От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 42 241
  • 737
  •   1
Отговори
# 525

Цената на превозвачите е на килограм, а не на стойност на пратката.

Това е ясно, но когато ДДС се плаща на база стойността на продукта, а ГГБГ иска да включи ДДС-то в цената на превоза, се получава следното:
- 2 кг пратка лаптоп (цена 1000 лв) по примерна цена на превоз 10 лв - плаща 20 лв, реално дължи 200 лв. ДДС
- 2 кг пратка дънки (цена 28 лв) по 10 лв превоз - пак плаща 20 лв, ДДС изобщо не дължи.

Сами преценете доколко е честен този подход. Обемна пратка по презумпция не значи супер скъпа, както и малка пратка не значи непременно евтина. От тук за мен поне е проблематично включването на потенциално ДДС, дължимо само от някого, в цената на превоза на килограм за всички.

# 526
Всички куриери са на кило, не само превозвачите, честно, нечестно, условията са написани няма скрито покрито, който иска. Имат някакви отделни тарифници за обемни неща, но не са ме интересували да ги разглеждам.
С куриер или пощи няма да ви излезе по-евтино, ако нямате безплатна доставка включена в цената на продукта.

А за ДДС-то ще се дължи вече за всичко за стоки от трети страни, ако искат да ме улеснят с документите нямам нищо против да им предоставя да го направят вместо мен.
Дали вече ще е изгодно всеки си преценява дали му изнася да пазарува от тези държави и при тези условия.

# 527

А за ДДС-то ще се дължи вече за всичко за стоки от трети страни, ако искат да ме улеснят с документите нямам нищо против да им предоставя да го направят вместо мен.

Това не е вярна информация, все още няма такова задължение. Дали ще има ДДС за всички пратки от трети страни евентуално от лятото предстои да се види. Към момента няма.

И да, с доставка от Амазон или ибей е възможно да излиза доста по-изгодно отколкото с превозвач, ако вдигне значително цените с идеята да покрива дължимо ДДС с тях. Като отпаднат малките поръчки, ще си проличи дали е изгодно за превозвача да покрива ДДС (без значение от размера му) единствено с цената на превоза на базата на килограм. Възможно е да излезе и доста неизгодно за самия превозвач.

А куриерите не знам защо изобщо ги споменавате, като при тях ситуацията е коренно различна. Тези в страната и ЕС не минават през митница, не се дължи ДДС и/или мито. А тези, които внасят стоки от трети страни, събират допълнително ДДС и мито от получателя.

# 528

Това не е вярна информация, все още няма такова задължение. Дали ще има ДДС за всички пратки от трети страни евентуално от лятото предстои да се види. Към момента няма.

И да, с доставка от Амазон или ибей е възможно да излиза доста по-изгодно отколкото с превозвач, ако вдигне значително цените с идеята да покрива дължимо ДДС с тях. Като отпаднат малките поръчки, ще си проличи дали е изгодно за превозвача да покрива ДДС (без значение от размера му) единствено с цената на превоза на базата на килограм.

От бъдещето време кое точно не разбрахте. И да ще има ДДС за всички пратки срока беше удължен откога да влезе в сила.

# 529
Днес освобождавам пратка пристигнала с DHL вчера, поръчана е на 16.12.2020 , тръгнала от Англия на 4.01.2021 ( заради затварянето ) плащане точно 20% от стойността на поръчката ( на МУ София )

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 09:14 от Casual

# 530
  • Варна
Те хората изрично са написали да не се поръчва повече...
Къде ГГБГ са написали изрично да не се поръчва повече? Техен клиент съм вече пета година, имам пратки в двата курса от 2021 г., които в момента пътуват, никаква подобна информация не съм получила от тях, нито пък има публикуван съвет на сайта им или във ФБ клиентите да не пазаруват от Англия. Последната информация е, че има забавяне на курсовете.
Масово куриерите преустановяват приемането на НОВИ пратки и предстоящите курсове са за вече поръчаните такива.
Мен също не ме бърка да си платя ДДС и двойно за килограм, но бумащината(как си представяте да се попълва декларация за всяка пратка, изобщо дали ще могат да съберат декларации от всички), висенето по границите и неяснотата ще секнат дейността на този тип презвачи

# 531
Габиели осъмнаха с нов сайт, но не и информация какво се случва с пратките.

# 532
  • София
Здравейте, за ггбг - към кой курс реферирате, от 2021 ли?
При мен #793/29.12.2020 (UK) стои на път - дали е по границите някъде?

Отделно да попитам тези от вас, които са задали ггбг доставка - дали са им доставили нещата между 7ми и 9ти, както бяха писали? При мен ни вест, ни кост.

И да, и в моя профил пише пратката че е на път. Не е.

# 533
anbibian,
Курсът от 23декември е в БГ и от вчера пратката ми вече е в куриера. В сайта продължаваше да пише че курса е на път, а за пратката че се обработва. Явно не си ъпдейтват информацията.

# 534
Габко пък са си ъпдейтнали информацията във ФБ, че извършват доставка на пратки от Германия. И следват купища негативни коментари от клиенти.

На мен вчера в ГГБГ ми казаха, че пратките със статут "на път" действително пътували, но се очакват стабилни забавяния. И да следим на сайта им за информация, защото още не било решено как ще процедират занапред.

# 535
Габиели не знам като мигрираха какво стана с пратките ми?!? Едната въобще липсва в профила (в курс 990), а тази, за която трябваше да им пратя документи за освобождаване от митница пътува за Пловдив - неясно защо като аз не съм заявила адрес в Пловдив Joy

# 536
Габиели не знам като мигрираха какво стана с пратките ми?!? Едната въобще липсва в профила (в курс 990), а тази, за която трябваше да им пратя документи за освобождаване от митница пътува за Пловдив - неясно защо като аз не съм заявила адрес в Пловдив Joy
Например защото всичко ще освобождават първо в Пловдив...
Ама като ги знам нашите (пловдивските) митничариииии, тръпна 😁😁😁

# 537
А някой забеляза ли, че в сайта на Габиели за изчисляване на цени, вече е 2.19 лв.
Дори на пратки от Германия за България е толкова.

# 538
  • Варна
Да и аз преди малко влязох в обновения им сайт и ме езненадаха приятно.

# 539
Но пък е добавена Испания и цената на кг май е като от Германия  (остава и детайлите по адреса да се намерят за офиса във Валенсия)

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 12:12 от Plamario

Общи условия

Активация на акаунт