Намаления – пролет 2021 г.

• 117 244
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
При тях всеки път е различно. Случва се и да прескочат срока от 2 седмици, и трябва да им се напомня.
Декември поръчвах и връщах много. За всички, без една, ми върнаха парите за около седмица. За тази една два пъти се чувахме. Бяха минали 3 седмици. Може би и при тях някой не си гледа работата както трябва, но винаги ги връщат.

# 181
А може би трябва да бъдем малко по-толерантни, когато има големи намаления и безплатни доставка и връщане, защото лудницата тогава е голяма. Особено пък за такива големи фирми.
Аз също съм чакала месец да получа сума от спорт депо, не е приятно, но и тях ги разбирам.

# 182
Скрит текст:
Ако го пишете заради мен, търпелива съм. Като минаха 3 седмици, бяха минали и празниците, т.е. тази година беше, им напомних за парите ми. Не ми се пишат подробности, защото не е за HM темата, а и е нормално да се притесня като за пратка след тази, ми ги бяха превели. Аз не съм богата, че да не си търся парите, но добре че имам и други, които да си харча, но някой може да няма.
Освен аз да помоля да сме по-съпричастни.

# 183
Връщането в НМ безплатно ли е?
Аз си поръчах ботуши с опция преглед и тест, но за връщането обратно ми взеха 6 лв.

# 184
  • София
Връщането в НМ безплатно ли е?
Аз си поръчах ботуши с опция преглед и тест, но за връщането обратно ми взеха 6 лв.
В момента е безплатно.

# 185
На 6.01 върнах ,но нямам ни мейл ни нищо.Може би са натоварени,но е доста време.

# 186
Всъщност се плаща връщането. Още в момента в който платих нещата, които бях поръчала от H&M, автоматично ми беше генерирана товарителница в профила на Еконт. Все още стои там, като се натисне на услуги се вижда че доставката е за твоя сметка. Но в листа в който получих пишеше, нещо от сорта, че се връщат парите по банкова сметка за доставката. Проверете.

# 187
Mi ra, заради Вас го написах, да, повлияна от последното Ви изречение, че " може би има хора, които не си вършат работата".
В никакъв случай не твърдя, че не трябва да си търсим парите при забавяне.
Някои сайтове са удължили срокове и за връщане на стока и за възстановяване на сумата от 14дни на 1 месец така че ..

# 188
  • София
На 6.01 върнах ,но нямам ни мейл ни нищо.Може би са натоварени,но е доста време.
Обади им се. В събота изпратих пакета, в понеделник го получиха и току-що имам имейл, че ми връщат парите. Очаквам до ден-два да са в картата ми.

Досега не съм плащала за връщане в НМ, но гледам да поръчвам само когато има безплатна доставка с връщане.

# 189
  • Пеликания

# 190
Поръчах дрехи от Теранова, но не съм уцелила размера на 2 артикула, четох че мога да ги върна във физически магазин.
Някой има ли опит с така върнаги стоки.

# 191
Ами, ето, само се потвърждава мнението ми. Не може на някой, който е върнал пратка на 6-ти, да не са му превели парите, а друг, върнал на 26-ти да си чака тези дни парите. Някой не върши нещо както трябва. Това не се случва само сега, много пъти ми се е случвало с тях, по всяко време на годината, затова и споделям.
Обадете им се/ пишете им за пратката от 6-ти.
До края на януари имат безплатна доставка и безплатно връщане. По принцип и доставката, и връщането са за сметка на купувача.

# 192
Някои сайтове са удължили срокове и за... възстановяване на сумата от 14дни на 1 месец така че ..
Законите са над всички измислени от търговците промени, така че...
ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ
Цитат
Чл. 54. (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.) (1) Когато потребителят е упражнил правото си на отказ от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, търговецът възстановява всички суми, получени от потребителя, включително разходите за доставка, без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на потребителя да се откаже от договора съгласно чл. 52.

# 193
Чревоугодник, всички знаем какъв е законоустановеният срок, споко!
Споделих личния си опит със Sportdepot при възстановяване на сума. С огромни, букви беше обявено в сайта им /не си го измислям/.
Мисля, че е в реда на нещата забавянето на цялата тая лудница, в която всеки, като види безплатна доставка и връщане и  поръчва в несвяст, без да му пука 'щото и без тва няма да плаща такси, да го види пък ще го върне после /не визирам конкретно някой, да няма пак засегнати/.

# 194
Ако някой има код за отстъпка в parfimo ще съм благодарна.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 20:41 от Medika

Общи условия

Активация на акаунт