МАРТенският Слънчо щом нослето ми погъделичка, сладко бебче ще люлея във ръчичка

• 14 677
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
На някоя от вас да са й взимали кръв за БХС в Майчин дом?
Интересува ме до колко часа работят

# 136
Привет на всички!
Добре дошли на новите мачета   bouquet
Аз не съм писала от миналата седмица маи, но бях много заета, а и станах вуйна и беше еуфория, софри, чудеса Simple Smile
При мен новото е че вече от една седмица не ми се е гадило, и веднага започнах да дебелея. Не на ширико дето се вика, а на корем. Доста ми личи вече като съм с по-тесни блузки, и си мисля че това е дебелеене, а не бебешорския корем. Не може толкова рано да личи така май. Първа бременност ми е. При вас как е?
И нещо друго да попитам. Вие усещате ли някакво напрежение в корема? Все едно ви понаболява тук-таме, отляво, отдясно.. леки придърпвания когато сте в определено положение...? Такива неща усещам аз и не знам дали е нормалко.
Дано ми отговорите, че да се успокоя малко.

# 137
И нещо друго да попитам. Вие усещате ли някакво напрежение в корема? Все едно ви понаболява тук-таме, отляво, отдясно.. леки придърпвания когато сте в определено положение...? Такива неща усещам аз и не знам дали е нормалко.
Дано ми отговорите, че да се успокоя малко.
За болките, на мен май ми е рано, но усещам болки и придръпвания. Особено, вечер по пътя към вкъщи (вървя пеша) след работа...Не винаги, но когато съм уморена са най-много усещанията. Казах на доки, той прецени, че все още всичко е нормално.

# 138
  • София
За Ж.К. в Шейново, мисля че имаше една мартенска мама, която ходи там. Иначе моето инфо е от 2,5 г. (тя може и по-прясно инфо да даде Simple Smile)
Наистина е който те хване мен са ме гледали поне 5-6 лекари, но подробно записват в картона ти. Изследвания пускат редовно за кръв и урина + веднъж за БХС и кръвна група и вагинален секрет почти накрая да проверят да няма някаква инфекция. Това се покрива от таксата, която плащаш (220 лв. беше 2004 г.). Мисля, че се ходеше на 4 седмици като почти всеки път съм гледана на ефограф. последните 45 дни всяка седмица(пускат тонове, кръвно, тегло и през път ехо), ако преносиш всеки ден.
Относно отношението... как да кажа, не получаваш нищо специално: мнооого мамчета, чака се, ако някой е познат на някого се забелязва Sad, тъпо е ама...

Чисто любопитство: може ли някой, който е ходил на БХС да ми каже цената?

За феталната морфология: от моята лекарка знам, че може да се прави 20-22 г.с., някой се беше притеснил, че е късно 21 г.с. Вчера слушах как се възмушаваха от една бъдеща мама на 38 г, който не си бе правила никави изледвания на плода: БХС, амниоцентеза, фетална морфология, тук май лекари бяха виновни, че не са и казали/пратили. Въпрос на избор е аз имам една позната, която роди на 35 и съзнателно отказа тези изследвания и пое риска.

# 139
Мама на слънце, на мен за БХС ми взеха 30 лв - това в Шейново. Иначе на моя приятелка в клиниката на Щерев са й взели 40, доколкото успя да си спомни. Thinking

# 140
Ами ние, дето не сме от София, трябва ли сега да се тръшкаме че в провинцията няма къде да си направим фетална морфология? И не знам защо всички я приеха за толкова необходима... аз вече нещо ми омръзна да слушам за нея... може би защото не ми дават да пътувам, и нямам възможност да си направя за момента... и чак започвам да се чувствам притеснена.. и си мисля че може на бебето нещо да му има и аз да не разбера навреме.. защото не съм си правила фетална морфология.
Много тъпо се чувствам. Съжалявам за негативния постинг  Sad

# 141
за феталната морфология аз ходих 16 седмица но според док. съм закасняла най добре било 14седмица  идеята е , че тогава те гледат с вагинален и образа е далеч по ясен,( тогава може да се види и пола)
Относно таблицата за определяне на пола на мен неми позна Laughing

# 142
  • София
Мама на слънце, на мен за БХС ми взеха 30 лв - това в Шейново. Иначе на моя приятелка в клиниката на Щерев са й взели 40, доколкото успя да си спомни. Thinking
Допълнително 30 лв. към другата такса на ЖК .... ех.
На мен в клиниката на Щерев ми взеха 52 ....

Ами ние, дето не сме от София, трябва ли сега да се тръшкаме че в провинцията няма къде да си направим фетална морфология? И не знам защо всички я приеха за толкова необходима... аз вече нещо ми омръзна да слушам за нея... може би защото не ми дават да пътувам, и нямам възможност да си направя за момента... и чак започвам да се чувствам притеснена.. и си мисля че може на бебето нещо да му има и аз да не разбера навреме.. защото не съм си правила фетална морфология.
Много тъпо се чувствам. Съжалявам за негативния постинг  Sad

Не се притеснявай тук масово ни юркат и на ортопед на 2м Simple Smile (пак в можествено число ама има предвид бебетата:))... това в кръга на шегата... в родния ми град даже се смееха че било "модерно бебетата да ходят на ортопед в София"(това преди повече от 1,5 г.) стискам палци всичко да е наред.
Относно морфологията аз тук съм чувала за 2 специалиста при единия съм водила малчо заради шум на сърцето - доц. Томова (детски кардиолог), а към другата Мазнейкова съм скептично настроена въпреки славата и на добра с уредите.
Както бе казано някъде назад това е просто преглед при лекар, които може да отрие разни аномалии дори без последния писък в ехографите Simple Smile

# 143
Елпица,аз също няма да ходя на фетална морфология или на БХС,имам вяра на гинеколога си,обръща ми достатъчно внимание ,гледа бебчо съвсем подробно и то на обикновен ехограф.Относнно БХС съм адски зле настроена,защото това е изследване ,което прави прогнози не ти дава абсолютно никакви гаранции,а може и излишни нерви да ти донесе.Стискам палци при всички ни  ,всичко да е наред момичета

# 144
Eллица, не се разтройвай, прегледа както казват и другите момичета показва, ако има някой не добре развит орган, просто за успокоение на майките. От друга страна, да не дава Господ има много болести, за които никой не ни изследва  и никой нищо не гарантира.Ако все пак решиш и можеш да пътуваш в майчин дом има 3D, записват от цялата страна и можеш да им се довериш ,защото при тях минават най много жени и са виждали доста  Simple Smile. Ако решиш може да им изкопая телефона.

# 145
Еллица не се тревожи. Момичетата са прави. Дето се казва, вярвай си че всичко ще е добре с бебчо.Аз ходих на 4Д ,но после разбрах, че това се наричало фетална морфология . Отидох повече от любопитство. И моя лекар си гледа внимателно с обикновения ехограф.
Както казва Дейна, гаранция няма.
Аз също подкрепям мнението на Бимба относно БХС.
Преди време коментирахме във форума/а може и при февруарките да е било/, че от притеснения с тези изследвания , не можем да се насладим на бременността си.
Трябва да мислим и да сме настроени позитивно Hug

# 146
Здравейте, момичета.
 Аз също да си кажа мнението за БХС Simple Smile Oбсъдихме въпроса с мъжа ми и решихме да не правим, защото не искаме само разни таблици и никакъв реален резултат. Както каза мъжа ми, щом не можем да въздействаме, в смисъл да се направи операция или нещо друго, няма смисъл да си тровим нервите. Човек не може да се застрахова от всичко, кой каквото му е писано. А за феталната решихме да идем, за да видим по-добре детето, защото там, където ме преглеждат в I АГ ехографът е ужасен, нищо не се вижда, а и е толкова пълно  с бременни, които са на преглед, че съпругът ми рядко може да влиза.
 Днес бях на преглед, всичко е нормално, но не видяха пола на детето, а ние  сме вече доста любопитни, ама ще потраем още малко Grinning
 Искам още да Ви споделя, макар и да досадих с дългия си постинг, за нашата църковна венчавка. Ще я правим на 08.10, бях писала преди. Ама сега пък се оказа, че мъжът ми този ден трябва да ходи на изпит, за да кандидатства за магистратура. Така че сутринта изпит, следобяд - сватба. Аз ще се кипря булка вкъщи, а той ще решава задачи:lol: Ама ние не искахме да я отлагаме тази венчавка, че вече 2 год и половина след гражданския брак я планираме, а и честно казано роклята едва ли ще ми стане на тумбака след това. Simple Smile
Пожелавам приятен ден на всички. Simple Smile

# 147
Добре де, да речем че заразена от общия дух ида на фетална морфология и излезе (не дай Боже!!!) че има някакъв проблем с бебето. Освен да се поболея от притеснение, друго може ли да се направи за бебето? Ако не може.. какъв е смисъла да се ходи? Със сигурност всяка майка ще бъде много по-спокойна ако й кажат - да, всичко е наред! Но ако кажат другото и не можем нищо да направим???

# 148
  • Пловдив Белащица
Еллица, идеята е, ако е увреден плода да се абортира. Друго не може да се направи, ако има проблем.

# 149
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Аз искам да се намеся по темата, в защита на Елица. В Габрово няма 3 D ехограф и аз няма да се занимавам с такива неща. Четох много по темата и лекарите са единодушни- важното е човекът , който ни гледа на 2D ехограф- най- простия  - да може да разчита правилно нещата. Тоест  - всичко може да се види и на обикновен видеозон. И всъщност 3 D ехограф е просто една по-нова техника. Но човек който не разчита правилно обикновения ехограф, няма да види нищо и на другия.

Общи условия

Активация на акаунт