МАРТенският Слънчо щом нослето ми погъделичка, сладко бебче ще люлея във ръчичка

• 15 175
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте и от мен момичета! Както вече писах лекарят ми предложи БХС и преди два дни дадох кръв в Майчин дом. Някой питаше за работното време - от 8 до 16 часа.
Имам и час за доц. Томова за фетална морфология, като ще бъда в 19 г.с. Когато си запазвах час ми казаха, че изследването се прави между 16 - 20 г.с. Надявам се всичко да е наред и с двете изследвания Praynig
Относно килограмите, качила съм 1,500 кг. и се притеснявам, че с това темпо до 9 месец ще стана тюленче ( имайки предвид височината ми - 1.60 см).

# 181
Аз днес ходих на видеозон.Един по-модерен от този на моята гинеколожка, но не е 3Д.Гледахме бебчо.Мозък, сърчице, крайници...Отговаря си напълно на седмиците и док ме увери, че всичко е наред.А то се мяташе и се обърна от корем по гръб.Помаха ми с ръчичка.Даже се чудех как му е удобно така по корем да лежи Laughing.Много вълнуващо.Но пола не можахме да видим.Крие се.Дано да е някоя срамежлива госпожица,че баткото още началото на 4 месец се показа JoyВажното е да е добре,живо и здраво.
Желая ви лека събота и неделя, а аз в понеделник живот и здраве съм отново на линия  bouquet

# 182
ехе дакра преживяването е много вълнуващо,помахване с ръчичка получих вчера и аз.Момичета  да ви питам нещо ама да не се смеете сега,имам чуството,че някъде ми мина така като информация,че пилешките дробчета и изобщо подобни не било добре да се ядат от бременни,имате ли идея защо,така и не прочетох статията ,а сега не намирам нищо по въпроса

# 183
bimba,и аз съм сресщала подобна информация за дроба и другото което ми се стори странно беше,че нетрябва да се ядат и едри риби ,предимно за океански ставаше въпрос,а също и коприва-предизвиквала контракции.Но и аз не се сесщам каде я четах тая статия,нито какви бяха причините newsm78 ако ти попадне пусни един линк да я чета пак Simple Smile

# 184
Момичета  да ви питам нещо ама да не се смеете сега,имам чуството,че някъде ми мина така като информация,че пилешките дробчета и изобщо подобни не било добре да се ядат от бременни,имате ли идея защо,така и не прочетох статията ,а сега не намирам нищо по въпроса
Bimba, не трябва да се яде дроб, защото отделя в организма витамин А в големи количества, а този витамин, както ми каза доктора, може да предизвика аборт.
Сега намерих в списание "9 месеца" и малко информация по въпроса: "Безопасен ли е пастетът? Пастетът крие риск,защото съдържа много витамин А. Той може да увреди плода ако се приема в големи количества през първите 3 месеца на бременността. Алтернативи - изпечете си пилешка или свинска пържола. Експертно мнение- колкото и мнго да обичате пастет, най-добре го избягвайте през бременността!" Затова аз избягвам всякакви видове пастети и дроб.

Ще цитирам още няколко продукта, на които в списанието е отговорено с "Не! не са безопасни по време на бременността":
  • Меки сирена и сирена с плесени - огромен риск за бременността;
    Овче и козе мляко и сирене - съществува голям риск от токсоплазмоза;
    Сурово месо- винаги има риск да се разболеете от токсоплазмоза или салмонелоза;
    Лекарствени препарати срещу акне и кремове за лице съдържащи Ретинол/ форма на витамин А/
    Слънчеви бани, сауна джакузи - горещината и изотяването мое да предизвикат спонтанен аборт.

# 185
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
bimba...нетрябва да се ядат и едри риби ,предимно за океански ставаше въпрос...

Филе от риба меч, акула и прясна риба тон, поради риска от наличие на живак. По-малко опасна, пишат, че е консервираната риба тон.
Това е от пролетния брой на списание "Моята Бременност".

# 186
Здравейте, мацки  Grinning Аз след като забременях, личният ми лекар тук в Англия ми даде една книжка за бременността и вътре пише, че дроб изобщо не трябва да се хапва, както и фастъци, сирена с плесени ( синьо сирене). Иначе от началото на бременността съм ходила точно 2 пъти на ехограф, а днес за първи път ми взеха кръв. Не запазвам никакви часове, просто когато трябва ми пращат писмо по пощата със записан вече час и указание къде трябва да отида и това е. Мисля, че е доста по-спокойно от тази гледна точка, че не се чудиш при кой лекар да ходиш и как да се вредиш за час. Резултатите от изследванията също ще ми пратят по пощата. Това специално на мен ми помага по-малко да мисля за тревожни неща, защото пък иначе съм си голяма паника. Аз в момента съм -4 кг от началото заради това гадене, което още не е преминало напълно при мен.  Иначе още не съм усетила бебо да мърда, но се надявам скоро да го почувствам.

# 187
Здравейте момичета! Уини, благородно ти завидях за начина, по който са организирани нещата при вас. Аз се смятам за късметлийка, но явно с изключени на чакането при доктори - почти няма случай, при който да отида на доктор, дори и с предварително записан час, и да не чакам поне 30 мин.  Rolling Eyes По някое време започвам да се ядосвам, ама после ми минава. Освен това почти винаги улучвам мили доктори и те като се държат добре с мен, аз съвсем забравям, че е трябвало да чакам "100 часа"  Grinning
Да се отчета и аз за БХС и подобни - след 3 седмици ще ходя на БХС, а после имам записан и час при доц. Томова. Само дето за времето, в което аз исках да отида тя можеше да ми даде час само в "Св. Лазар", а там прегледа е 80 лв.  Shocked По същото време ще си запиша час и при д-р Мазнейкова, аз отвреме-навреме ходя и при нея (много хубаво се вижда на нейния ехограф  Wink - още в 12 г.с. видяхме ясно бебчето, видяхме го как подскача, маха с крачета и ръчички и т.н., наистина беше страхотно преживяване).
Искам да попитам момичетата от София, дали трябва да се запишеш предварително за БХС в Майчин дим, или направо отиваш?

# 188
Не направо отиваш пред 32 кабинет в мазето , изчакваш и влизаш. Дават ти малко предварителни разяснения за какво се прави изследването и ти взимат крав. Резултатите са готови след една седмица.

# 189
Благодаря ня Eva 74 Simple Smile
Аз днес палнирам да заведа половинката до НДК, има някакво изложение на мебели. Иаз незнам защо ще ходим, в момента нямаме никаква готовност да правим ремонт и да сменяме мебели, ама... Най-много да си разваля настроението, като видя цени и т.н.  Confused

# 190
Върнах се от Варна от 4D.
Мога да Ви кажа, че това е най-хубавото изживяване да видиш малкия си бебок. При нас ще е момиченце! Толкова съм щастлива гледам си я на диск който ми дадоха, че снощи я гледах поне 20 пъти.
Така се притеснявах, а сега се чуствам щастлива.
Препоръчвам го на всички майки които са имали спонтанен преди това.
Бебка е 180гр. мъничка, но беше толкова сладка смучейки си пръста.
Напълно развита и здрава.
Относно килограмите съм +4 доста са нали?

# 191
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Мога да Ви кажа, че това е най-хубавото изживяване да видиш малкия си бебок. При нас ще е момиченце!
Мими4, честита ти мома  bouquet!!! Завиждам ти мъничко Whistling.

# 192

Не, мисля че са добре и изобщо не са много. Аз щях да съм +10  Wink

Момичета, терминът ми е за средата на април и мястото ми не е във вашата темичка, но виждам, че сте обсъждали феталната морфология. В София къде мога да си направя (в 11г.с. съм) и трябва ли ми направление от моя гинеколог и предварително записване или направо да ходя Embarassed В друга тема четох, че за цялата бременност е хубаво да си направиш 3 пъти - в 12-14г.с., 19-22г.с. и 28-30г.с.
Аз съм от Габрово, а тук такива екстри няма  Cry

Последна редакция: сб, 30 сеп 2006, 13:34 от Гигилче

# 193
Мога да Ви кажа, че това е най-хубавото изживяване да видиш малкия си бебок. При нас ще е момиченце! Толкова съм щастлива гледам си я на диск който ми дадоха, че снощи я гледах поне 20 пъти.
Така се притеснявах, а сега се чуствам щастлива.
Препоръчвам го на всички майки които са имали спонтанен преди това.
Бебка е 180гр. мъничка, но беше толкова сладка смучейки си пръста.
Напълно развита и здрава.
мимич ,честита ти мома  bouquet,е тя е първа и за групата май.
Момичета благодаря ви за инфото и за черния дроб звучи доста логично,е може да похапвам отвреме навреме пилешки дробчета ама в много минимални количества,същото се отнася и за рибата тон

# 194
Здравейте момичета!
Гледам няма голяма активност днес... само аз ли съм на работа  Close
Да се отчета за килограмите. От началото на бременноста до сега съм +2,5 - 3 кг. Но имам чувството че полвината от тях са се лепнали на гърдите ми. Моя мъж ми иде да го удуша като ми се радва и вика "И всичко това е мое! "  Mr. Green
Аз напоследък не се чувствам много добре. Много често ме боли главата, а освен това и чувствам някакво голямо напрежение в корема, и не съм сигурна дали е нормално. Като се наведа, започва да ме реже от дясно, все едно възпален апандисит. Във воторник ще влизам в болницата да ми правят серклаж и съм подготвила един списък с въпроси, колкото и да е смешно.... но иначе все забравям полвината неща, за които искам да питам доктора.
И още не сме гледали пола. След няколко дена като ида се надявам да се види. Таткото много иска момченце, нали ще ни е първо, но съм сигурна че ако кажат момиченце, ще се влюби в нея от пръв поглед Simple Smile Живот и здраве да е само.
Айде стига съм досаждала Hug

Общи условия

Активация на акаунт