От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 42 089
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
GGBG  са ми писали че и двете мои пост Brexit пратки пътуват насам. Ще видим дали ще има изненади като дойдат на наша почва.
допълнителни документи или нещо, което са ви изисквали за поръчката има ли?
Аз имам регистрация при тях и се чудя дали да не пробвам да поръчам сега. Може би ще изчакам Вашите да дойдат за отзиви.
Те хората изрично са написали да не се поръчва повече...

# 511
Последният курс на КД шопинг от 29.12, който трябнаше да пристигне днес, все още не е дошъл.
И аз точно забелязах, че моята пратка с Габиели също от 29.12 пак е с изместена дата на пристигане. Пишеше 11-ти, сега пише 15-ти.

# 512
Те ползват един и същи адрес, предполагам, че и общи камиони.

# 513
GGBG  са ми писали че и двете мои пост Brexit пратки пътуват насам. Ще видим дали ще има изненади като дойдат на наша почва.
допълнителни документи или нещо, което са ви изисквали за поръчката има ли?
Аз имам регистрация при тях и се чудя дали да не пробвам да поръчам сега. Може би ще изчакам Вашите да дойдат за отзиви.

Не. Отбелязано е само че в момента пътуват към България. Не очаквам да дойдат скоро защото на границите е малко бъркотия и никой не знае нищо.
Не знам какво предстой на Бг граница. Туко виж на нашите митничари им замирише на цигари и може да скочат на моя пакет като разпенени кучета. Те нали все се бият в гърдита как спират контрабанда от цигари и фалшиви чепици. Пълни клоуни.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 13:43 от Cursed2BaBG

# 514
Пратката ми от Габиели, курс 990 от UK вече е в Еконт и утре ще е при мен.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 14:06 от Viola Tarakanova

# 515
Те хората изрично са написали да не се поръчва повече...
Къде ГГБГ са написали изрично да не се поръчва повече? Техен клиент съм вече пета година, имам пратки в двата курса от 2021 г., които в момента пътуват, никаква подобна информация не съм получила от тях, нито пък има публикуван съвет на сайта им или във ФБ клиентите да не пазаруват от Англия. Последната информация е, че има забавяне на курсовете.

# 516
  • София
Преди малко говорих с един от собствениците на GGBG. Мисля, че е от тях де. Последното инфо е, че курс от UK няма в момента. Задържат всички пратки в UK, докато решат какво да правят. Не можели да се занимават да освобождават всяка пратка поотделно, затова най-вероятно ще се вдигне цената на килограм и всички пратки ще са с ДДС. Според него мито нямало.
Последното изречение ми е под голям въпрос, защото уж има мито над колкото там беше, но другото поне е актуално инфо, че курс не трябва да чакаме скоро.
Знам, че разговори с разни представители на фирми не са от голямо значение, но все пак е полезно да знаем да не чакаме пратки скоро. И да, и в моя профил пише пратката че е на път. Не е.

# 517
  • софия
Да, мито няма, има митни сборове и не само според него, а според хора, които работят с това.
И никой все още не знае какво се, ще се случва на практика. Промените с Брекзит са огромни в чисто организационен и практичен план. До 2-3 месеце не очаквам да се нормализира положението и да има яснота. Към март може би.

# 518
Жалко ... имах надежда да си получа пратката, която също е със статус "на път" (курс №793), но определено приключвам с пазаруването от Великобритания. Междувременно с GGBG чакам и пратка от Испания, която изобщо не е регистрирана в системата им. Дано е тръгнала с курса от 7 януари.

# 519
Последното инфо е, че курс от UK няма в момента. Задържат всички пратки в UK, докато решат какво да правят. Не можели да се занимават да освобождават всяка пратка поотделно, затова най-вероятно ще се вдигне цената на килограм и всички пратки ще са с ДДС. Според него мито нямало.
...
И да, и в моя профил пише пратката че е на път. Не е.
Доста тъпо, че не обявяват тази информация. Ние си мислим, че пратките ни пътуват. Днес или утре ще ходя до офиса им и ще попитам и на място какво следва да се случи с пратките ни, които тепърва ще пристигат в склада в Лондон.

А това с вдигането на цената на превоза не е особено честно - някои като мен може да имат малки пратки под 15 евро, за които не се плаща ДДС. Други може да имат пратки и над 300 лв, за които пък да се дължи ДДС и мито (ако изобщо такова се дължи). И така излиза, че хората с евтините пратки чрез таксата за превоза плащаме ДДС-то на другите, които го дължат. Ще ни откажат да купуваме.

# 520
Супер. Ново 20, не го знаех това. Значи сме задръстени дет се вика. Ще е малко налудничаво ако чак на пролет си получим пратките, но не го изключвам и като вариант защото в момента всичко зависи от договорка между UK и EU

# 521
Имам пристигнала пратка в английския им офис. Пише че ще пътува с курс 799 на 17.01.21. За да обявят тази дата надявам се да измислят какво ще правят.

Цената на превозвачите е на килограм, а не на стойност на пратката.

# 522
Задържат всички пратки в UK, докато решат какво да правят. Не можели да се занимават да освобождават всяка пратка поотделно, затова най-вероятно ще се вдигне цената на килограм и всички пратки ще са с ДДС. Според него мито нямало.

Това е много интересно мислене. Какво ДДС ще има след като не знаят колко ще струва въпросният артикул вътре, и няма как да знаят, след като не можели да се занимават? В смисъл ... ако искаш  да правиш пари, трябва да се занимаваш малко или много.

# 523
  • София
Имам пратки в 2 курса, този от 4ти и следващия. Затова се обадих, да видя какво ще се случва. Това е информацията, която получих. Засега те самите не знаят. 90% от моите пратки са под 30лв, и аз се притеснявам, но това е което успях да науча.

# 524
Последният курс на КД шопинг от 29.12, който трябнаше да пристигне днес, все още не е дошъл.
И аз точно забелязах, че моята пратка с Габиели също от 29.12 пак е с изместена дата на пристигане. Пишеше 11-ти, сега пише 15-ти.
Аз чакам пратки с курсовете от 23, 29 и 30ти декември и няма никаква информация за тях и сега гледам и сайта им не работи. Курсът от 23.12 би трябвало отдавна да е в България.

Общи условия

Активация на акаунт