна. Имаме няколко в София и по кварталите. Лесно може да се избегне жителство в близост, ако човек не е любител.

# 2
Аз имам едно малко по-различно питане към по-възрастните или отдавна живеещи в днешния Манастирски ливади запад, по-точно частта между Бъкстон, Майстор Алекси Рилец, Родопски извор и Българска легия. Гледайки стари карти, виждам, че тази част е била заселена още 70-те и 80-те години и къщите си стоят и до днес. Кварталът тогава в тази си част как се е казвал, защото "оригиналните" Манастирски ливади ги дава по старите карти само от другата страна на бул. България - откъм мол България.

# 3
Манастирски ливади. И сега има местенца, които са чудесни и обичаме да се разхождаме там.

# 4
  • София
А кой квартал се счита за евтин? Grinning Просто като гледам цените на имотите не виждам "евтин" квартал. Пък и е доста грозно да се нарече така.

# 5
А кой квартал се счита за евтин? Grinning Просто като гледам цените на имотите не виждам "евтин" квартал. Пък и е доста грозно да се нарече така.

Навсякъде вече си е скъпо по мои виждания, но не мисля, че може да сравняваме Лозенец или Изгрев с Красна поляна и Люлин,примерно. Има някои райони извън центъра, които си държат високи цени от време оно.

# 6
  • София

Навсякъде вече си е скъпо по мои виждания, но не мисля, че може да сравняваме Лозенец или Изгрев с Красна поляна и Люлин,примерно. Има някои райони извън центъра, които си държат високи цени от време оно.

Вероятно ама във всички квартали живеят хора пък и не знам кой къде е богат или беден. Явно и в скъпоструващи квартали положението не е розово.

# 7
IR, за мен и моята покупателна способност, както и тази на близкте ми, навсякъде е скъпо и недостъпно. И е абсолютно без покритие, защото на тези цени може да се купи подобно жилище в далеч по-уредени и проспериращи държави, без такава демографска криза като тук.
Ако визираш моя пост, мислех, че се подразбира - например Орландовци е по-евтин квартал от Яворов или да го кажа по различен начин: по-малко скъп, защото явно думата "евтин", макар и в сравнителната и степен, те смущава.

# 8
  • София
GerKa99 Абсолютно съм съгласна с теб! Не визирах твоят пост, но евтино в София няма не и имало. Тук уж стандарта на живот е друг и всичко от здравеопазване до имоти е скъпо. Може би по-крайните квартали се слагат в графа "евтини" заради контингетна от роми в тях... Иначе мен нищо не ме смущава Grinning

# 9
Гледай средната цена да се ориентираш

# 10
София е една за съжаление грозна столица с безобразно надути цени на имотите. Казвам го като човек роден в София, но за последните 40 години откакто живея в София, забелязвам само надуване на цените без адекватна инфраструктура, зимата е тъмно и мръсно, страх да се е прибереш след 18ч и т.н. Лукс е да живееш извън София, а не тук...

# 11
София само това, че е столица и всичко е централизирано в нея, я прави толкова скъпа на имоти.

# 12
  • Sofia
Може би е обсъждано, но съм изпуснала.
Стана ми интересно обсъждането на новите строежи до Въртопо в Младост и в тази връзка искам да ви попитам за новите строежи до парк Възраждане, по протежението на ул.Охридско езеро.
Ето тук:

Със самите комплекси съм запозната, просто се чудя дали и там има някаква стара история защо този район, макар и толкова близо до центъра, не е бил застроен навремето. Има ли някаква "подводна" причина и там?

# 13
  • Бистрица
Може би е обсъждано, но съм изпуснала.
Стана ми интересно обсъждането на новите строежи до Въртопо в Младост и в тази връзка искам да ви попитам за новите строежи до парк Възраждане, по протежението на ул.Охридско езеро.
Ето тук:

Със самите комплекси съм запозната, просто се чудя дали и там има някаква стара история защо този район, макар и толкова близо до центъра, не е бил застроен навремето. Има ли някаква "подводна" причина и там?
Аз знам, че в района е индустриална зона- имаше няколко фабрики. Данон още работи и аз поне не съм чула да са изместили производството. Има такива места и другаде из София- бившия електрокарен завод край Красна поляна, в близост до медицинска академия имаше една зона, едно време край Руски паметник, в Княжево и части от Карпузица има останали за бутане.
За подводните води и блата от едно време и на мен ми е интересно да разбера от живущи, които си спомнят. Скоро аз разбрах, че покрай метростанция Мизия в Овча купел са насипали канала на колелото на автобуса и са построили. Някакъв скандал беше станал.

# 14
  • Sofia
Данон е сринат, поне тази тяхна сграда, която аз знаех там. Останала е сградата на Арт-93, но точно до нея, ама направо до нея, строят блок. Даже се учудих, че няма никакво разстояние. Гледах някакви планове, че на мястото на Данон ще има 8-етажен блок и супермаркет.

Общи условия

Активация на акаунт