Пазаруване от Aliexpress.com 60

• 34 105
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
тези 12 лева ще отпаднат, след като митниците въведат 20% на всичко, плащани още с покупката

# 346
Здравейте!
Отдавна не съм пазарувала от Али... какво е положението сега - всичко ли отива на митница? Пуснах някакви дребни неща за 3-4 долара...Ако ще ходят на митница, май не си струва разправията да се освобождават.Disappointed

# 347
Здравейте!
Отдавна не съм пазарувала от Али... какво е положението сега - всичко ли отива на митница? Пуснах някакви дребни неща за 3-4 долара...Ако ще ходят на митница, май не си струва разправията да се освобождават.Disappointed

Не всичко, но явно е на случаен принцип Grinning На мен никога до сега не са ми задържали пратка, но и никога не е надвишавала 30 лв.

# 348
  • here and now
Не всичко ходи, но отиде ли ...
На 15.01 съм изпратила каквото искаха от митницата(пощите), днес си получих пратката.
Поръчката съм я направила на 13.11.

# 349
Аз получих кейсове последно..не са ходили на митница.

# 350
  • Варна
Имам близо 250 пратки от Али експрес досега и нито една не ми е отивала на митница.Поръчвал съм и скъпи неща от сорта на 50-60 лева.

# 351
  • София
От 1 юли всичко извън ЕС ще е с предварително платен ДДС, не зная как точно.
Питах един превозвач как е в Германия и ми казаха, че все още не спират всичко от Китай на митница и че прагът за ДДС е 20-ина евро. Което ме устройва, предвид безплатната доставка до Дойчланд.

Това, че досега не са спирали пратки от АЕ, си е късмет, но не означава че и нататък ще е така.

# 352
  • София
Питах един превозвач как е в Германия и ми казаха, че все още не спират всичко от Китай на митница и че прагът за ДДС е 20-ина евро. Което ме устройва, предвид безплатната доставка до Дойчланд..
Имам един въпрос. Направих грешката без изобщо да се усетя и пуснах поръчка до Германия, тъй като не ми позволяваше до БГ до адрес на превозвач. Знаеш ли дали има шанс да я доставят от Китай директно до адреса на превозвача в Германия, а не до поща, както тук става обикновено? Или да я отпиша тази пратка..

# 353
  • София
Имам един въпрос. Направих грешката без изобщо да се усетя и пуснах поръчка до Германия, тъй като не ми позволяваше до БГ до адрес на превозвач. Знаеш ли дали има шанс да я доставят от Китай директно до адреса на превозвача в Германия, а не до поща, както тук става обикновено? Или да я отпиша тази пратка..
Смятам, че няма да има проблем. Аз още не съм поръчвала така конкретно от АЕ, но имам планове, и то преди 1 юли, когато пада прагът за ДДС.
Информирай превозвача, че си поръчала до негов адрес еди-коя си пратка.

# 354
Няколко пратки досега съм пускала до  превозвач в ДЕ, когато доставката до БГ е била доста по-висока.
Всички пратки досега са доставяни точно до адреса на превозвача, не в пощата.

# 355
Скрит текст:
Ох, и аз с проблем за неполучена пратка.
Случайно видях онзи ден, че е доставена, и то в града ни, т.е. взела съм си я. Но аз тогава си взех една друга, точно тази не е при мен. Те ги маркират с онзи уред преди да ги подават, но дали го правят с всички не знам.
В 17track дава получена, в БГпощи няма инфо, защото не е препоръчана.
Питах в гишето, те ми смъмриха нещо, че няма как те да знаят и се отказах.

А сме малък град и се познаваме, не ми се вярва някой да я е гепил, пък и е нещо много странно и няма и 2 долара.
Някой да е имал такъв казус? За първи път ми се случва, сега освен да чакам май няма друго какво да направя...
Отиди пак до клона и ги накарай да пуснат номера на пратката в тяхната търсачка. При мен така непрепоръчана пратка , като провериха номера в самия клон, излезе, че е там.
Развитие по моя проблем с уж получена пратка:
Днес си я взех от пощата. Вчера още ми прозвъниха. Питах ги кога е дошла, вчера е било.
А датата при Tracking order си е още 28.01. delivered.
Няма и да разбера в крайна сметка защо така се е получило, но съм доволна, че всичко си е наред и не ходих да ги занимавам, а изчаках. Simple Smile

# 356
  • София
Няколко пратки досега съм пускала до  превозвач в ДЕ, когато доставката до БГ е била доста по-висока.
Всички пратки досега са доставяни точно до адреса на превозвача, не в пощата.
Благодаря много за отговора. Дано и при мен го доставят директно на посоченият адрес.
Cuckoo, благодаря и за твоят отговор.

# 357
  • Люлин
От 1 юли всичко извън ЕС ще е с предварително платен ДДС, не зная как точно.
Питах един превозвач как е в Германия и ми казаха, че все още не спират всичко от Китай на митница и че прагът за ДДС е 20-ина евро. Което ме устройва, предвид безплатната доставка до Дойчланд.

Това, че досега не са спирали пратки от АЕ, си е късмет, но не означава че и нататък ще е така.

Допълвам тази информация, защото съвпада със сведение от Бълг. пощи. Според тях всички стоки извън Европа щели да минават задължително през митница. Вероятно да се облагат в мито. Колко е вярно  и до къде е вярно, ще видим, наближава 1 юли.

# 358
  • София
Вярно е, решено е още през 2017 г. с директива на ЕС. Трябвало е от 1 януари, но заради вируса е отложено.
Между мито и ДДС има разлика.

# 359
  • Бургас
да де нали в плана има плануван и ъпдейт на митниците, през тях ще минават документи за всяка пратка, пратени от сайта в който плащаме
всъщност то и сега минават пратките но без документите, и се спират подозрителните

Общи условия

Активация на акаунт