Диета на Пиер Дюкан - 3 част

• 34 899
  • 318
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро и от мен  newsm53
Аз съм вече 4 дни напротеини и май нищоне съм свалила smile3511 (кантара ми е доста смахнат- има значение даже къде го поставя), но мога да се похваля, че дънките ми определено са по-широки.Ако някой не ми ги разпъва през нощта newsm62, значи че съм свалила от обиколките
Желая успешен и лишен от изкушения ден на всички

# 196
А за протокола - меря се по много пъти - преди, след ядене, сутрин, вечер, когато се сетя - а аз постоянно за това мисля.
Но за меродавно приемам сутрин, преди закуска (след тоалетна, защото след тая изпита вода - щом отворя очи и хуквам към тоалетната)
 Hug

# 197
А за протокола - меря се по много пъти - преди, след ядене, сутрин, вечер, когато се сетя - а аз постоянно за това мисля.
Но за меродавно приемам сутрин, преди закуска (след тоалетна, защото след тая изпита вода - щом отворя очи и хуквам към тоалетната)
 Hug
и аз така правя, но тоя моя кантар-а го мръднеш сантиметър на ляво или дясно и започва да ми дава някви безумици.А е невъзможно да мине мъжа и да не го срита.

# 198
Айя, то е ясно, че няма да го изям целия наведнъж, но като изядеш 1-2 филийки, означава, че си си поела триците за деня.  newsm78 Ще ти пратя рецептата малко по-късничко.

# 199
     Пращай  Praynig Ама аз с една , две филийки няма да остана. При мен такива не минават. Embarassed
     Аз сигурно ще го излапам целия още преди да е изстинал Embarassed Embarassed Embarassed

# 200
Привет Дюканки!Поздравления на НЕотказващите-браво!Аз съм сред колебаещите напоследък Embarassed,дето я карат на постоянен смесен режим,ама май е време да мина пак на ударен,че да сборя още някое килце.давайте така,че да ме окуражавате  bouquet Laughing

# 201
    Хайде , Тутти . Не  е толкова страшно, пък е резултатно , любимото ми за сега режимче.
    Аз днес си направих закуска от две сварени и настъргани яйца , две лъжици кисело мляко , черен пипер и малко шарена сол. Вкусно ми беше и засищащо. Още не съм огладняла.

# 202
Добър ден.
Темичката си върви. Резултати има, с което ви поздравявам. Браво! Любим режим ми е и това е. Силно съм пристрастна... Simple Smile

# 203
А-а-а-а-а, Айя, тогава изобщо не си го прави.  smile3505 Изчакай да свърши диетката и тогава. А рецептата е следната:

Хляб от трици:
200 г пшенични трици
100 г ръжено брашно
1 кофичка кисело мляко
2 с.л. слънчогледово семе
2 с.л. тиквено семе
2 с.л. маково семе
2 с.л. ленено семе
1 ч.л. сода
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. чесън на прах

Човекът каза, че това слага, защото това му харесва, иначе може да се правят всякакви вариациии със или без сусам, със или без подправките и т.н.
В голяма купа смесваш триците, брашното и всички семена. Добавяш киселото мляко и бъркаш с лъжица. Доливаш по малко топла вода, докато получиш тесто, малко по-гъсто от това за кекс. След това добавяш содата, солта, чубрицата, пиперчето и чесънчето. Бъркаш хубаво. Сместа се излива в тавичка, намазана съъъъъъвсем мъничко със зехтин. Пече се 5 мин на предварително загрята фурна на 200 градуса. След това се пече още 40 минути на 160 градуса.
Неговия хляб не се наду особено, не стана пухкав, общо взето си заприлича на тези бонусите и тем подобните. Според мен ще е много вкусно.  chef Но кога ли ще се прежаля да го направя ? smile3508

# 204
Имам питане!
Решила съм на пълнолуние да ми е ден само на течности - та въпроса е:
Ако пълнолунието е по средата на даден цикъл - както се случи сега при мен( този път го пропуснах), това нарушава ли с нещо режима, трябва ли да бъде удължен с един ден?
Сама не си разбирам въпроса - Та значи водния ден задължително ли е между фазите "протеини"  и "протеини+зеленчуци" или може да е част от едната фаза?

# 205
както решиш, Таня, както решиш. То нали не е част от режима, та тази изпровизация не знам как се отразява. Май, както го направиш. Но по пътя на логиката, добре е следващият ден да не е със зеленчуци, а чисто протеинов.

# 206
Ами,  newsm78, ще импровизирам - мисля, че ще се получи!
Асса, -2 съм от четвъртък до сега (ядох свинско и агнешко), но ще си мръдна лентичката в края на периода newsm44

# 207
Браво, много се радвам. Видя ли, че няма страшно, даже ако не е съвсем по режима. Важното е да е белтъчини, а наличието на мазнини не е толкова съществено. Надявам се и празникът да е бил хубав.

# 208
Най - хубавото е, че готвя както и друг път, но дори не опитвам, а викам някой да опита вместо мен. Дори вчера, когато стъргах сирене на салатата не си облизах пръстите (а на мен сиренето ми е проблема, не бонбоните)

# 209
Аз вече два пъти правя лунна диета. Първият път бях на протеини и след водния ден си продължих протеините. От лунната свалих 1,3 кг. Сега нещата са малко различни, защото чакам М. Бях качила 1 кг. Мисля, че задържам заради менструацията. На лунната в събота свалих този качен 1 кг и сега задържам. Но лунната се падаше 1-ия ден от зеленчуците и аз продължих вчера и днес, защото аз карам само по три смесени дни. От утре започвам 7 дни протеини и мисля следващия път пак да ги съчетая с лунната диета. на мен ми се отразява много добре.

Общи условия

Активация на акаунт