ДЕВЕТИ клас. Дядо Коледа да донесе здраве, радост и присъствени часове!

• 42 961
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
# 631
  • Варна
Честит празник!
Светкавица, разбираемо. Първо се борят със змей, през девет земи в десета, после печелят девойки и живеят щастливо, a накрая - Ема Бовари и Дядо Горио!

# 632
  • София
Бъдете обичани, уважавани, ценени и много глезени, дами.
Честит празник!

# 633
  • София
Честит празник, дами! Бъдете удовлетворени от себе си! Gift Heart

Не съм писала много отдавна, но ви чета редовно. Много зле ми се отразява хоум офиса, тотално се асоциализирах Confounded Стана година вече. Направо не мога да повярвам.
Младежът и той се асоциализира (явно на мен се е метнал в това отношение - леееко интроверт). Хич не му се връщаше на у-ще, въпреки че взаимно си лазим по нервите всеки ден. Иначе като цяло обучението си върви, къде с по-висок, къде с по-нисък успех. Падна му много мотивацията в края на първия срок.
Тази седмица ще имат изпит за В1 сертификат (ДСД I).

# 634
  • нейде там, където ....
Честит празник! Бъдете по-често себе си, обичайте се и обичайте!

Първия ден от присъственото обучение се страхувах дали ще излезе от нас изобщо. След три дни в училище, признава, че е по-забавно там, дори и учителите били по-интересни. Щом и по философия започна да ми цитира учителката, мога само да се моля за повече присъствени дни през учебната година.

# 635
  • София
Така като гледам, някои от нашите деца може и да не успеят да си довършат тези две седмици от ПО.
https://www.24chasa.bg/novini/article/9589046

# 636
  • по Пътеката
Вече нямам думи за ситуацията.
Вярвам само, че училищата трябва да затварят последни и отварят първи.

# 637
Моето ще се радва. Аз се надявам, ако оповесят нещо такова да е към четвътък и да важи от следващата седмица.
Въобще не е честно да оставят ресторантите до 22.00 примерно, а за учениците да лопнат кепенците.
За съжаление не виждам и положителното за децата. Учителите, вместо да обяснят, онагледят уроците не живо,  се юрнаха на контролните и тестовете.

# 638
  • нейде там, където ....
Горе-долу когато се върнаха големи ученици в клас, отвориха фитнесите, после и моловете, а с нашите - отвориха и заведенията. Върви хвърляй боб после кое има най-голямо принос за нарастването на случаите. Най-лесни са училищата за затваряне, защото за другите трябва да се дават пари от бюджета.

Аз продължавам да съм оптимист, де. Останало ми е в главата от някъде, че за да започне да се обръща трайно кривата на разпространение, трябва около 30% от хората да имат имунитет (преболедували и ваксинирани). По някоя от новините правеха сметки, че има официално над 250 000 преболедували, най-вероятно около 1 250 000 са го изкарали без да разберат, с леки симптоми или тестовете им са били фалшиво отрицателни и вече почти 300 000 поставени ваксини. Смятаха, че много скоро ще се регулират и доставките на ваксините. В друго предаване споменаха като непотвърдено проучване, че 40% от хората не могат да се заразят, късмет с гените някакъв. Най-трудни ще са следващите десетина дена и се моля да удържат присъствено децата. И да почнат да намаляват случаите от днес.

П.П. Може да са и врели-некипели, дето ги слушах, но дано са прави.

# 639
Според мен, ако връщат децата онлайн, ще е най-рано от понеделник. Така че нашите ще изгубят 3 дни.
Дано само учителите не напънат още повече с тестове и контролни за оставащото време. То вече пропищяха децата. Никаква логика и според мен, вместо да обяснят това, което е трудно онлайн, решиха да си изпълнят нормата на оценките. За съжаление, за да отмине този остарял модел на игра на котка и мишка между учителите и учениците, ще трябва да се сменят няколко поколения.

# 640
  • по Пътеката
Тя и моята дъщеря е за ДО. Но от класически случай на интроверт какво да очакваш.
ДО, и изобщо ситуацията, има толкова негативи, че в момента на колегите терапевти кабинетите се пръскат по шевовете. Включително и от деца, връстници на нашите. И това са тези, които го осъзнават. Не ми се мисли за реалната цифра.
Гледам да й обяснявам и онагледявам, че този начин на живот не е норма.

# 641
  • Там, където мечтите се сбъдват
Това със затварянето нали важи само за области със заболели с над 300 на 100 000???
Ама вече взе сериозно да ми писва с това децата да понасят всичко!!!

# 642
  • София
Дано успеят нашите да си завършат двете седмици училище, които им се полагат. Наистина децата започнаха да свикват с дистанционното и го приемат като текущото нормално. Дори и моята дъщеря, която толкова много мечатеше да се върне на училище ми каза, че се е напрегнала в няколкото дни ходене присъствено и май предпочита вкъщи. Тя не е интроверт, а напротив има нужда да се вижда със себеподобни и да общува с тях. Никога не е обичала висенето вкъщи пред някакви устройства.
Жалко за загубеното им време, което никой няма да им върне.

# 643
  • по Пътеката
Моите наблюдения са, че учениците в България са с най-много количествени дни ДО. От март 2020 досега.
Вие имате ли подобни впечатления?
В момента си правя вътрешно проучване, което да е базирано на официални данни.

# 644
Здравейте и от мен!
При девойката така се случи, че учителките по 3 основни предмета отсъстват и тази  седмица, ще бъдат със заместнички и поне за сега се отлагат част от контролните, ще видим дали няма да се състоят следващата седмица!  Като глътка въздух  към нормалност е, че девойката поне ходи на репетиции повече от месец, което и се отразява много добре в емоционален план, даже в събота бяха на фестивал с конкурсен характер и грабнаха първото място.
За дистанционното обучение, направо съм непрмирима , че децата първи ги затварят вкъщи и последни ги пускат. За една година назад са учили общо месец и половина присъствено, реално те не са били на училище, но като гледам това не е довело до положителен резултат. В момента случаите скочиха, заради британския щам според мен, той е много по заразен и нямат голяма вина нито учениците, нито МОЛ-овете и фитнесите. До къде стигнахме да се надяваме да си изкарат едни две седмици присъствено от октомври до сега.
Радвам се много на "старите муцунки", които се появиха отново тук напоследък!

Общи условия

Активация на акаунт