Отговори
# 180
https://www.facebook.com/groups/403090924362537/
Здравейте,
Това е линк към групата. Очаквам ви и там. Ще се радвам да споделите и четете ли някакви книги ? Аз вече започнах една, но не е нещо особено.

Пише ми, че няма такава страница.. не може да бъде намерена

# 181
Здравейте отново!
Връщам се от преглед, сакчето е празно.
Обясниха ми, че явно е спряло развитието на ембриона и няма вече нищо там. Та, с две думи, отписвам се от темата.
Пазете се момичета, желая ви много позитивни месеци занапред и здрави бебчета на финала. Heartbeat

# 182
Здравейте!
Съжалявам за загубата Ви момичета! Прегръщам Ви!
Novache , и аз съм със завишени НК клетки и ще ходя на 22-ри на имунолог за терапия,освен инжекциите за тромбофилията.Разбрах,че се правили някакви вливки...?

# 183
Момичетааа.. какво става, какви са тези новини...Disappointed

# 184
О, KissTheRain 😔😥

# 185
Здравейте на всички. Чета от доста време и сега се осмелих да пиша. Съжалявам за загубите Ви, момичета! Hug На 29г съм и преди седмица на 8ми видях бледа, втора чертичка, която стана по-убедителна в последвалите 3 теста през два дена Smile Август направих ранен спонтанен аборт в около 5г.с., в която евентуално съм и в момента. Имам нередовен МЦ, откакто се появи. "Лекуваха" ме с противозачатъчни и на около 15-16г ме диахностицираха с ПКЯ. Нямах висока кръвна захар, акне, косопад, окосмяване от мъжки тип само наднормено тегло и нередовен МЦ. Пих Метформин и след няколко години и Иногинол. На 19-20 г ми казаха, че няма и следа от кисти по яйчниците и всичко е наред. За съжаление от 7ми имам кафеникаво зацапване и очаквам, че всеки момент ще ме сполети същото от Август, пия Нош-па и фолиева киселина. Днес бях на гинеколог и ми каза, че е твърде рано да се каже каквото и да е било, но видя "точицата" , изписа Утрогестан и да го посетя отново след 10 дни. Извинявам се за дългия пост и бих се радвала, ако някой сподели своя опит при такова продължително зацапване от 9 дни. Благодаря ! Blush

# 186
Вчера ходих на втори преглед и се чу сърчице. Доктора иска да ми види някакво изследване за кетотела. Може би има нещо общо с ежедневното гадене и повръщане, което имам.
От няколко дни вечер към 4 се събуждам с изтръпнали ръце, на някой случвало ли му се е такова нещо и има ли общо според вас с бременността.
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇🔐🔐🔐🔐⬇⬇⬇⬇⬇⬇

Поради молба на някои мами направих групата скрита и сега не може да я намерите, затова единственото решение до което стигам е да ме намерите във Фейсбук и да ви добавя. Ако имате друго предложение съм насреща.
https://www.facebook.com/pam.doykova

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 06:53 от P2020

# 187
Вчера ходих на втори преглед и се чу сърчице. Доктора иска да ми види някакво изследване за кетотела. Може би има нещо общо с ежедневното гадене и повръщане, което имам.
От няколко дни вечер към 4 се събуждам с изтръпнали ръце, на някой случвало ли му се е такова нещо и има ли общо според вас с бременността.
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇🔐🔐🔐🔐⬇⬇⬇⬇⬇⬇

Поради молба на някои мами направих групата скрита и сега не може да я намерите, затова единственото решение до което стигам е да ме намерите във Фейсбук и да ви добавя. Ако имате друго предложение съм насреща.
Писах ти във фб 💗

# 188
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇🔐🔐🔐🔐⬇⬇⬇⬇⬇⬇

P2020 изтръпването на ръцете най-вероятно е от бременността. На мен ми се случваше през предишната бременност, но на по-късен етап. Малко се учудих, когато започнаха да ми изтръпват миналата седмица. Казах на доктора при прегледа и ми изписа магнезий.  Сподели с твоя гинеколог следващия път.

# 189
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇🔐🔐🔐🔐⬇⬇⬇⬇⬇⬇

Ето малко информация за кетотелата в урината по време на бременност: Нашето тяло получава енергия и глюкоза от храната, която консумираме. Променящите се хормони на бременността могат да попречат на клетките да изразходват глюкозата, което води до глюкозен дефицит. В случай на недостиг на този елемент, тялото започва да изразходва мастните резерви, за да постигне необходимата енергия. Това състояние води до производството на кетони.
Причини за това по време на бременност могат да бъдат:
1. Дехидратация.
2. Диета, с по-малко храна или диета с ниско съдържание на въглехидрати.
3. Дълги интервали между храненията.
4. Силно повръщане.
5. Метаболитни нарушения.
6. Лечебно гладуване по време на бременност.
7. Развитие на инсулинова резистентност по време на бременност
Производство на високи нива на кетони може да бъде предотвратено с балансирана диета с подходящо ниво на въглехидрати, без дълги интервали между храненията и добра хидратация.

П.С.1 Целите ръце ли чувстваш изтръпнали?
П. С.2 И аз ти писах във фейсбук Simple Smile

# 190
Здравейте,
В четвъртък бях на преглед. Видя се плоден сак с жълто тяло и уплътнение, което АГ каза, че е ембриона. Но ми каза и че е под 6г.с., пък по приложението съм в 6 г.с.
В края на месеца съм пак на преглед да видим дали има пулс.
Но съм притеснена защото снощи когато си лягах по тоалетната хартия видях бледо кафеникаво нещо. Даже не бих казала, че е и зацапване. Днес когато станах го нямаше, но преди малко пак го видях. Много ми е притеснено. Sad
С първата бременност нямах нито зацапване, нито дори симптоми. Сега усещам от време на време леко неразположение.

Относно кафето. Още с първата бременност си пиех по едно кафе на ден до края. Сего мисля пак да пия, макар че с каката го пия студено и ни ми е много вкусно.

# 191
  • София
Здравейте. Вече имам два теста с добро нарастване на чхг от вторник и четвъртък, но напрежението в гърдите ми намаля и се притеснявам. Чак в петък съм на преглед, има ли шанс да е нормално? Не помня кога спряха да ме болят миналия път.

# 192
Здравейте. Вече имам два теста с добро нарастване на чхг от вторник и четвъртък, но напрежението в гърдите ми намаля и се притеснявам. Чак в петък съм на преглед, има ли шанс да е нормално? Не помня кога спряха да ме болят миналия път.
И ма мен ме боляха повече и то само зърната. По спомен със сина ми също ме боляха само 1 седмица, после болката изчезна.
Сега на моменти ми настръхват и са чувствителни зърната, но чак болка не..

# 193
Здравейте,
Ами да целите ръце са изтръпнали, а понякога и краката, понеделник пак ще ходя до гинеколога и тогава ще му споделя.
Във фейсбук реагиран веднага щом видя 💐.
По повод въпроса за гърдите, при мен е на етапи на няколко дни чувствам напрежение и лек дискомфорт и после минава, според мен не трябва да се притесняваш точно за това. А за зацапването най-добре звънни на АГ при който ще ходиш и му сподели. Аз на моя му писах няколко пъти на личния телефон и никога не ме е игнорирал. Успех💐💝
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇🔐🔐🔐🔐⬇⬇⬇⬇⬇⬇

Ето малко информация за кетотелата в урината по време на бременност: Нашето тяло получава енергия и глюкоза от храната, която консумираме. Променящите се хормони на бременността могат да попречат на клетките да изразходват глюкозата, което води до глюкозен дефицит. В случай на недостиг на този елемент, тялото започва да изразходва мастните резерви, за да постигне необходимата енергия. Това състояние води до производството на кетони.
Причини за това по време на бременност могат да бъдат:
1. Дехидратация.
2. Диета, с по-малко храна или диета с ниско съдържание на въглехидрати.
3. Дълги интервали между храненията.
4. Силно повръщане.
5. Метаболитни нарушения.
6. Лечебно гладуване по време на бременност.
7. Развитие на инсулинова резистентност по време на бременност
Производство на високи нива на кетони може да бъде предотвратено с балансирана диета с подходящо ниво на въглехидрати, без дълги интервали между храненията и добра хидратация.

П.С.1 Целите ръце ли чувстваш изтръпнали?
П. С.2 И аз ти писах във фейсбук Simple Smile

# 194
Аз си следя като луда почти постоянно ЧХГ- то и си расте идеално, удвоява се на 31ч.средно. Гърдите и при мен са така, един ден доста болезнени, на другия нищо и само глупости ми минават през главата. Първата ми бременност беше преди 10г и нямам спомени от тогава.

Общи условия

Активация на акаунт