От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 42 152
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Не знам какви са ви отзивите за GGBG, но наистина са си ДжиДжиБиДжи според мен. При напревени няколко запитвания по имейл и вайбър, никакъв отговор.

# 451
  • София
И аз видях това "пътува за Англия". Не вървят на добре нещата.

# 452
В крайна сметка ще има ли някакво решение на този въпрос? Защо всички са толкова изненадани от настоящата ситуация и е такава обърквация? За UK се знае, че напускат EU от години, т.е. не би ли трябвало вече да има изградена система за този момент?
Аз лично от много време използвам доставки.ко.ук, доволна съм си от тях, но днес ми обясниха, че до няколко месеца.... ако имало нещо ново.... ако се били променили нещата...
Как може никой нищо да не знае, нали уж това им е бизнеса?

# 453
  • софия
Как могат да знаят, като на политическо ниво нищо не се знаеше до края на декември и в последната минута беше подписано нещо без да има яснота на практика как ще се прилага. Не от превозвачите зависи какво се случва. За това и беше коректно превозвачите да спрат да приемат пратки до изясняване на практическите аспекти, а на едната седмица да говорят, че нищо няма да се промени, следващата да спират приемане, след това да казват, че ще се дължи мито и ддс, следващата да събират лични данни и т.н.
Яснота ще има, не може да спре търговията, но, според мен, трябват поне месец-два.

# 454
Не знам, за мен беше очевидно, че УК напуснат ли официално, вероятността да се дължат такси за пратките е много, много голяма. Но и аз самата се занимавам с подобни неща от много време, та малко или много се интересувам от темата и за моята си работа, в момента съм подготвена.

# 455
  • софия
Беше ясно, че ще има промени, но никой не е знаел детайлите. Ще се дължат такси, но как ще се оформя документално и всички останали малки детайли, които са важни, не са отиграни. Дето се казва, дори и бланки на документи вероятно не е имало, системите не са настроени. Не знам, не съм в тази сфера и разсъждавам на организационно ниво.

# 456
Като цяло мен, което ме изненадва е че при положение, че се знае, че Брекзит идваше, да си бяха разгледали алтернативите, т.е. поне малко информация да си бяха изнамерили какво да правят, ако: 1) Англия излезе от ЕС без споразумение и се третира като трета страна, 2) Англия излезе от Европа със споразумения.
То ясно, че и на политически ниво тия не знаят какво правят и никой не знае дори в това споразумение какво пише и какво са се разбрали помежду си.
Ама реално сме вече 8-ми ден след Нова година и поне малко повече яснота трябваше да има до сега.

Едит: А на някой друг да му пише, че поръчките му още са в склада. Защото вече го пише, че курс 993 пътува за България. Но пратките, които трябваше да тръгнат с този курс все още пише, че са в Депо Лондон Astonished

# 457
  • виртуално
Едната ми пратка към Габко се върна при продавача и ми възстанови парите. Другите две са още в небитието.
Направих си регистрация в GGBG , но ще изчакам поне един-два курса до тук за да съм сигурна как ще са нещата и тогава ще поръчвам отново

# 458
  • София
Хаосът е пълен, заради късно постигнатото Споразумение, което все още не е ратифицирано и по което все още всички страни, детайли и подробности не са уточнени. И да, знаех, че Англия напуска ЕС, но нали не си представяте, че от едната страна на бариерата ти искат едни документи, а от другата различни и всеки си прави каквото реши, при условие, че над 40 години е имало свободна търговия от двете страни на бариерата!? Не живеем преди 1000 години и да решаваме спорове с лъкове и копия. Очевидно ще е нужно време, за да се изясни.

# 459
  • София
И моите от курс 993 са в депо Лондон.

# 460
Получих известие от GGBG: по малката книга в момента пътува към България, ще видим дали ще има екшън.

Втората - голямата кутия, беше приета в склада одеве с 20лв за доставка но тя голяма и тежка така че го очаквах. Засега няма никакви изненади и ще отпътува неделя.
Също така имах задръстени пратки в склада им заради празниците от началото на декември (около 10ти) - и двете са пратени към мене.

# 461
И моите от курс 993 са в депо Лондон.
"Всичко клиенти, които имат пратки в курс 993 ще получат уведомение, кога могат да си получат пратките." Oт сайта на Габиели.

# 462
беше подписано нещо без да има яснота на практика как ще се прилага.
Документът е повече от ясен. Казва се кое и как трябва да се направи.
Не от превозвачите зависи какво се случва. За това и беше коректно превозвачите да спрат да приемат пратки до изясняване на практическите аспекти, а на едната седмица да говорят, че нищо няма да се промени, следващата да спират приемане, след това да казват, че ще се дължи мито и ддс, следващата да събират лични данни и т.н.
Превозвачите, не действаха като истински куриери/превозвачи. Което ще рече, че нямат нито лиценз за международен превозвач, нито знаят какво трябва да направят.
Хаосът е пълен, заради късно постигнатото Споразумение, което все още не е ратифицирано и по което все още всички страни, детайли и подробности не са уточнени.
Товва не е вярно . От 1/1/2021 споразумението влезе в сила. Всички митнически администрации имат точни и ясни инструкции, какво трябва да се прави.

Още декември написах, но повечето от вас решиха, че складовите работници са много в час, а хора с над 30 години стаж в тази, ни говорят звездите

# 463
Zvanche e права, в момента са в безтегловност и споразумението не е ратифицирано.

Титина, спри да копи пействаш напосоки и вземи научи най-накрая кога се плаща мито и кога не.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 21:14 от zari65

# 464
Хаха ужас бе, оказа се, че и аз имам пратка в 993 курс 😁 изобщо го бях забравила туй чудо, че съм го поръчвалаааа... Доставена на 2ри, хич не съм и отразила мейла следновогодишно...
Ще е забавно значи 😎 Нищо, тамън ще видя от 1во лице какво и как ще се случва...

Общи условия

Активация на акаунт