От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 42 147
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • софия
Още декември написах, но повечето от вас решиха, че складовите работници са много в час, а хора с над 30 години стаж в тази, ни говорят звездите
Ти не се ли върно относително скоро в България, а там, където беше дълго време, доколкото си споделяла в други теми, си се занимавала със съвсем различни неща? Как 30 години?

# 466
Zvanche e права, в момента са в безтегловност и споразумението не е ратифицирано.

Титина, спри да копи пействаш напосоки и вземи научи по-накрая кога се плаща мито и кога не.

Интересно защо такива познавачи като теб сега си подвиха опашките. То не било от копи и пейст.

Още декември написах, но повечето от вас решиха, че складовите работници са много в час, а хора с над 30 години стаж в тази, ни говорят звездите
Ти не се ли върно относително скоро в България, а там, където беше дълго време, доколкото си споделяла в други теми, си се занимавала със съвсем различни неща? Как 30 години?
Целия си живот съм работила едно и също.
Започнах работа на 18, сега съм на 50...даже и повече от 30 са

# 467
  • гр. София
Zvanche e права, в момента са в безтегловност и споразумението не е ратифицирано.

Титина, спри да копи пействаш напосоки и вземи научи по-накрая кога се плаща мито и кога не.
Zari 65, споразумението е ратифицирано. И не е правилно да нападаш по този начин  Titina. Не знам дали опита й е 30години, но доколкото и аз знам, отдавна е в тази област.

# 468
  • София

Zari 65, споразумението е ратифицирано. И не е правилно да нападаш по този начин  Titina. Не знам дали опита й е 30години, но доколкото и аз знам, отдавна е в тази област.

Европейският парламент не е ратифицирал Споразумението. Очаква се това да се случи в края на януари, но е възможно и през февруари да се случи. И още веднъж Споразумението е за свободна, безмитна търговия между ЕС и Великобритания.

# 469
  • гр. София
Доколкото знам споразумението е прието от страните членки. Парламента на ОК също го е гласувал, което също беше много важно.
Дори по-късно да се ратифицира официално едва ли дотогава търговията ще спре. Никой не би позволил това да се случи...

# 470
  • София
Доколкото знам споразумението е прието от страните членки. Парламента на ОК също го е гласувал, което също беше много важно.
Дори по-късно да се ратифицира официално едва ли дотогава търговията ще спре. Никой не би позволил това да се случи...

Когато се изисква, пък макар и формално, приемане на едно споразумение от ЕП означава, че до тогава не е ратифицирано.
Четете британската и западноевропейска преса и ще разберете, че масово западноевропейските онлайн търговци са прекратили доставки до Англия, а британските производители, например на автомобили и не само, реват с кански сълзи, заради безбройните митнически усложнения и бюрокрация, каквато не са виждали от 40 години.

# 471
На мен днес ГГБГ ми донесоха 18 пратки от 5 курса - 786, 788, 789, 790 и 791. Вече бях изгубила надежда, но все пак си изпълниха обещанието.  Дано при следващата "криза" се организират по-добре.

# 472
Изчетох цялата тема и това което разбирам е, че всички доставчици от Англия за момента са спряли с доставките, с изключение на GGBG. Моля тези които имат пратки от курса от 04.01.21 да споделят как е минало, има ли увеличение и т.н Аз днес си направих регистрация и все още се двуомя дали да поръчвам, след последните внезапни откази на всички останали доставчици. И аз съм потърпевша с няколко изгоряли пратки които няма да бъдат получена на английския адрес. В момента си търся доставчик който работи ( всички май си търсим такъв). Разбирам, че е възможно да има увеличение на услугата и съм съгласна да си плащам, защото съм свикнала да си пазарувам от Англия и съм много доволна. Силно се надявам дори и да се оскъпи услугата да остане опцията за пазаруване и доставка от там. Успешно пазаруване на всички и през новата година, въпреки неприятния старт към момента Simple Smile

# 473
  • София
Спомням си, малко преди Коледа харесах много едно яке в Декатлон, но от българския сайт ме ядосаха, не искаха да ми го пратят онлайн, трябвало да отида на място в магазина, който ми е далеч. Така ли, ядосах се и веднага влязох в английската версия и го поръчах без да се замисля, че беше и намалено там даже. Днес го взех, една от последните ми успешни покупки, преди да започне тази простотия. Иначе и в момента продължавам да получавам пратки от преди 31.12 в депо Лондон на Габиели, явно е отворено. Днес получих известие със снимка и всичко. Но не е добра идея да се поръчва в момента.

# 474

Zari 65, споразумението е ратифицирано. И не е правилно да нападаш по този начин  Titina. Не знам дали опита й е 30години, но доколкото и аз знам, отдавна е в тази област.

Кога е ратифицирана сделката от ЕП - дай дата

Титина, смешна си вече, то не бяха нефтени фирми в Тексас, какво ли не съм те чела, че работиш, кой знае в кой кол център се свиваш тук, това за което ти четеш, хората пишещи в тази тема  го правят.
А така и не научи и не разбра кога се плаща мито и кога не се плаща - ама нали имаш 30 години опит.
Правилно, за 30 години знаеш ли колко като теб съм видяла, хем ограничени, хем нагли, но ...като дойдат пред митница. "О майко", по-ниски от тревата.

Ти кажи за датата на ратификацията, не я ли знаете на митницата:joy: И пак ни плаши с митото, което трябва да плащаме.

# 475
Титина, Вие не казахте ли още преди няколко страници, че повече няма да давате непоискани съвети и консултации? Защо продължавате?

# 476
Здравейте! Преди НГ направих поръчка от айхерб с превозвач GGBG до Германия. Но днес в сайта за проследяване имам това :
Customs cleared
January 07 2021 16:10:00
Означава ли, че няма да си получа поръчката? Принципно нали се плащат такси, за да не отиде на Митница?

# 477
Пише, че е освободено от митница. Не съм поръчвала от този сайт и не знам спецификите им, но не виждам защо да не го получиш.

# 478
  • Sofia
Някой дали е успял да се свърже с Габиели? Имам пратка която вчера са получили и незнам сега дали ще я изпратят до БГ ?

# 479
Някой дали е успял да се свърже с Габиели? Имам пратка която вчера са получили и незнам сега дали ще я изпратят до БГ ?

Нещо си е трудно да се свържеш с тях тия дни. Но имат курс за 11-ти (поне такъв обявен) така че най-добре попълни декларациите и им прати скрийншотите. Поне да знаеш, че си си направила каквото се изисква от теб.

Общи условия

Активация на акаунт