За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 505
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Събирам идеи в какво мога да вложа остатъка на сок от моркови,моркови и цвекло?Откачам нали?Никак не съм стисната,но напоследък  много жал ме хваща да хвърлям храна.
Тц... не бих казала... и аз не обичам да хвърГам... Simple Smile   Аз на тия остатъци така бих им се израдвала и бих ги вложила в тесто - за хляб/хлебчета/пърленки/такоси... блат за торта;  палачинки...Simple Smile

# 616
Вместо бутер тесто, съм взела новото на Лидл за пай и сега се чудя какво да го правя. Пайове не правя и нямам изпитани рецепти.
Може ли някоя вкусна такава и не много завъртяна? Blush
В друга тема споделиха, че за кифлички и солени работи не става, явно си е специфично и не бухва.

# 617
  • Sofia
Вместо бутер тесто, съм взела новото на Лидл за пай и сега се чудя какво да го правя. Пайове не правя и нямам изпитани рецепти.
В друга тема споделиха, че за кифлички и солени работи не става, явно си е специфично и не бухва.
Може ли състава на това тесто, не го знам, затова питам, да се ориентирам... маслено, но  не многослойно, такова ли е. Такова има много приложения.

А! Взех си от новата лидълска сметана 36%, ще я тествам утре, ама не се съмнявам де, аз 30% си я харесвам ужасно много та тази ли... Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 17:15 от Morena

# 618
  • София
Писах в другата тема- канелени кофлички/ по скоро охлювчета/, получи се много добре.

# 619
  • София
Събирам идеи в какво мога да вложа остатъка на сок от моркови,моркови и цвекло?Откачам нали?Никак не съм стисната,но напоследък  много жал ме хваща да хвърлям храна.

Витаминозна салата - II вид - това за морковите, така или иначе салатата е с майонеза и няма нужда да са сочни, а има и ябълки, които пускат сок.

Ето и една салата, в която има и от двете: Салата от червено цвекло с майонеза.

Тарт с боровинки и извара

# 620
Еййй....златни сте🥰!За всичко друго се сетих,но не и да опитам да ги пробвам на салата,още тази вечер ще опитам.Идеята да се вложат в печива е добра,но няма кой да ги яде.Всекидневно ще правя сок,поне от 1-2 килограма моркови,затова и събирам идеи в какво да вложа остатъка.
Ще пробвам тези дни и някакви мъфини или кекс.

# 621
Ваня, благодаря Simple Smile
Морена, ето снимка:

# 622
  • Sofia
aDream, благодаря за снимката. Странно тесто... многолистно, пък не бухва... не пише съотношение на подуктите, но предполагам, че е тъкмо маслено тесто, но не многолистно.
Ето предложения от мен:
сладки - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%A2%D0%B0%D1%80%D … D0%B5%D1%82%D0%B0
И солени - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%9A%D0%B8%D1%88%2 … D0%BB%D0%B5%D1%82

# 623
Могат ли да се комбинират синьо сирене и пушена сьомга в едно хранене?

# 624
  • под тепетата
Пеп-4о имаше точно такива мъфини с останалото от изцедени моркови, страхотни!
 За тестото се сещам веднага за галет, а дали сладък или солен - по ваш вкус.

# 625
Пеп-4о имаше точно такива мъфини с останалото от изцедени моркови, страхотни!
Да, +тях сладки с морковена пулпа, кекс, а аз правя и морковени кюфтенца

# 626
Lqnipa, може:

- във варияция на "яйца Бенедикт":  върху хлебче се слага пушената сьомга, отгоре поширано яйце и полято със сос от синьото сирене.
- на паста със спанак, сьомга и сос от синьо сирене
- или да ги комбинираш в салата с маруля и други съставки по избор.

# 627
  • на последния етаж
Момичета, искам да сготвя телешко (шол) с ориз на фурна, но се притеснявам да не стане много сухо. Моля ви за съвет или някоя тънкост при приготвянето.

# 628
  • софия
Ако спазиш съотношението за течност за ориза, няма как да стане сухо.
Аз, за да избегна всякакви неприятни изненади с месо, предварително го подварявам в тенджера под налягане и след това ползвам бульона за готвенето.

# 629
  • Sofia
Последното телешко което Мм беше купил го варих 4ч в херметическа и пак беше жилаво 😤

Общи условия

Активация на акаунт