МБАЛ Надежда - тема 26

• 13 444
  • 294
  •   1
Отговори
МБАЛ за женско здраве "Надежда": ж.к. Красна поляна, ул. Блага вест 3
МЦ "Надежда": бул. Черни Връх 100, Парадайс център

Мобилно приложение:
Android
iOS
За он-лайн проверки на резултати, записване или анулация на час, или плащане можете да ползвате и
JOYSTICK системата

Контакти:
МБАЛ "НАДЕЖДА" И МЦ "НАДЕЖДА":
Проверка на изследвания и записване на час: https://web.nadezhda.bg/
Уеб сайт   http://nadezhda.bg/
За записване или отмяна на часове, проверка на графици на специалисти, информация за услугите, изследванията и леченията, предлагани в болницата и др. - Кол център
02 441 79 70, 0882 193 970, 0882 193 972, без почивен ден от 8:00 до 20:00 часа

За справка за документи - епикризи, болнични, служебни бележки, др. - Сектор "Информация"
02/ 44 17 973; 0884 178 114, 0882 193 973, от понеделник до петък, от 8:30 до 17:30 часа

МОБИЛНИ ЛИНИИ ЗА ЗАПИСВАНЕ НА ЧАСОВЕ ПО ЗВЕНА:
Ин витро сектор: 0884 743 574, от 08:00 - 20:00 ч.
Женска консултация и гинекология: 0884 309 977 от 08:00 - 20:00 ч.

ВРЪЗКА ПО ЗВЕНА ЗА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ИНФОРМАЦИЯ:
За информация и въпроси относно държавния фонд инвитро - "Център за асистирана репродукция" (ЦАР): 02/4417979 от понеделник до петък от 9:00 до 17:00 ч; email: car@nadezhda.bg
Договори за замразяване и съхранение на яйцеклетки и ембриони: 0887 701 927
Имунология:02 441 79 78

ЧЕРВЕН ТЕЛЕФОН САМО ЗА ЗА COVID-19 - ЗА ПАЦИЕИНТИ НА МБАЛ "НАДЕЖДА" СЪС СЪМНЕНИЕ ИЛИ ПОСТАВЕНА ДИАГНОЗА:
0882 332 632

МЕЙЛИ ЗА ВРЪЗКА С БОЛНИЦА "НАДЕЖДА":
MБАЛ "Надежда": mbal@nadezhda.bg
Донорска програма: donorstvo@invitro-bg.com

Списък за родилното, или какво да носим при раждане:
https://www.nadezhda.bg/rajdane/spisuk-za-rodilnoto/

Актуалния ценоразпис може откриете на адрес:
https://nadezhdahospital.com/polezna-informacia/cenorazpis/

Тема за ЦРЗ Надежда (репродуктивен сектор): https://www.bg-mamma.com/?topic=1714141

Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин!
Стари теми

# 1
И аз не съм плащала нищо за престоя на близнаците в болницата. Едното седя 9 дни, другото 14 дни. Бяха на антибиотик и венозно хранене, като успяха да ги захранят с шише чакахме да качат грамчета, като станат 2кг ги изписват. По-малкото на кг , др Стоичкова даваше прогнози, че ще го изпишат две седмици по късно, но щом направи 2кг го изписаха. Не съм оставала в болницата, мен ме изписаха , всеки обяд ни пускаха с бащата да ги видим и сме седели и по 3,4 часа, ако не можем да отидем, имаше телефон за сведения.

Март тази година изрично ми казаха, че не може да идвам всеки ден (поне на 3-4 дни и то единствено с предварително записване по телефон...) и свиждането е максимум 30 минути. Ирена Найденова лично ми го издърпа от ръцете, въпреки че аз поисках поне да го оставя сама в леглото. Още се насълзявам от изживяното...

Да, понякога майки са оставали, но тогава бяхме много и мен ме изпъдиха, буквално.

Все още му говоря, че ако плаче много ще го върна при вещицата Елена (прилики с действителни лица и събития са случайност)

Болницата е добра, но е пренатоварена. Не искам да кажа, че не трябва да се ходи там, но искам да отбележа, че е прехвалена.

# 2
Не е вярно, че няма ортопед или кардиолог.
Както и офталмолог. При нужда се вика конкретния специалист.

Моето дете беше прегледано от доц. Маринов по време на престоя. Не е недоносено, но той беше оставил флаг на феталната ехокардиография, че иска да бъде прегледано след раждането. Прегледа го инициираха те през уикенда, когато преглеждаше.

Много неверни неща се изписаха последните страници. Разбирам, че има човек може да бъде афектиран от конкретни неща и случки, но няма нужда да се преекспонира.

В отделението може да се остане след приключване на пътека само, ако има свободни легла. Самата аз съм оставала така 2 нощувки, познати са си тръгвали по свое желание или при липса на места. Всичко зависи от конкретната ситуация.

А, и между другото, нали разбирате, че при такъв брой бебета в неонатология, в този тесен коридор, където между другото са и доносените в съседната стая, ако се изсипят 15-20 родителя на свиждане в един слот от 1 час какво точно би се случило. Няма нужда да конкретизирам май. Пак стигаме до капацитета.

# 3
Мен също много неща ме учудиха, верно раждах преди 5г и по Ковид ама не вярвам да са се променили толкова нещата. По стечение на обстоятелствата лежах почти месец там и лошо отношение от никого не съм видяла. Децата ми също бяха доста време там и също нямам забележки към неонатологията, отношенията и свижданията. Да, не те галят с перце, ама друго е важно по принцип.
п. с мен това с заплашването на бебето ме втрещи, обаче...

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 20:57 от Диди 💙💙

# 4
The black hole, верно ли си заплашвате детето, че ще го оставите някъде ако не спре да плаче Flushed

# 5
За мен също последните няколко страници и негативни коментари са направо.. все едно чета за друго място.

# 6
The black hole, верно ли си заплашвате детето, че ще го оставите някъде ако не спре да плаче Flushed

Не естествено. Но съм му разказвала измислени приказки от мен в която има и разкази аз вещици. Опитвам се да обясня, че татко е кихнал и не е повод за стряскане това или т.н. Говоря му много, постоянно.

... При нужда се вика конкретния специалист.
....
Много неверни неща се изписаха последните страници. Разбирам, че има човек може да бъде афектиран от конкретни неща и случки, но няма нужда да се преекспонира.
...

Точно, преглеждат ги извън задължителните неща само при нужда, а не както е в Токуда всяко дете да получи трансфонтенална ехография или ортопедичен преглед за ставите.

Не смятам моите пресни впечатления и конкретни изживявания за неверни.

# 7
Ама разбира се, че се преглежда при нужда. Иначе има 3 прегледа за 900лв в Токуда. Единият от които, между другото, се покрива от ЗК през първия месец от раждането на детето. Но си е друго да си го платиш още веднъж.

Приеми, че има и други хора с пресни впечатления, и те нямат твоите, а други.

А, между другото, заради мен има нов ред в ценоразписа, раждане с асистент без епидурална упойка. Това по повод как човек може да роди и уж да си плати упойка, която не са му сложили. Няма такъв вариант. 🤣

# 8
Здравейте,

Видях че от средата на месеца има нов ценоразпис - някой знае ли какво включва раждане с персонален асистент ?

# 9
Аз също имам въпрос по ценоразписа - дали ако искаш след настаняване във ВИП стая бащата да е при теб, както в други болници, един път се плаща ВИП стаята и още веднъж такса придружител?

# 10
Раждането с персонален асистент е раждането с акушер Стаменова.

# 11
Някой знае ли колко струва нормално раждане с епидурална упойка и баща придружител?
Нямам допълнително здравно осигуряване на трудов договор съм.
Не можах да се ориентирам в ценоразпися им.

# 12
# 13
А нормално раждане с епидурална и избор на акушерка е 3800 лв ли?

# 14
Доколкото разбирам от другите момичета в темата тази цена е валидна за раждане с Надежда Стаменова и други акушерки не могат да се избират.

Общи условия

Активация на акаунт