Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да си продам бижутата в магазин?

 • 1 300
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4
Здравейте! От скоро започнах в домашни условия изработка на бижута. Възможно ли е някакси да се продават в магазини в страната? И ако да, как става- трябва да говоря със собственика, или?

# 1
 • Мнения: 1 942
Естествено,че трябва със собственика да говориш.
Ти фирма имаш ли?
На този собственик как ще му продаваш стока,ако нямаш фирмА и не можеш да му издадеш фактура,за да му мине за разход?
Нали не очакваш някой да купи нещо ей така без документ ,за да го продава в магазин,където ще издава касови бележки за продажбата и ще плаща данъци?

# 2
 • Мнения: 1 333
Когато искаш някой да ти продава стоката я оставяш на консигнация.В документа се описва каква стока,за колко време и т.н.Ако я продаде ти я плаща,ако не ти я връща.Това при положение,че сам си определя надценката.Ако ти определяш крайната цена и от нея му даваш процент,продаде, не продаде ще му платиш и затова,че я е предлагал.Опитай да си продаваш сама.

# 3
 • Варна/София
 • Мнения: 23 751
И аз бих ти препоръчала да покажеш бижутата из соц. мрежи, за да видиш, дали ще се харесат и тогава да мислиш за продажба в магазини. Успех!

# 4
 • Мнения: 387
Нали не очакваш някой да купи нещо ей така без документ ,за да го продава в магазин,където ще издава касови бележки за продажбата и ще плаща данъци?
За жалост почти всички с ръчно направени това очакват.

# 5
 • Мнения: 3 584
Ясно, че ти вероятно имаш склонност към изкуство, но данъчната и счетоводна страна не са за пренебрегване, ама изобщо.
Първо проучи как да се регистрираш, за да си плащаш данъците: можеш ли да си с патентен данък, или самоосигуряващо се лице например. Най-очевидното е да си регистрираш фирма, но предполагам, че ще е по-скъпо.
Никога не съм правила такова проучване, защото не ми се е налагало, иначе бих ти дала готов отговор.
Ето възможен източник: https://www.minfin.bg/bg/785

Има и занаятчийски регистрации, ето тук може да почетеш:
http://www.rzk-sofia.com/cat_40.html

Като си изчистиш този въпрос, и си изясниш и трябва ли да имаш касов апарат или може да нямаш и при какви условия, можеш да си намериш някого да ти продава на сергия на пазара, или да предлагаш по магазини, или да продаваш онлайн, или каквото намериш за добре.

# 6
 • Мнения: 3 380
Къде я пратихте да регистрира и касов апарат без да е продала нищо! Дълги години съм работила подобни неща и съм продавала чрез галерии и магазини, никога не съм плащала, без да са продадени, само защото са предлагани. Зависи и от количеството, което предлагаш и дали са уникати или някакво масово производство. За мен дотук най-правилен съвет е да ги покажеш във Фейсбук, за да видиш реакцията. Мой съвет е и да не даваш много неща на едно място, защото има и много некоректни търговци. Пробвай стъпка по стъпка.

# 7
 • София
 • Мнения: 10 191
Скрит текст:
Къде я пратихте да регистрира и касов апарат без да е продала нищо! Дълги години съм работила подобни неща и съм продавала чрез галерии и магазини, никога не съм плащала, без да са продадени, само защото са предлагани. Зависи и от количеството, което предлагаш и дали са уникати или някакво масово производство.
За мен дотук най-правилен съвет е да ги покажеш във Фейсбук, за да видиш реакцията.
Скрит текст:
Мой съвет е и да не даваш много неща на едно място, защото има и много некоректни търговци. Пробвай стъпка по стъпка.
И в момента в който някой поиска да си купи, тя какво да каже, чакай да си регистрирам фирма, да си купя касов апарат и тогава ще ти продам Satisfied

# 8
 • Мнения: 3 380
Без фирма не може ли да продаде? Аз лично, не бих правила фирма, ако не съм сигурна, че ще има интерес. В момента нещата са сложни и може да стане така, че за фирма, касов апарат и т. н. да се набута с повече пари, отколкото спечели.

# 9
 • Варна/София
 • Мнения: 23 751
Като гледам из фейсбук всички са с фирми и касови апарати. Да опита първо, дали ще потръгне, а не да се вкарва във филм с фирми, касови апарати и да се чуди после какво да ги прави.

Общи условия

Активация на акаунт