🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 2)

• 71 125
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 1 380
Ма то пък, за да е сармичката "по-малка от кутренце" колкото и да е тъничко листото от зелето, колко пък плънчица (😆) трябва да сложи човек, за да стане тая сармичица?

# 1 381
А пък и колко трябва да изядеш, за да си евентуално нахранен.🤣
Веднъж за едни гости правих такива, колкото кутре обаче лозови.
Нямам нерви за пипкави неща.
Беше за първи и последен път.

# 1 382
Прочетох спора за Мишлен - и гумите са Мишлен, има реклама на въпросните гуми (в момента не я дават, но преди са я давали по телевизията), в която ясно на български се произнася Мишлен. А са станали популярни като Мишелин, защото през 80-те (вероятно?) хората тук просто са ги чели така. И сега при едно бързо търсене в Гугъл, търсачката упорито се опитва да ме поправи, защото повече хора търсят "Мишелин". Ето как го пише на български в официалния им сайт:
Скрит текст:

На мен сърмите ми се видяха нормални по размер. И вкъщи са се правели от големите с кайма, в тенджера и със сос, но аз и от тях пробирам по-малките, защото не обичам големи топки ориз и кайма.
Във всеки случай тези сърми, които Слави сервира, не бяха за една хапка, не знам защо Дидо упорстваше да се тъпче с тях. Не обърнах внимание дали и другите гости правят така, вместо да си ги разрежат или да отхапват.

# 1 383
  • София
Ма то пък, за да е сармичката "по-малка от кутренце" колкото и да е тъничко листото от зелето, колко пък плънчица (😆) трябва да сложи човек, за да стане тая сармичица?
Слага се 1 непълна чаена лъжичка Wink Тези с кайма са по-лесни за навиване, когато са омесени сурови / лукът, ако слагате, е по-добре да е настърган, за да не изтумбва сърмичките/ Wink

# 1 384
Има логика да са сурови, защото става на парченце така смачкан ориза с каймата (като котешко л@*ненце 😂) иначе, ако е изпържено всичко, ще изпопада докато го навиеш с "билетчето за градски транспорт". Те, хората, са помислили...

# 1 385
Само веднъж съм яла пълнени чушки с предварително запържена плънка.Изобщо не ми харесаха.Дори не знаех,че толкова хора предварително обработват плънките.Когато се разхождате до Пампорово,във всеки ресторант в Асеновград или на пътя в Бачково,преди манастира,може да пробвате станимашки сарми.Каймата и ориза се завиват винаги сурови,то иначе как ще смачкаш 2-3 см сарма Simple Smile

# 1 386
  • в кукувиче гнездо
Аз правя станимашки сарми с кълцано месо и няма как да са малки. Но ги правя също на фурна с бял сос, в гювеча, варени, варени и печени след това, но винаги запържвам плънката. На пълнениет чушки обаче - не. В София майка ми прави сармите големи, без да пържи плънката и варени в тенджера. Дядо ми, който беше от Варна, ги правеше също големи, без да запържва плънката, печени на фурна и с бял сос. Даже често правеше и лятото, като си подкиселяваше листата на прясно зеле. Мъжът ми, който е от Бургас остана шокиран, като видя колко са ни големи сармите. С една се наяжда ::Simple Smile) У тях майка му ги прави, колкото палец. Тя не запържва плънката. изобщо, оказва се, че едни сарми може да се направят по сто начина.

# 1 387
Кой има нерви за такива сарменца?! Grinning Евала за търпението! Вкъщи се правеха от големите, дето с по една-две се наяждаш, варени в тенджера със сос. ММ (от югозапада) беше в лек шок, като ги видя; свекърва ми прави доста по-малки и се пекат във фурната.

а, не, не , аз не ги правя така 'Wink средни са моите и много не обичам да навива. ММ е спеца, аз инцидентно /например вчера правих с булгур, станаха мноооого вкусни, но пак час и нещо отиде, а аз нямам толкова време. че и изядоха всички сарми Wink /.
значи като ходехме на гости ни посрещаха с огромна тенджера с такива сармички, понякога вътре в средата имаше и сварено пиле. значи три жени сядат, гледат тв и правят с часове сармите. зле да ти стане. сестра ми е омъжена в асеновград и нейната свекърва прави уникални такива сармички. и сестрата се научи, ама аз нямам нерви /а обичам много да готвя/.
пак за клашъра - можеше да покаже някоя техника, нещо по-завъртяно. или да наблегне на домашна кухня, може регионална, ама да я направи, да покаже. кво кьопоолу правят в този район само с патладжан, малеее. въобще можеше, ама явно тва му е нивото. ясно е защо феновете са му деца.

# 1 388
  • Пловдив
Ох, айде стига с тия сарми, че ми призля... Head Band

# 1 389
Ами то такава скука, че започнахме да завиваме сарми...
Оная вечер Димо все едно пистолет в челото му бяха  насочили, та готви с мъка и зор.
Дидка беше интересна с визията и най - вече дизайнерските си решения.
Сега сме притихнали, завивайки сарми в очакване на Юлия К.
Това последната седмица ли е?

# 1 390
Да дават плакета на Дидо и да се свършва тая мъка. Или не. По- гадно ще е да има и той 45 т.

# 1 391
  • София
И на гости да съм и на сватба да съм изобщо не ми пречи да е семпла храната- важно ми е да е вкусно и да има настроение.

# 1 392
  • София
На мен малките сарми не ми харесват, така че не мога и да го оценя защо някой ще се занимава толкова.
Дидо преди беше по-готин, дори и във Фермата ми допадаше, но откакто е с жена си много се е променил или си е бил такъв, но сега го показва. Много грозно ми се видя как не искаше да даде сарма на Дения, че и коментира после зад кадър. Изглежда ми и че  завижда на Клашъра за последователите, но не с добро. Дребнав е.

# 1 393
  • София
Дидо довечера в мазе ли ще готви?

# 1 394
Не го знам, ама го мернах в промото сгънат на две.

Общи условия

Активация на акаунт