🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 2)

• 71 381
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 450
За мен е доста тъпо да се хвалиш в национален ефир, че за две години в Румънска филология си научил две изречения и че баща ти се е срамувал какво учиш и затова е казвал Романска филология.
Претенциозният й изказ преди да пийне няколко чашки, рязко контрастираше с „баба ми бачкаше частно като машинописка“ и поставянето на ударенията по шопски.
Много е стегната и пренавита тази жена. Ако се отпусне, ще стане много по-симпатична на всички. Аз също я помня от времето, когато пишеше тук. Все беше най-най във всичко, много се страеше за дома, готвене, мъжа и децата. Като гръм от ясно небе дойде това с Иван. Но не я упреквам за това – всеки има праов да си търси щастието, а за изневяра трябват двама. В крайна сметка доста години вече са заедно и очевидно са щастливи.

# 451

Бг мамите никога няма да ѝ простят, че е отмъкнала Ванко от праведната Вихра.
Като си спомня темата колко бързо се изписваше, едва я изчитах.
И сто години да минат, няма прошка за такива като Ирина.
А къде е любовта?

Не съм съгласна с горното. Според мен тя самата също разсъждава така и си мисли, че не я харесват заради тази скандална случка. Не й хрумва, че не харесват просто нейната същност, личността й. Поне аз и хората, които не й се кефят - не понасям преструвки, изкуствени усмивки, мания за величие, самохвалство. Абсолютна еснафщина е нейната постоянна претенция за "хай произход".
Ако не се навираше толкова в публичното пространство и не демонстрираше нонстоп характера си - хората отдавна да са им забравили кирливите ризи. Но не, тя самата много държи да е известна и на хората в устите. Е, щом я кефи - да дерзае.

# 452
Cafè late, точно и обективно!
(аз също не съм гледала стриктно Ирина в Брадъра)

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 10:13 от tuali

# 453
Добре се представи Стринка, но Манчо можеше да и намери кусури, ако искаше. Но той си замълча и запази само хвалебствията...
Иначе и аз не мога да я харесам. Флегматична ми е, самонавита, претенциозна, винаги нейното е най, най...

# 454
  • Sofia
Снощи изпуснах началото и сега го гледам..така ли ми се чу на гостите да казва,че  фагрито била го купила от Гърция?
А сега я гледам,че от рибен в София ги взе  рибите...

# 455
  • софия
Снощи изпуснах началото и сега го гледам..така ли ми се чу на гостите да казва,че  фагрито била го купила от Гърция?
А сега я гледам,че от рибен в София ги взе  рибите...
Така каза, но беше шега.

# 456
Абе, не прозвуча като шега. Ма тя и Гърция я има за своя собственост, та разбираеми са тия подхвърляния и зехтини.

# 457
Tess, ако не беше жена на Иван нямаше да я дават по телевизора, респективно да я коментираме.
Докато беше Сарачинова, макар и да работеше в Междинна станция никой не я обсъждал.

# 458
  • в сърцето на държавата
Кремът  за десерта , рецептата разбрахте ли я?

# 459
  • Sofia
"вземАх фагри"...и не каза,че се шегува 🤥

Кремът го направи на водна баня от жълтъци,захар,лимонов сок,масло колкото е сока и ванилия.

В момента правя питките 😁,без да им говоря и милвам с патос 😊
 Това тесто напоследък го правя доста често...може и от най-неопитни да се направи..бързо и лесно става.

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 10:49 от Doli

# 460
С такъв крем (lemon curd) правя чийзкейк и става върховно.

# 461
  • софия
Не е ли рецепта на баба ти, "която е бичила на частно машинописка", за да ти купи пиано, за да имаш обща култура, не ми го хвали.
Английски лимонов крем

# 462
Точно се води лимонов конфитюр, рецепта на баба ѝ друг път 😆

# 463
На мен пък Ирина ми хареса снощи! Споделям мнението на @luba_rizova /която харесвам от един друг много положителен и зареждащ форум/! Естествено, че Ирина "играеше" пред камерата, но все пак тя е човек, която е свикнала да бъде снимана и да е  в "кухнята" на телевизионно предаване. Справи се много добре и бих опитала от всичко, приготвено от нея. Зехтин пия всяка сутрин на гладно, така че ако се поразровите , ще видите, че е много полезен.  Освен това, действа добре и преди пиене на алкохол - в смисъл, че по не те хваща...За мен Ирина има професионална подготовка и знае кое, как да приготви! Това, което мисля за нея е, че тя много се старае да изглежда перфектна - какво и струва всичко това, тя си знае! За мен тази седмица е интересна и компанията е много хубава и закачлива!

# 464
  • София-Младост
Напротив, за баничките Ирина благодари на Манчев за идеята. Сега, той защо се направи на изненадан и то от себе си, е друг въпрос.
Според мен имаше предвид, че той я е провокирал с това кисело зеле, а комбинацията си е неина измислица. Никога нямаше да ми хрумне да комбинирам пушена риба със зеле.

Я да си вдигнат ръката, тия дето пред и 30 години майките им са правили лимонов кърд.
Викате не може баба и да  е правила някакъв лимонов сладкиш и тя сега да го прави...Wink
Аз лимонови сладкиши много не харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт