От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 346
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Имал си късмет просто. Можело е да отиде и на митница при тази стойност. Понякога минават метър, друг път не.

# 286
Ако има платен Import Fees Deposit трябва да дойде без спънки.
Всичко е толкова просто, защото трябва хиляди пъти да се задават едни и същи въпроси за неща, които са близки до ума.
Всичко, което на някой му дойде на ум се вкарва в дискусията под формата на въпрос или констатация. Опитвайте се поне малко да бъдете полезни. Бройте до 3, прочетете два реда, опитайте да мислите и тогава пишете. Форумите трябваше да бъдат поне малко по-полезни от говорилник като facebook.

# 287

Ето това ... покупка от Амазон САЩ на стойност 82 долара. Направих поръчката, след около 3-4 седмици ми се обадиха от пощата (не ми пратиха съобщение, ами направо ми звъннаха), казаха ми че имам пратка за взимане. Отидох, взех си я и това беше. Нищо не съм плащал.
Имал си късмет. Стандартната процедура при получаването на такава пратка с цена над 30 лв е - получаваш съобщение, че е задържана, пращаш документите, доказващи покупката, БГ пощи те представляват, плащаш си ДДС + такса за представителството на БГ пощи и чак тогава си получаваш пратката.

# 288
Не е толкова просто, както и не е без значение куриера, който ползва онлайн търговеца. Например с федекс има много сакатлъци при поръчки от трети страни.
С амазон и ибей не се изчерпва всичко.
Трябва да се случи еди как си не винаги се припокрива с реалността.

# 289
Аз говоря за това каква е процедурата за доставка на пакет от САЩ с Бг пощи и никъде не твърдя, че с други доставчици като DHL, FedEx и тн. е по същия начин. Не виждам защо изобщо го споменавате,
след като изрично съм написала за БГ пощи.

# 290
  • София
Преди време дори пратки от трети страни (САЩ например) предпочитах да пращам до английския адрес, защото в сайта на Royal mail можех да плащам ДДС дистанционно от вкъщи през пейпал без никакъв проблем, без да ходя никъде и без да попълвам хартии или да показвам на някого кое колко струва. Рядко съм го правила, защото е скъпо, но ставаше лесно и без разправии. Бг пощите абсурд да имат подобна опция.
Не знам кое е колко просто, полезно или безполезно като коментар, при положение че това с Брекзит е нов казус за нас и дори хора, които имат опит с поръчване и освобождаване от митници и прочие, се объркват и не знаят. Не съм идиот, освобождавала съм си неща дистанционно както писах от Royal mail, но не значи, че ще си причинявам простотиите с бг пощите, които от години избягвам.

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 18:32 от Lizia

# 291
Аз говоря за това каква е процедурата за доставка на пакет от САЩ с Бг пощи и никъде не твърдя, че с други доставчици като DHL, FedEx и тн. е по същия начин. Не виждам защо изобщо го споменавате,
след като изрично съм написала за БГ пощи.
Поста ми не беше отговор на вашия, а към предишния потребител, вероятно сме писали едновременно, съжалявам за недоразумението.

# 292
Ще видим какво ще направи Габиели и дали ще измислят по-добър вариант. Но ако си е така, постоянно да се ходи да се принтират документите, да се снимат и т.н. изобщо лично аз зарязвам нещата и това е. Ако има алтернативен начин да се направят онлайн, добре. Но ако няма, просто не си заслужава.

# 293
Преди време дори пратки от трети страни (САЩ например) предпочитах да пращам до английския адрес, защото в сайта на Royal mail можех да плащам ДДС дистанционно от вкъщи през пейпал без никакъв проблем, без да ходя никъде и без да попълвам хартии или да показвам на някого кое колко струва. Рядко съм го правила, защото е скъпо, но ставаше лесно и без разправии. Бг пощите абсурд да имат подобна опция.
Не знам кое е колко просто, полезно или безполезно като коментар, при положение че това с Брекзит е нов казус за нас и дори хора, които имат опит с поръчване и освобождаване от митници и прочие, се объркват и не знаят. Не съм идиот, освобождавала съм си неща дистанционно както писах от Royal mail, но не значи, че ще си причинявам простотиите с бг пощите, които от години избягвам.

Да, беше страшно удобно. До колкото знам и в Германия става по същия начин.
По интересното е че там не искат EORI номер на гражданите им, които внасят артикули за лична употреба и в много, много крайни случаи ходят лично за нещо.
В Замунда е различно обаче. А от това което четох, хората са настръхнали и от АМ Варна, така че забавната част е че приключението е различно в зависимост от града.

Колко яко щеше да е ако съществува начин по който ние си плащаме данъците с един клик, а държавата ни помага да стане максимално безболезнено.

Един приятел на скоро си внесе часовник от Япония, бидейки и двамата ентусиасти на тази тема и  трябваше да се разправя с Педекс  (FedEx) и скърцаше със зъби защото часовника дойде за 72 часа от другия край на света и 1 седмица докато се обработят листчетата и разните глупости които им даде.

# 294
  • София
С огромна носталгия си спомням годините на първите ми поръчки от Strawberrynet, някъде 2007-8, ами изобщо нямаше подобни свръх регулации. Всичко ми идваше в пощата и го получавах без никакви допълнителни плащания.

# 295
След юни тази година прага за цял EU става 0, ще се начислява ДДС и на дъвка при внос. Спасението е да се търгува само вътре в общоста или от търговци от трети страни, които има EU складове.

Това всъщност е с позитивна цел.
shorturl.at/nNTU1
Идеята е да не те занимават с нищо ако сумата е до 150 евро. Процеса ще е автоматизиран и ти само ще трябва да платиш като си получиш пратката или малко след това.
Това е идеята... обаче в България не знам как ще се реализира.

# 296
И изводът какъв е: Вместо да се улесняват нещата, те като че ли по-трудни стават и изикват повече занимавка... Жалко...

# 297
Извода е, че мрънкаш повече от жена в женски форум.

# 298
Извода е, че мрънкаш повече от жена в женски форум.

Моля?

# 299
Много спам за нищо. На "Моля?"

Общи условия

Активация на акаунт