МАРТенският Слънчо щом нослето ми погъделичка, сладко бебче ще люлея във ръчичка

• 14 674
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
Ами ние, дето не сме от София, трябва ли сега да се тръшкаме че в провинцията няма къде да си направим фетална морфология? И не знам защо всички я приеха за толкова необходима... аз вече нещо ми омръзна да слушам за нея... може би защото не ми дават да пътувам, и нямам възможност да си направя за момента... и чак започвам да се чувствам притеснена.. и си мисля че може на бебето нещо да му има и аз да не разбера навреме.. защото не съм си правила фетална морфология.
Много тъпо се чувствам. Съжалявам за негативния постинг  Sad
Спокойно! Simple Smile
И аз миналата седмица се тръшках по същия повод. Имам чувството, че станаха модерни всички тези изследвания. Хайде холан сега ... И какво? Ако си направиш изследването и някой доктор ти каже "ми май тука нещо не е наред, има вероятност нещо да има увреждания, ама не е 100% сигурно" ще хукнещ да правиш аборт? Едва ли! Simple Smile
Наслаждавай се на бременността си, хрупкай плодове докато още има и се усмихвай много. Не сме болни а сме бременни и това, че някои жени не излизат от кабинетите на лекарите, източват си кръвта за изследвния и хвърлят по една кошара/количка пари за тоя дето духа си е тяхна работа. Аз лично смятам да съм една усмихната и щастлива бременна. Simple Smile Всичко друго е божа работа. Simple Smile
Последния път доктора като ми каза, че мога следващия месец да не ходя при него, след като видя очудения ми поглед ми каза "ама ти ако искаш не излизай от кабинета ми и срещу 15 лв. ще те гледам на ехографа по три пъти на ден, ама ако нещо тръгне да се случва с бебето, аз не мога да бръкна и да го държа там 9 месеца. Единственото, което може да се направи е да стана и аз свиетел на това!" Мисля, че е прав. А аз се ядосах малко ...

Преди време коментирахме във форума/а може и при февруарките да е било/, че от притеснения с тези изследвания , не можем да се насладим на бременността си.
Трябва да мислим и да сме настроени позитивно Hug
Тук май го коментирахме по повод моето тръшкане за 4Д във Варна! Simple Smile В крайна сметка не отидох а след консултация с моя лекар той ми каза, че и без това е най-добре това да се прави между 22 и 28 седмица, защото цялата работа е за чист сеир на мамите и тогава плода се вижда най-добре. А каквото друго има за гледане той вече го е видял! Simple Smile

Хайде сега по една широка усмивка и погалете тумбачетата! Simple Smile

# 151
Момичета, дайте малко по- светски теми да разискваме Laughing Колко напълняхте до тук, от началото на бременността? Аз сложих на корема 1.5 и доктора ми каза, че до следващата ни среща, след 1 месец, не трябвало да съм напълняла с повече от 1 кг. , а на мен хич не ми се вярва тая работа , твърде малко е за възможностите , които демонстрирам напоследък . Как е при вас?

# 152
  • Пловдив Белащица
До началото на миналата седмица бях вече на + 4 кг. Ако качвам по 2 кг на месец в същия дух - бива, ще са общо 16 на финала. Само да не засиля качването, че не ми се мисли.

Аз имам един въпрос, че нещо така и не ми стана много ясно и да не ме върнат другата седмица от ЖК. След като веднъж си отишъл с направление и са те записали, следващите посещения с или без направления са? Така ли да отивам на право или да търся Джипито за направление  newsm78

# 153
mango, относно направленията мисля, че се носи само еднократно в началото. На мен ми дадоха Z-34, това е за бременност и сега при следващи посещения не трябва да представям. Сега за килограмите-до преди 1 седмица бях +3, като 2 от тях съм качила за последните 2 седмици ooooh! Ако продължавам по 1 кг на седмица не се виждам в края на бременността Confused

# 154
До началото на миналата седмица бях вече на + 4 кг. Ако качвам по 2 кг на месец в същия дух - бива, ще са общо 16 на финала. Само да не засиля качването, че не ми се мисли.

Аз имам един въпрос, че нещо така и не ми стана много ясно и да не ме върнат другата седмица от ЖК. След като веднъж си отишъл с направление и са те записали, следващите посещения с или без направления са? Така ли да отивам на право или да търся Джипито за направление  newsm78

Не се притеснявай толкова. Първата си бременност качвах точно по тази схема. Първите осем по два килограма и деветия месец цели четири. Влязох да раждам + 20 , малко слонче . Но какво да се прави никои не иска да качва много килограми но това не зависи от нас. Едни качват много , други по малко , какво да се прави природа. Важното е че след това успях да ги сваля , сега също качвам доста бързо , до тук съм + 5 при положение , че се храня както преди. Здраве да е само да ми е живо и здраво детенцето пък после ще погладуваме.
Както каза една мама от този форум , бременноста е прекрасен повод за девет месеца жената да се превърне от солетка в бухтичка.
За следващия преглед не ти трябва направление , аз вече питах защото за първи път ползвам такова и не бях на ясно.

# 155
Аз досега нито 1 грам не съм качила, даже според кантара съм свалила около 1 кило newsm78 Пък апетита ми определено се изостри от около 1 седмица насам. Че ще видим, може пък по-късно с бързи темпове да кача много, аз съм склонна към напълняване Crazy

# 156
Аз бях качила 1 кг, ама миналата седмица бях малко нервна и бях почнала да свалям (накарах мъжа ми да си купим електронен кантар и сега се меря всяка сутрин  Embarassed ). За щастие май пак започнах да качвам. Аз по принцип съм доста слабичка и всички много ме тормозят да ям повече и т.н., и т.н. Само се надявам ходенето на работа да не ми се отрази зле (вчера тръгнах отново след двумесечен болничен).
Аз напоследък съм малко изнервена - от миналата седмица, както споменах. Лесно се дразня от близките си, постоянно се чувствам недоволна и често ми се реве  Cry А по принцип съм ведър и оптимистично настроен човек. Всъщност и сега бих казала, че съм оптимистично настроена, но непривично често за мен изпадам в "нервни дупки". Дано да е от хормоните и да ми мине впоследствие  Simple Smile
Аз в петък ще ходя да се видя с моя доктор, да си видя и резултатите от изследванията. Все си обещавам да си записвам въпросите, които се питам, защото като отида при доктора и все забравям какво искам да го питам  Laughing Ама още не съм си записала нито един въпрос, разбира се. А и все си мисля, че докторът ще падне от смях, ако извадя пред него един списък и почна да го питам  Wink

# 157
Ама кой ви каза, че за фетална морфология трябва 3D или 4D?

Ако сте ходили на преглед от 16 до 20 г.с и лекарят ви е гледал достатъчно,значи и вие сти били на фетална морфология. Преглед с ехограф и нищо повече. Защо пък да не се направи?

# 158
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
аз до тук съм наддала едвам половин кило, хем се радвам, хем притеснявам. Другата седмица съм на преглед, да видим какво ще каже доктора.

За направлението-момичета, то ви трябва само докато се регистрираш първия път. После ходиш без него. А и при личния лекар не дай си Боже ако се наложи не плащаш такса , защото сме бременни. И 1 безплатен преглед при заболекър. Само това съм открила като преференции за  това. ако вие знаете повече - пишете.

# 159
Добро утро поспаланки!!! Аз съм вече будна и работя с пълна пара. И все пак ще си открадна пет минути за един бърз постинг... newsm53

Тази сутрин съм много щастлива, защото вчера усетих беби да шава!!! Чувството беше като че ли някакво малко котенце в тумбака ми ме потупваше с лапичка!!! Направо умрях от кеф!!!  newsm44  Вече не може да си въобразявам... сигурна съм, че е моето бебче!!!

За килограмите: Аз съм +2. Хапвам повече от обикновено, но гледам да не прекалявам. Все пак, преди почти по цял ден карах на фотосинтеза, а сега вече слушкам и папкам. Дано да не стана голяма цоцоланка...

За направленията: Направление се представя само при първичния преглед, т.е. първия път когато отидеш при доки. После си влизаш като освободител...  newsm62 Ако не те нападнат триста бабички на вратата... (Шегувкам се... )

Друго не се сещам за сега, затова ви пожелавам усмихнат ден!!!

# 160
От началото до сега съм качила около 3 кг. Хапвам дори малко повече от преди ,защото закусвам сутрин.Но килограмите се смъкват после .С първото качих 16 кг. и след това ги смъкнах. Simple Smile

# 161
  • София
Здравейти момичета,

записвам се при мъжките мами - ние пак чакаме момче!

И да знаете - не е вярна таблицата за пола на първа страница.

За изследванията - аз ще пропусна биохимичния скрининг, но ще ходя на фетална морфология при Томова и Мазнейкова. Така решихме с лекарката ми.

Поздрави

# 162
Момичета, аз с килограмите съм доста объркана. На последната консултация кантара показа +3 килограма, но акушерката каза, че не е много верен кантараи аз затова вярвам на този в къщи. Равносметката е +1 досега, но като се меря по-често от един път на седмица, виждам, че доста варира /което според статиите е доста нормално и затова не се препоръчва честото мерене/.

аз обаче имам следния проблем- започнаха да ме болят краката. Вечер,преди лягане не мога да си намеря място - нито ми се седи, нито лежи, а после цяла нощ не мога да си намеря място. Спя с 4 възглавници - две под главата, една под краката и една на кръста.

Мисля, че доста рано започнаха болките при мен, а освен това,не мога да спя вече по гръб,а и на дясно като легна не ми е удобно,ако не си сложа възглавница под корема /това е така от първите месеци/, а само на ляво ми се схванаха и натъртиха костите.

Уж прилагам тактиката с повече разходки, но и това не помага. вчера спах относително спокойно, може би от крема на мустела за крака. Дори и сега ме болят краката - уф!

Някой има ли с такива проблеми от Вас?

# 163
Цитат
Дори и сега ме болят краката - уф!

Някой има ли с такива проблеми от Вас?

шаде и мен ме болят краката,но аз имам предразположение към разширени вени,лятото също ми оттичат,незнам твоите болки какви са,но моето единствено спасение е вечер краката на високо.За килограмите +3съм,хич не е малко защото голямото наддаване идва след 6 месец ама какво да направя не си го искам,имам страхотен апетит,но казвам си ограничавам се защото иначе да сега да съм+5 поне.Преди не закусвах сега елате ме вижте,но гледам да е нещо зърнено на закъска,накакво мюсли с мляко например

# 164
Мама на слънце, на мен за БХС ми взеха 30 лв - това в Шейново. Иначе на моя приятелка в клиниката на Щерев са й взели 40, доколкото успя да си спомни. Thinking
Допълнително 30 лв. към другата такса на ЖК .... ех.
На мен в клиниката на Щерев ми взеха 52 ....
[/quote]

30 лв само платих - аз не съм се записвала към ЖК на Шейново. А иначе тези, които са записани не плащат - БХС се включва в набора от изследвания. А относно клиниката на Щерев - напълно е възможно и тя да е платила толкова, тъй като каза, че не помни точно.

Иначе да отчета килограмите - от началото до сега +3, като смея да твърдя, че това стана последните две три седмици, откакто си имам апетит. Не че ми се яде всичко - например месо още не ми се е прияло, но определено си чувствам глад. Дано напълнея в границите на разумното Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт