За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 218
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 12 294
Готвя обикновено със заквасена сметана, че такава ми се намира по-често в хладилника. Преди да я добавя в ястието леко я темперирам, като и добавям по капки вряла вода от каната. След това също внимателно я разбърквам, не се пресича.

# 451
  • Мнения: 9 475
И аз не обичам заквасена сметана за готвене, не ми е гладък соса с нея, за това си го правя с готварска сметана
https://pep-4o.blogspot.com/2019/02/blog-post_12.html?m=0

# 452
  • Пловдив
  • Мнения: 44 560
Синчето иска да сготвя нещо вкусно, в което да усеща много лук и чесън Rolling Eyes  Сещам се само за лучена яхния и печен лук.
Дайте някъв акъл...

# 453
  • софия
  • Мнения: 30 830
Френска лучена супа.

# 454
  • София
  • Мнения: 12 734
Синчето иска да сготвя нещо вкусно, в което да усеща много лук и чесън Rolling Eyes  Сещам се само за лучена яхния и печен лук.
Дайте някъв акъл...

Леща чорба

Ориз с яйце и два вида лук

Пикантен славянски гювеч

Броколи с червен лук на фурна

# 455
  • Мнения: 2 873

Купих от това тесто на Лидъл и по-точно горното от картинката, за какво мога да го използвам, нящой взимал ли е от него? Мога ли примерно да го направя с плънка от яйца и сирене, да го навия на руло и да го нарежа на филийки и така да го изпека?

# 456
  • Пловдив
  • Мнения: 44 560
Аз го помислих за бутер /това от по-близката картинка/ и направих кифлички от него, ама не...хич не бухна като такова. Стои като обикновено тесто.

# 457
  • Мнения: 17 116
Горното тесто с картинка нещо квадратно е маслено тесто, на бисквита става. Може да увиеш каквато искаш плънка с него. За навиване на руло не стават, т.е. става ама вътре си стои мокро. Ползва се за нещо само с горна и долна кора. Всъщност може и само с горна кора - в съдинка слагаш плодове и захар, покриваш с тестото и печеш. Само виж колко захар съдържа, може да сладни повече или по-малко. Сещам се за един френски десерт, клафутис, за такива работи става. Ако се сетя за нещо друго преди да са писали още хора, ще добавя.

Долното дето е с картинка някакво руло си е обикновено тесто. Това на картинката вероятно е нещо като канелени рула - мажеш с масло, ръсиш със смес от много канела и захар, навиваш и печеш.

# 458
  • София
  • Мнения: 12 734
Първото е тесто за пайове и тартове.

# 459
  • Мнения: 9 475
Синчето иска да сготвя нещо вкусно, в което да усеща много лук и чесън Rolling Eyes  Сещам се само за лучена яхния и печен лук.
Дайте някъв акъл...
Ето, с много лук и чесън.
Можеш да сготвиш с всякакво месо
https://pep-4o.blogspot.com/2012/10/blog-post_17.html?m=0

# 460
  • София
  • Мнения: 3 370
Тестото от Лидъл(горното) е сладко.Един път без да обърна внимание направих киш със солена плънка.Не искаха да го ядат в къщи и замина в кофата.

# 461
  • софия
  • Мнения: 30 830
Синчето иска да сготвя нещо вкусно, в което да усеща много лук и чесън Rolling Eyes  Сещам се само за лучена яхния и печен лук.
Дайте някъв акъл...
Сетих се и за лучник.

# 462
  • Мнения: 11 227
И супер, не знаех, че има в Лидл готово тесто за пай. Ще се възползвам Simple Smile

# 463
  • Мнения: 2 873
Значи за някакъв пай ще го използвам. Добре че попитах,  че с тази солена плънка както мислех да го правя щях да се изложа.

Мистик, а пилешки дробчета с лук дали ще се хареса на сина ти?

# 464
  • Пловдив
  • Мнения: 44 560
Дробчета, не ще много..мерси за предложенията на всички!

Общи условия

Активация на акаунт