Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 4

• 48 085
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • на Мелмак
WiFi ползвам когато ходим към наш апартамент в планината, зимата пускаме климатиците да ни е топло като пристигнем. Имала съм фурна с отложен старт за програма, ползвала съм, сутрин пъхна нещото, задам настройки, като се върна всичко е готово и топло. Може би затова авторката държи на тази екстра, според мен де. За котлон не бих си го причинила, не знам дали нещо няма да изкипи, да се запали, ако не е индукционен. То мисля, че и няма готварски уреди с тази екстра.
Помня една потребителка беше си взела фурна Електролукс, която имаше и опция за готвене су вид. На мен ми харесва този вид готвене. Но Електролукс няма да си купя Simple Smile

# 676
А това нещо във фурната няма ли да се развали цял ден да чака?  Или супата стои подготвена с всичко вътре и чака? И дистанционно се намалява и засилва котлонът? За мен е неразбираемо.

# 677
Добре де, примерно слагам сутринта преди работа пиле, то ще стои 8 часа, преди да почне да се пече, няма ли да се развали 🤔. Климатик, котел, бойлер ясно

# 678
  • на Мелмак
Ааа, не цял ден! Примерно излизаш в 8,знаеш, че ще се прибереш към 13. Включваш да се пече към 10.30-11.00 до един е готово. За цял ден абсурд, точно ще се развали. Аз се опитах да разбера исканата екстра, пишейки. Grinning

# 679
  • Точно където трябва
Ще подмина иронията.
Много често ми се налага да сложа нещо и ако трябва да изляза изключвам и после наново. Така няма да съм вързана.
И за котлон ми се налага.

# 680
  • на Мелмак
Това се решава с таймер, не с WiFi. Ирония няма обаче Simple Smile
Аз и децата научих да го използват. Наистина изключително полезна функция за мен.

# 681
  • Точно където трябва
И какво ще правите с това въй фъй?
Ще си го ползвам.

# 682
А ако спре нет-тът какво става? Няма ли опасност ако не може да бъде изключена фурната?

# 683
Не беше ирония. Наистина не му виждам смисъла и се чудех каква е ползата. Аз една яхния като готвя пък първо задушавам лука и туй онуй, после добавям едно по едно продуктите, следя как ври и намалявам или засилвам котлона. Опитвам и добавям подправки или вода. Как се прави това по WiFi не си представям.

# 684
  • Варна
Бош имат с Wi-Fi и пара, около 4000лв, май и Нефф имаха, но там даже не исках да знам цената. Иначе описаното от вас може да се случи и с таймер или автоматична програма. Аз затова ги обичам, слагам нещо да се пече, фурната си знае как, а аз отивам да си прибера децата от училище.
Чудесно звучи описанието на Електролукса, но 3000 за Електролукс...
Сега пак я погледнах, всъщност единствените плюсове, сравнение с Нефф (поне моят, а той не е най- добрият), е че сама тегли храната и че има сонда. Но като се има предвид, че една сонда е 50лв. не ми е драма

Между другото, пералнята ми е с Wi-Fi (не съм го търсила, просто модела го предлага) е няма такава глупост.🤦🏻‍♀️

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 23:36 от Emily_D

# 685
  • София
Аз от wi-fi виждам ползеност само в отоплитлените уреди, миялната и евентуално контакти/ключове на лампи. Във времената на хоум офиса, у нас засега нищо не е с wi-fi.
А като търсих фурна, доста приятели с купувани последните 2-3 години уреди, ми прпеоръчаха Електролукс; и форумната любимка, поне тогава, беше на тази марка. Аз просто исках пиролиза, а за бюджета ми нямаше такава фурна из веригите. 
Смег-ът ми го дават за печене на няколко нива (пекли сме, става), има режим на печене отгоре и отдолу с вентилатор, но по-важото е, че има същият без вентилатор (като купувах, се изненадах колко много фурни нямат печене едновременно отгоре и отдолу без вентилатор). Яд ме е, че няма пара - само хубави отзиви съм чела за такива фурни и следващата ми ще има. За сондата за месо хич не ми дреме, ММ си купи термометър и си приключи драмата.
Ама пък ме мотивирате да си разуча и да си пробвам автоматичните програми - като ги има, поне да ги тествам. На Смег това им е малко кофти черта, то си пише из нета - с тези два бутона за всичко, изобщо не са user friendly по време на настройка. Уж се свиквало, ама още карам ММ да настройва минутите на часовника Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 00:30 от ToniShu

# 686
  • на Мелмак
Онзи ден правих руло стефани (нали се даде пример с него) 1кг кайма, 200 градуса, пара най-ниска степен, 30 минути от пускане до спиране. Изпечено до зачервяване Simple Smile

# 687
  • Велики Преслав
Извинете но това с фурната с Wifi е според мен излишно. Някой беше казал ако спре интернета ще ядем въглен. То като при климатика. Да го пускам от разтояние пък например при -5 градуса е много вредно да се пуска и спира.

# 688
  • Точно където трябва
Някой беше казал ако спре интернета ще ядем въглен.
То, по тая логика, ако стане токов удар, цялата фурна може да изгори.
Аз си знам ежедневието.

# 689
  • Велики Преслав
Нищо лично, аз говоря за себе си!.

Общи условия

Активация на акаунт