Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои от често срещаните симптоми на бременността, които участниците в темата обсъждат и какви са някои от симптомите на бременност, които майките изпитват?
Какви са някои от предизвикателствата, пред които са изправени бъдещите майки, както е споделено в темата?
Кои са някои от приложенията, които жените използват за проследяване на бременността си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои от често срещаните симптоми на бременността, които участниците в темата обсъждат и какви са някои от симптомите на бременност, които майките изпитват?
Участниците обсъждат различни симптоми на бременност, като болезнени и чувствителни гърди, повишен апетит, умора, гадене, напрежение в гърдите, гастрит безсъние главоболие световъртеж и повишен апетит. Някои от тях споделят че симптомите са подобни на тези при първата им бременност докато други изразяват изненада от липсата на симптоми. Някои от симптомите на бременността които майките изпитват включват чувствителни гърди гадене и повръщане умора и промени в настроението. Важно е да се отбележи че симптомите могат да варират значително от жена до жена и от бременност до бременност.
-
Какви са някои от предизвикателствата, пред които са изправени бъдещите майки, както е споделено в темата?
-
Кои са някои от приложенията, които жените използват за проследяване на бременността си?
-
Какви са пренаталните тестове и защо са важни?
-
Какви са разликите между феталната морфология и пренаталните тестове?
На 29г съм и преди седмица на 8ми видях бледа, втора чертичка, която стана по-убедителна в последвалите 3 теста през два дена
Август направих ранен спонтанен аборт в около 5г.с., в която евентуално съм и в момента. Имам нередовен МЦ, откакто се появи. "Лекуваха" ме с противозачатъчни и на около 15-16г ме диахностицираха с ПКЯ. Нямах висока кръвна захар, акне, косопад, окосмяване от мъжки тип само наднормено тегло и нередовен МЦ. Пих Метформин и след няколко години и Иногинол. На 19-20 г ми казаха, че няма и следа от кисти по яйчниците и всичко е наред. За съжаление от 7ми имам кафеникаво зацапване и очаквам, че всеки момент ще ме сполети същото от Август, пия Нош-па и фолиева киселина. Днес бях на гинеколог и ми каза, че е твърде рано да се каже каквото и да е било, но видя "точицата" , изписа Утрогестан и да го посетя отново след 10 дни. Извинявам се за дългия пост и бих се радвала, ако някой сподели своя опит при такова продължително зацапване от 9 дни. Благодаря !