Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 693
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
bell_87, насляпо ли мислиш да поръчаш L'Air de Temps
Скрит текст:
Scream Много смело, респект! За мен това е един от най-ужасните ретро парфюми за всички времена. Ужасяващи карамфили и мъчни туберози, потопени в пудра и помади. В Германия си има почитателки и го носят. За мен е безкрайно старомоден. Точно миналата седмица попаднах в ароматната диря на една баба, злоупотребила с този парфюм, лошо ми ставаше, докато вървях зад нея, а пазех поне 10 метра дистанция. Дано харесваш такъв тип аромати, иначе ще са пари хвърлени на вятъра.
По приницип си купувам парфюми на сляпо, обикновено нямам възможност за проба. Относно ретро парфюмите, засега само събирам мнения и обмислям.

# 541
Не си купувай дори и мостра на L'air de temps. Няма нищо любопитно в него, наистина ужасен е.

# 542
  • София
Сред всички други споменати ретро парфюми, единствено с L'air de temps не бих рискувала със сляпа покупка. Брутален е! За любители на силни ретро аромати е превъзходен, но за любознателни авантюристи е ужасен.

# 543
  • До сърцето...
И аз ще внеса своят отрицателен глас. Много е ретро, и то в кофтия смисъл. Поради това е и тъжен, не те съветвам.

Замислих се за карамфила като нотка, аз него го харесах май само в интерпретация на Серж Лютенс. Не се сещам за друг, трябва да си погледна гардероба.

# 544
Яко карамфили в поне 2 от любимите ми напоследък Oriza L Legrand парфюми. Не ме плашат вече, явно дори нотки, които съм избягала могат да изненадват приятно 😀

# 545
Не мога да понасям карамфил и като подправка, и като цвете.

# 546
Аз съм така с иланг-иланг - пълна непоносимост. Само във Fragile JPG го търпя само защото не го усещам, иначе ми мирише на накиснато с марсилски сапун пране, гадно кисело. Другата съставка са сладките нотки - видя ли "sweet"в описанията, прескачам без да чета по-нататък.

# 547
L'Air du Temps за мен е пълна какафония откъм аромати, купувам вече втора опаковка на една приятелка на майка ми и все го пробвам, защото иначе много харесвам новите аромати на Нина Ричи, но това чудо е някакъв специален ужас. Но аз по принцип не харесвам общо-взето нищо излязло преди 2000-та, така че тази ера не са моите парфюми.

# 548
Сега съм си наумила, че искам това. Усеща ли се приятно черешата? Остър ли е?

# 549

И аз се колебая за този парфюм.Сестра ми го има,пробвала съм го,за мен е много хубав,вкусен,черешов,като близалка и нещо шоколадово също има в него.Моят проблем е,че на кожата ми много бързо се губи,но иначе много ми харесва миризмата.

# 550
  • Седмото небе

За мен остър не е. Сладичко-гушкав,  леко плодов, но не различавам череши. Средна трайност и излъчване при мен. Първо съфорумка ме изненада с мостра, допадна ми. После при друга размяна ми изскочи 30ичка. Пръскам си я рядко и е почти пълна, но няма да се разделяме. Бутилченцето ми е много сладко и ще си го пазя. Обаче е от стария дизайн. Не съм сигурна дали няма промяна в аромата при новите бутилки.

Ако се намери на някоя супер добра цена за 30 или 50 мл си струва да се пробва. Семпъл и безопасен е, ако не ти допадне на теб, все си мисля, че ще има кого да зарадваш с него.

# 551
За много години, скъпи дами Heart Желая на всички ни здраве и много положителни- парфюмни емоции Simple Smile Никога досега не съм имала парфюм на Шанел, няма и къде да помириша(последното ми влизане в Притишоп ме отказа да влизам там), та ми се иска да си купя, но след като няма как, се замислих за мостри.Бихте ли ме посъветвали откъде мога да закупя?От години се каня на Шанел Алюр едп, слагам-вадя в кошницата и все нещо Герленско взимам вместо него.Интересни са ми и Шансовете.Благодаря предварително за отговорите Flowers Hibiscus

# 552
В София може да се пробват и в " Леро".
Скрит текст:
А мострички и отливки съм виждала само в olx, като там продават и съфорумки ( последно Allure edt съм взимала).
За мен най-красив си остава Chanel Coco noir и Chanel N5 Elixir Sensuel, който никога няма да си простя, че не купих.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 08:11 от Фръц!

# 553
Добро утро, ароматни, и за много години! Kissing Heart
На всички ни желая здрава, мирна и нормална година (каквото и да значи"нормално", но не и това от изминалта)! Flowers Four Leaf Clover

В парфюмно отношение, нека всеки намери за себе си Негово Величество - Парфюмът! Много разтърсващи и споделени, парфюмни емоции и любови, както и тихи, топли и нежни парфюмни ласки! Flowers Rose

Ретроспекция на отминалата година ще направя като ми остане повече свободно време, а за тази година се разписах с Guerlain L'Instant De Guerlain Pour Homme EDT. За половинът, реших да го изненадам след празнично.
До каря на седмицата го очаквам и се надявам да пристигне. Обичам да правя подаръци когато никой не очаква, а не защото трябва и някой друг е ришил кога точно. Simple Smile

bell_87, пробвай някоя от бабичките на Жан Пату - 1000 например. В него се усеща духа на отминалата епоха, но не е талкова брутално ретро. Мек и деликатен е и не така "сделан"(грубо забъркан) като L'Air du Temps.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 08:46 от Sysly

# 554
Момичета, издирвам този парфюм за подарък на приятелка. Стар е и не го намирам по сайтовете ни. Ще съм благодарна да посъветвате от къде бих могла да потърся

Общи условия

Активация на акаунт