От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 355
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Курс 791 е това, за който питах и аз по-нагоре дали някой няма информация. Искам поне да знам дали е влязъл в България или да очаквам да се разправям с бумащини след 01.01. Ако някой има информация моля да сподели Simple Smile Звъня им от сутринта ей така за спорта, ясно ми е, че няма да ми даде свободно Simple Smile
Аз също още не съм взела коледния подарък на мъжа ми от курса на ГГБГ от 18.12. Не знам кой номер е.... започвам да се притеснявам! Confused

# 181
Eдната пратка, която още не мога да си взема е от курс 785. За 791 в профила ми пише на път. Нея не я бързам чак толкова, а другите, които вече 20 дена се търкалят някъде по офиса им. Притеснява ме, че сега дори и да сменя да ми ги пратят по еконт, надали ще стане по бързо.

# 182
И аз не бързам да ги взимам, просто се чудя това “на път” за 791 реално ли е или просто нямат време да разтоварват още този курс и си го държат с такъв статус. Повече от 10 дни да пътува дали е възможно?

# 183
По това време и както бяха затворили Дувър, незнам те откъде пътуват, напълно  е възможно шофьора им да се гърчи на някоя граница. За този курс нямам претенции, а за предишните.

# 184
  • гр. София
Аз от предишните курсове (преди този от 18.12.) си взех всички пакети отдавна. Получих мейл и ги взех от офиса им в Младост. Чакам известие само от 18.12.

# 185
Есмералда, в Редута съм.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 15:04 от една_мама

# 186
  • софия
Сутринта мъжът ми ходи до ггбг. Бил е там преди 10 ч. и е влязъл да вземе пратките след около час. Каза, че е имало огромна опашка след него. Имало е камион до входа, за да вадят от него пратки, които още не са описани, но са пристигнали. За съжаление нямам идея за кой курс става въпрос.

# 187
Ние в понеделник бяхме пред ГГБГ в 09:40-09:45ч и след около час си взехме нещата. Имаше десетина човека преди нас. След това имаше много повече хора Grin Обаче ми липсва една пратка, писах им вчера, но надали им остава време да си четат мейлите...

# 188
  • София
При Джиджи-биджи обичайно ли е такова затрупване и километрични опашки?
След 8 години с Габко се преориентирах към тях заради удобна локация  на офиса им, но мъжа ми посмъртно не мога да го накарам да виси един час. Минава, вижда опашката и си заминава... Joy

Отдавна съм готова с подаръците, за да не си късам нервите, не са ми спешни нещата, обаче да ви разкажа за Габко.
Изчезна ми при тях един смартчасовник за детето.
Беше от амазон в техните "неизнервящи" пакети, които обаче се оказаха твърде изнервящи за мен.

Амазон директно ме отрязаха, обясниха ми, че щом е поръчана до посредник, не могат нищо да направят по въпроса. При по-внимателен оглед си личеше, че са отваряни отстрани прегънатите навътре крилца, получих си само козметиката от поръчката, която беше по-скъпа дефакто, но явно не представлява интерес за служителите. Мерих на кантара, липсват 200 гр от обявените на пакета 500. Писах на Габко, пращах снимки, скриншотове, звънях, в общи линии се правиха на ударени един месец. Междувременно получих още наритани пакети, разкъсани по краищата, дали за да проверяват какво има вътре, вече съм мнителна... Повредени опаковки за подаръци, още един цял пакет липсваше и оттам. Пак се правиха на ударени, нямало получен такъв пакет при тях, не излизало проследяване, номерът на дхл започваше с 4, все едно не знаят, че тези пакети се проверяват на локалните сайтове... Отново пращах скриншотове, взе, че се появи пакетът ми в следващия курс.
За смартчасовника обаче вчера последно ми обясниха, че не било станало при тях, имали камери, значи куриерите го били откраднали, и там работели българи, цитирам, и прочее глупости.
Но прегледали ли са камерите, не ми отговориха, при тях някакви други  българи ли работят, не от крадящите, пак не ми отговориха.
Извинявам се, че стана дълго, но то си беше сага.

Та така, явно обявената застраховка на пратки до еди-каква си стойност е бошлаф работа.
Или както някой написа по-назад, всички са готини, докато не стане някакъв проблем.
Поне се надявам, че при друг превозвач със снимането на пакетите на кантара и обявените грамажи ще е по-трудно да се получи подобно "недоразумение"...

Важното е децата да си получат подаръците и празниците да са весели!

# 189
  • София
Добре де, а пратка от ибей-частно лице продавач, как ще се обмити?!

Онлайн магазин покупка,  цената е на фактурата, а тя е в кашона вътре. Какво правим? Защото доставката е до ЮК адрес, не е извън ЕС. Те от къде да знаят, че аз ще го изнасям извън ЮК.

С две думи от превозвача в телефонен разговор ми казаха, да изчакам с поръчката си.

# 190
От всички дропшипъри Габко са ми изпочупили най много неща, за щастие открих друга фирма, която да ползвам без такива изненади.
Сега обаче всички ще почакаме да видим дали ще продължи пазаруването от острова и как.

# 191
  • софия
Eлица, преди Коледа, Великден е така. Приела съм, защото останалата част от обслужването е изключително коректна. Нагодила съм се и се старая да поръчвам наистина важните неща, така че да ги получа, когато ми трябват.
Съжалявам за случката!
Минала съм през Габко, Габиели, Емпреса и някои други вече забравени. Защо ги сменях, докато не се появи ггбг, може да разбере всеки, който е имал проблем с пратки с изброените превозвачи. Освен, че проблемът е при тях, отношението и комуникацията в тези случаи е на отвратително ниво.

# 192
Добре де, а пратка от ибей-частно лице продавач, как ще се обмити?!

Онлайн магазин покупка,  цената е на фактурата, а тя е в кашона вътре. Какво правим? Защото доставката е до ЮК адрес, не е извън ЕС. Те от къде да знаят, че аз ще го изнасям извън ЮК.

С две думи от превозвача в телефонен разговор ми казаха, да изчакам с поръчката си.

И аз съм по-същия начин. Предимно поръчвам от иБей от продавачи, които не са business sellers.
И на мен ми е много интересно как ще става това. При положение, че моите са дискове и ги пращат като първи или втори клас голямо писмо. А в статията дори изрично си пишеше, че тези мита не важат за писма и картички.

# 193
За тези, които следят курсовете - аз вчера си взех пратки от курс 789 от 18.12/UK на място от ggbg Младост.
Имайте предвид, че ако сте с едно,
-две малки пакетчета, може затова да се бавят. По мои впечатления големите и повече на брой пратки се обработват по-бързо.

# 194
  • Бургас
Аз очаквам 3 поръчки от Ибей до адрес на Габиели, които със сигурност ще са при тях след Нова година и са от частни лица. Като разбера колко ще платя за доставката им до тук ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт