🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 2)

• 71 087
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 1 500
  • София
]  Дидо  D2  (29.01.2021)

Черешката на тортата (29.01.2021)
Сезон 14 Епизод 20

и още
на МОБИЛНИТЕ, тези ЛИНКОВЕ се отварят без всякакви добавки,
  но за да се отворят в браузър на КОМПЮТЪРА

трябва  да се инсталира разширението

# 1 501
Мале, аз щях да получа клаустрофобия в това място...

# 1 502
  • София
И аз искам да знам повече за слуха, че Слави е откраднал канала от друг, вече разработен доколкото разбирам.

# 1 503
И кой е този партньор? Име, нещо?
И как така са му завзели канала, той къде е бил в това време?
Бил му е партньор.
Преди няколко страници бях публикувал един клип по тоя въпрос. Става дума за някакво дете, което когато са стартирали канала е било на 15, а Слави е бил на 30 години. Не му помня името.
Така, ще се опитам да обясня какво точно е Ютуб и как човек прави пари от него.
Скрит текст:
Ютуб е платформа, в която човек може да си създаде метафорично казано " Собствена телевизия". Има си алгоритъм, който е поставен с определена цел - той се храни с редовно публикуване на видеоклипове в различни категории content [ съдържание]. В началото човек когато започне да го прави това минава много време докато канала му стане разпознаван от този алгоритъм. Изискванията са следните - трябва да имаш определен брой последователи, определено количество т. нар. Watch time [време за гледане], което не е лесно постижимо. Има програма, която е за т.нар. Ютуб Партньори. Тази програма я стигаш като изисквания в определен момент, което зависи от това колко абоната имаш и колко процента от твоите видеоклипове са гледани постоянно. Това на езика на Ютуб се нарича Audience Retention, в превод на български - за какъв процент време на отделен видеоклип ти задържаш вниманието на гледащия. Освен това има 2 вида абонати - такива, които се абонират, но не включват нотификациите за нови клипове на ъплоудъра и обратното, такива, които получават нотификации всеки път когато има нов клип в канала на въпросния ъплоудър. Слави от the Clashers
 е започнал кариерата си в ютуб с игра, наречена Clash of clans, която е типична видеоигра. По онова време както той, така и партньора му са публикували редовно. Под редовно се разбира поне по 1-2 до 3 пъти в седмицата различен видеоклип в категорията, но има и хора, които изнасилват този алгоритъм, като публикуват вече публикуван content, за да имат отново гледания и абонати, но те са т.нар. " Content Farms", които не публикуват нищо оригинално, но по-скоро how to видеоклипове, които обикновено съдържат лъжлива информация. Друг сериозен проблем са продуцентите, които купуват не съществуващи гледания, лайкове и абонати, които също го правят с цел да придобият по-лесно пари от това, пример - всички български изпълнители в Facing the Sun Official канала в Ютуб ги ползват тия техники да демонстрират фалшивата Ютуб слава на Криско и други изпълнители като него.Минават години докато канала бъде приет в YouTube Partner програмата и започне да генерира пари, които са смешни в началото.

Ето, тези които се интересуват - гледайте този клип:
https://www.youtube.com/watch?v=Js5cNdDa7Q8
Тук се разказва за това как Слави от the Clashers е постигнал тази извесност.

# 1 504
  • София
И аз искам да знам повече за слуха, че Слави е откраднал канала от друг, вече разработен доколкото разбирам.
Той каза, че е почнал със стрийм на игри. Може би са били двама.
Само че, сега парите идват от съвсем друго съдържание. Това с игрите е несериозна работа, какви нечовешки простаци пускат видеа. 😬

# 1 505
Той каза, че е почнал със стрийм на игри. Може би са били двама.
Само че, сега парите идват от съвсем друго съдържание. Това с игрите е несериозна работа, какви нечовешки простаци пускат видеа. 😬

С риск да прозвучи много грубо, но мога да ти кажа, че не всички игри са несериозна работа. Права си, парите му идват от нещо, което си е в услуга на пазарната икономика - paid промоции. Ако гледаш клипа, който пуснах в предишния си коментар ще ти стане ясно. Не си въобразявай, че ония класации, които той ги прави всъщност го интересуват. Той мисли само за едно - как да има повече пари чрез платените си промоции. Той си има много спонсори, които да му дават пари за платените промоции в клиповете му.

# 1 506
  • Велико Търново
Е те много по-голямата част от разните там влогъри и инфлуенсъри не правят ли същото? Защо само Слави е "крив" за това? И в крайна сметка - как да има повече пари само той ли го мисли?

Седмицата, която приключи, беше една от най-безинтересните в "Черешката". Въпреки това съм доволна. Поне нямаше нетърпими участници с отвратително поведение. Тези даже и добронамерени бяха.

# 1 507
Е те много по-голямата част от разните там влогъри и инфлуенсъри не правят ли същото? Защо само Слави е "крив" за това? И в крайна сметка - как да има повече пари само той ли го мисли?

Седмицата, която приключи, беше една от най-безинтересните в "Черешката". Въпреки това съм доволна. Поне нямаше нетърпими участници с отвратително поведение. Тези даже и добронамерени бяха.

Ми, не, не всички. Гледай Noob News, Dook и някои други геймъри. Те си се изхранват буквално само от игри и влогинг. И те за разлика от Слави нямат спонсори, оцеляват само на гледанията си. Чарли Танев е един от хората, които правят такива промоции, но той прави промоции само за един магазин, за нищо друго. Слави има богати спонсори, Ардес е един от тях. А Ардес е компания за компютърен хардуер. Това което те продават е скъпо! Много скъпо! Аз веднъж ги бях поставил в интересна ситуация - исках да ми намерят монито 4К s refresh rate 144 и G2G  коефициент 0.5. Това последното е малко оut of subject, но те не успяха да намерят такъв. Та се наложи да си купя едно просто LG което си е 27 Инча, но е само 60 херца и 0.5 G2G  коефициент.
Слави има спонсори, той затова е постигнал тази известност. Не заради класациите си.

# 1 508
  • Велико Търново
Ми, не, не всички. Гледай...
Никъде не съм написала думата "всички". Точно защото не смятам, че е правилно.
И нямам намерение да гледам каквото и да било, защото въобще не ме интересува. Както и километричните обяснения, които пишеш.

# 1 509
Никъде не съм написала думата "всички". Точно защото не смятам, че е правилно.

Права си, извинявам се. Но от гледна точка на процент, процента е малък, в сравнение с количеството хора, които го правят това в България.

# 1 510
Естествено, че правят същото - 90% от влогърите и инфлуенсърите в момента. Основно тези с лайфстайл съдържание. Профилите им в ютюб и инстаграм са реално рекламни билбордове.

# 1 511
  • Велико Търново
Pavlin Stanchev 604684, ама в крайна сметка кой тук, в тази тема се интересува от всичките подробности, в които изпадаш? Не би ли трябвало да има мярка?
Това са риторични въпроси, няма нужда да отговаряш. В случай, че решиш, че те питам, де...Satisfied

Donna Paulsen, използваш точни проценти (и то такива големи!), ама ей сега ще последва още една лекция Joy

# 1 512
  • София
Павлине, нещо си се объркал - за да дойдат богатите спонсори, първо трябва ти да постигнеш ниво и да те забележат. По твоята логика Ардес дават пари, за да стане Слави известен и богат.😀
Боже, Чарли Танев, сериозно? 😬

За помещението днес разбрах, че било къща на австриец. Приличаше на някакъв приземен клуб, но много пусто беше вътре. Или пък някой да му е отстъпил мазето си, превърнато в лична механа.
Странна и гола беше вечерята на Дидо - и обстановката, и храната, и настроението. Но как му дадоха всички по 10?

# 1 513
  • Пловдив
Без да разбирам доста от коментарите, но като имаща практика с публикуване и мини печелене на пари да се изкажа и аз.
Скрит текст:
Със скромен канал с детски песни (направен за учениците ми, за да не ми се оправдават, че няма от къде да си чуят песните), само с публикуване и цъкане на отметките за реклами имам от началото по 20-30, в последствие по 60-70, а по Коледа и Великден по 100-тина евро на месец. Само че такмо канала ми набра скорост и ми секнаха печалбите заради авторски права. Сега го имам за първоначалното му предназначние, което ми върши идеална работа, особено когато сме в дистанционно обучение, помага на много от колегите и ме издига в очите на учениците ми с броя на абонатите - 34к ("госпожо, Вие направо сте ютубърка")

И по темата да се изкажа за помещението - изобщо не ми хареса. Между другото, въпреки че съм почитателка на розовото и розовата печка не ми хареса.

# 1 514
И кой е този партньор? Име, нещо?
И как така са му завзели канала, той къде е бил в това време?
В това време е завивал станимашки сармички 😂
По принцип представянето на Слави в Черешката, няма връзка с Ютюб канала му.

Общи условия

Активация на акаунт