Пазаруване от Aliexpress.com 60

• 34 140
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте! Нова съм в темата,нямам време да търся и затова се извинявам, ако въпросът ми се повтаря. Ще прикача снимка,не ми е ясно какво се пише там. Това ми излезе ,след като въведох данните на картата ми.

# 331
Даваш сега ок..следваща стъпка или ентер..
Преди нова въвеждаш три цифри от гърба на картата.

# 332
22 фев. 2021, 12:40 ч.
Здравейте . Поръчах неща от Алиекспрес на стойност около 250 лв. За пръв път в живота си правя нещо такова . Поръчах ги и ще ми ги доатавят чрез Федекс. Чух се с тях и те ми казаха че до седмица може би пратката  ми ще  бъде е България освен ако не я задържат на митница .  И се охълцах по телефона защото изобщо се не бях сетила за това .  Притесних се и сега не знам ще я задържат ли или не . Какво ще дължа ако се случи и така ..Поръчката ми е канцеларски материали . Тефтер, листове и такива дребни работи .
За по -запознатите от мен поръпвали през алиекспрес с горе долу такава сума какво се случи при вас ?

# 333
  • Варна
Телефон поръчах за около 330 лв. Не е минал на митница.

# 334
  • София
Здравейте, направих една поръчка преди около 10-11 дни и още седи в секцията To be shipped. Свързах се с продавача няколко пъти, първоначално каза, че на 18ти ще я прати, на 19ти каза изчакайте 1-2 дни и още нищо. Случвало ли ви се е такова нещо и как да процедирам?

# 335

Обадих се в пощата да попитам и казаха че с тази сума със сигурност щяло да я спрат на митница ... И ми затвори .

# 336
Здравейте, направих една поръчка преди около 10-11 дни и още седи в секцията To be shipped. Свързах се с продавача няколко пъти, първоначално каза, че на 18ти ще я прати, на 19ти каза изчакайте 1-2 дни и още нищо. Случвало ли ви се е такова нещо и как да процедирам?

Наскоро беше китайската нова година и се очакваше да има забавяния в изпращането. Обикновено ги изпращат до 4-5 дни.

Относно предишните запитвания за митниците, както писах по-рано 4 неща определят влизането в митница - обявена цена, теглото, обемът и случайността. Това, че един телефон е минал без митница нищо не значи. При мен 2 телефона отделно поръчани и двата влезнаха в митница, а единият даже беше на стойност около 100-на лева.

# 337
Здравейте, имам проблем с една пратка, която не съм получила. Алиекспрес реши в полза на продавача, като за обжалване искат документ от пощата. Взимали ли сте такъв, за неполучена пратка? Ако да какъв е?

# 338
  • Бургас
Здравейте! Нова съм в темата,нямам време да търся и затова се извинявам, ако въпросът ми се повтаря. Ще прикача снимка,не ми е ясно какво се пише там. Това ми излезе ,след като въведох данните на картата ми.
CCV го пише на гърба на картата

# 339
  • София
Здравейте, имам проблем с една пратка, която не съм получила. Алиекспрес реши в полза на продавача, като за обжалване искат документ от пощата. Взимали ли сте такъв, за неполучена пратка? Ако да какъв е?
Здравейте, ако пратката не е пристигнала в пощата не знам как би било възможно да вземете такъв документ, това е странно. Flushed

# 340
  • София

Обадих се в пощата да попитам и казаха че с тази сума със сигурност щяло да я спрат на митница ... И ми затвори .

В тези пощи почвам да мисля, че избират лелките с конкурс за кривота... За задържането - зависи каква стойност е декларирал изпращача. На мен лично са ми изпращали неща за 600 лева, които са минавали без митница, но са ми задържали и неща за 60 лева.

# 341
Здравейте! Преди месец пуснах първата си поръчка. Изненадващо за мен още сутринта беше изпратена, но нека мина на въпроса. По тракинг номер излиза, че пратката ми вече пътува към България от Белгия.  Интересувам се горе-долу колко време отнема, докато пристигне на адрес ?

# 342
Две седмици.

# 343
  • София
22 фев. 2021, 12:40 ч.
Притесних се и сега не знам ще я задържат ли или не . Какво ще дължа ако се случи и така ..Поръчката ми е канцеларски материали . Тефтер, листове и такива дребни работи .
За по -запознатите от мен поръпвали през алиекспрес с горе долу такава сума какво се случи при вас ?
През юни получих телефон за около 200 лв. Размина се с митница, но кутията му беше малка и помолих китаеца да напише мп3 плейър и цена 15 долара. Говоря за български пощи. Оттогава чета, че контролът е затегнат.
За Федекс наскоро четох някъде, може би в групите във ФБ, че много вероятно да си мине митница. Както при ДХЛ.
Ще дължите 12+4,80+ 20% ДДС върху сумата+доставката

# 344

Ще дължите 12+4,80+ 20% ДДС върху сумата+доставката
Много неизгодно се получава така. Интересно ми е дали това ще се отрази и на цените при дребните търговци.

Общи условия

Активация на акаунт