Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 853
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Това не е загуба на обоняние, а не се усеща точно този парфюм, всички други си се усещат. Нещо в съставките е.
Да нямаш въобще обоняние е жестоко. Когато изгубих за 10-тина дни при боледуването ми от Ковид се чувствах много зле.

# 181
  • Deutschland
Щом става въпрос само  за Baccarat, то той е истински феномен и това явление трябва да се изследва. 😃

# 182
  • виртуално
Без да страдам от каквато и да е загуба на обоняние въобще не усещам Lady Million , ама нищо , все едно пръскам въздух. Нямам обяснение защо и не ми се е случвало с друг парфюм

# 183
  • Deutschland
Купих Бакара на сляпо както и Делина. Едновременно ми пристигнаха преди два-три месеца. Оттогава редовно ги тествам и се опитвам да ги харесам и не ми се получава. Бакара ми мирише точно на нищо. Поне йод и болница да усетя, ами то буквално нищо. Делина ми мирише на рози естествено, като ония мускалчета дето се продаваха по социализма. При мен е просто една миризма на роза, абсолютно плоска, скучна и безинтересна, която не се развива по никакъв начин във времето.

Голямо разочарование са ми и двата, много ясно не бих повторила.
Ако наистина имаш проблем с усещането на някои съставки/аромати, както спомена densi, не е трябвало да рискуваш и да поръчваш на сляпо два скъпи парфюма за 500 €.

# 184
  • Бургас
Това не е загуба на обоняние, а не се усеща точно този парфюм, всички други си се усещат. Нещо в съставките е.
Да нямаш въобще обоняние е жестоко. Когато изгубих за 10-тина дни при боледуването ми от Ковид се чувствах много зле.
Смея да твърдя, че съм като хрътка, нямам проблем и с трайност на парфюми с мноооого редки изключения.Харесвам и усещам силно Бакара и Екстракта, върху мен са със сериозна трайност.Много е кофти да нямаш/ отивах при парфюмите си с надеждата да усетя нещо и нищо, бях се изплашила много/ обоняние наистина, преди години се бях разболяла и две седмици нямах, щях да полудея, не го пожелавам на никого.

# 185
Да, аз съм така с повечето парфюми с мускус, но не всички с мускус! Някои от тях са ... мокро петно като пръсна, ако вода може да мирише - това усещам. И не е един.
Но, да, cielo, Baccarat е феномен за мен.

# 186
бакара и подобията /имитации и клонинги/ не ги усещам, само леко в началото колкото да се зачудя какво им харесват
усещам достатъчно други парфюми, за да знам, че нямам частична или цялостна загуба на обонянието
знам и кожата ми как и кои съставки "чупи" - как ги усещам върху себе си, как ги усещам и върху друга жена
знам предварително с голяма сигурност кое ще ми хареса, кое ще ме подразни и кое не си струва да душа изобщо
и ми е странно как може някой да твърди какво усещам и как трябва да го усещам вместо да се фокусира върху собствените си възприятия

# 187
  • Deutschland
Хм...😃 всеки споделя личните си усещания, фокусиран върху собствените си възприятия.

# 188
Защото обонянието е сложна система и при всеки има капка индивидуалност на възприятията, въпреки наглед еднаквото устройство. Различна чувствителност на обонятелните рецептори и луковици, невроните водещи към обонятелния мозък. Съвсем нормално е да възприемаме различно един и същ аромат или да НЕ усещаме една или друга съставка според собственото си обоняние. Мускусът е сред най-силно усещаните миризми от човека според статистиките.

# 189
именно, но през твоя нос да наблюдаваш моя е ... странно

Хм...😃 всеки споделя личните си усещания, фокусиран върху собствените си възприятия.

# 190
Мускусът е сред най-силно усещаните миризми от човека според статистиките.
Егати! Thinking А за мен един от най-слабо усещаните. Може би не самостоятелно, защото конкретно мускусът не знам как точно мирише, но в комбинация с други съставки понякога е или ужасен (Белият Монтал) или нищо (Непарфюма).

# 191
Интересна дискукия Grinning
Точно като вода ми мирише Мон Герлен, и то на леко замърсена вода, с която съм избърсала пода, с препарат с лавандула Mask
А толкова фенове има този парфюм Grinning Аз като го поръчвах на сляпо изобщо нямах колебания, просто бях 100% сигурна, че ще го харесам.
Вече ме е страх, да поръчвам на сляпо.

# 192
  • by the sea
Нормално е да не усещате мускус в някои парфюми, а в други да усещате силно.  От няколко десетилетия натуралния мускус е забранен и всичк парфюми се правят със синтетичен,  различните парфюмеристи използват различни формули според разбиранията си какво е мускус и какъв ефект търсят, аз също не усещам някои парфюми, които уж са силни.

# 193
Привет на всички в новата тема. Отдавна се канех да споделя впечатления и вълнения, но сега ще се включа набързо по въпроса за Бакара руж. Гледах видео в ютюб, на руски беше. Там обясняваха точно това- че има хора с различна чувстителност и възприятие на определена съставка в този парфюм и доколкото си спомням, ставаше  дума за аносмия. Това се изтъкваше, като причина да не усещат абсолютно нищо, или другия вариант- болница и йод  Не запомних съставката, ако го намеря видеото,  ще споделя.

# 194
От късметлиите да усещам Бакара Руж съм, но това далеч не ме прави щастлива.

Разбирам защо е обявен за вечна класика- има една хладна и завладяваща елегантност, която бих могла да опрелича единствено и само с онази дистанцираща красота на Chanel 5.

В химия с моята кожа Baccarat Rouge вади един неприятен зъболекарски кабинет, замазан с мускалче избледняла роза. Твърдо нье.

Върху приятелка обаче се лее на талази и покорява наред. В сияжът му пък откривам препратки към Eau des merveilles Hermes. Не е никак мой, и още по-добре- един скъп дерт по-малко Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт