МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 435
  • 841
  •   1
Отговори
# 825
The_Black_Hole пиши ми,ще ти платя половината час ,за да го направиш.
Може да поискате среща с директора на болницата. Не е ли по-добре той да знае (не че няма да разбере и след час при Стаменова).

# 826
Може да поискате среща с директора на болницата. Не е ли по-добре той да знае (не че няма да разбере и след час при Стаменова).

Ще си затворя вратите за тази болница, а тя е най-близката до нас. Все още искам второ и ще бъда в Токуда, но при спешност те са ми най-удобни. Името на акушерката ще остане с черно клеймо в търсачките. Това е достатъчно. А, на неонатоложката също. Ръководството чете и тук, вярвам.

А, имам още една грешка при следенето, питах трябва ли да посещавам ендокринолог - не, направиха  иглюкозно натоварване, но нищо повече. Сега ми се наложи да посетя ендокринолог, ми хвана се за главата като ми видя изследванията и започна да псува наред. Имала съм за него гестационен диабет, а това не ми беше забелязано от ЖК... Начи изследванията само се правеха... А, да не говорим, че останаха неизползвани и неназначени неща от пакета ми, въпреки моето настояване. Не съм медицинско лице и сляпо се доверих на лекарите в Надежда за следенето - огромна грешка.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 08:08 от The_Black_Hole

# 827

Ще си затворя вратите за тази болница, а тя е най-близката до нас. Все още искам второ и ще бъда в Токуда, но при спешност те са ми най-удобни. Името на акушерката ще остане с черно клеймо в търсачките. Това е достатъчно. А, на неонатоложката също. Ръководството чете и тук, вярвам.

А, имам още една грешка при следенето, питах трябва ли да посещавам ендокринолог - не, направиха  иглюкозно натоварване, но нищо повече. Сега ми се наложи да посетя ендокринолог, ми хвана се за главата като ми видя изследванията и започна да псува наред. Имала съм за него гестационен диабет, а това не ми беше забелязано от ЖК... Начи изследванията само се правеха... А, да не говорим, че останаха неизползвани и неназначени неща от пакета ми, въпреки моето настояване. Не съм медицинско лице и сляпо се доверих на лекарите в Надежда за следенето - огромна грешка.

Кой лекар те проследи в Надежда?

# 828
Здравейте, може ли мнения и препоръки за др Филис Казалиева и др Илиана Христова? Искам да запиша ЖК при лекар, който работи и в Мол Парадайс, защото ми в по-удобен като локация, а съм чувала добри отзиви само за др Арабаджилова и Генадиева от познати за Надежда, но те не приемат нови пациенти доколкото разбрах по телефона (това ми казаха от Кол центъра). За това питам за тези две лекарки, ако има следящи се при тях или раждали. Благодаря

# 829
Вижте на 54 страница , коментар #809. Там съм споменала Илияна Христова.  Аз бих ви препоръчала Патрикова или Павлова , но са в болницата. Успех и лека бременност!

# 830
Black Hole, изследванията от пакета можеш да си ги заявиш и сама на регистратура, преди да идеш за кръв. Не се пускат само от следящия.

В Мол-а преглежда и д-р Личева и д-р Илиев

# 831
Аз се следя и родих с д-р Бътева-Христова.  Много съм доволна! Винаги ми отговаряше на вайбър, беше адекватна , на раждането ми беше огромна подкрепа! Пак бих отишла при нея за следващо раждане!

# 832
Ирина Карлакашева беше моята акушерка и беше прекрасна, подкрепяща, мобилизираща, адекватна. Запознах се с нея при влизането в родилна зала и през цялото време се чувствах в добри ръце. Първоначално ми направи малко студено впечатление, но с течение на раждането видях, че е по-скоро това, че си взима работата много сериозно.
Акушерката следи тоновете, дава съвети за дишането, тя води раждането.

# 833
  • София
Момичета, как стоят нещата относно заплащането на престой на бебе в неонатология? При мен нещата отиват към по-ранно раждане и искам да се подготвя финансово.

# 834
Момичета, как стоят нещата относно заплащането на престой на бебе в неонатология? При мен нещата отиват към по-ранно раждане и искам да се подготвя финансово.
В "Надежда" за допълнителен престой на бебетата в неонатология не се заплаща. Ако и родителят иска да остане, той си плаща за себе си.

# 835
Бебето е там по здравна каса, като по спомен им включваха и преглед от очен, кардиолог, ортопед и ТФЕ. Ама това беше за доста преждевременно родени, може би има разлика.

# 836
Бебето е там по здравна каса, като по спомен им включваха и преглед от очен, кардиолог, ортопед и ТФЕ. Ама това беше за доста преждевременно родени, може би има разлика.

Вече само слух изследват, защото е задължително. Ортопеди, кардиолози и т.н. няма и не се правят такива прегледи на здрави бебета. За лежане в неонатологията не се доплаща, но се подготви да ти нашият още една пътека. Пример, дете в Щерев с зелени води ще е 5 дни с антибиотик и 3 дни подаване на кислород, в Надежда ще ти пуснат и още една пътека от 7 дни, да го наблюдават, без да дават лекарства или да правят изследвания, просто си седи там. Не таи надежда, че ще успееш да останеш в болницата, дори и да има меса (което е рядкост), жените ги отпращат на друг етаж по 5 в стая и детето пак се вижда само в приемното време между 12 и 12 30, и то не всеки ден, но не се плаща за престоя на детето. Кърма не дават да донесеш.

# 837
  • София
Моля пуснете нова тема.
Тази ще бъде заключена след 24 часа.

# 838

Вече само слух изследват, защото е задължително. Ортопеди, кардиолози и т.н. няма и не се правят такива прегледи на здрави бебета. За лежане в неонатологията не се доплаща, но се подготви да ти нашият още една пътека. Пример, дете в Щерев с зелени води ще е 5 дни с антибиотик и 3 дни подаване на кислород, в Надежда ще ти пуснат и още една пътека от 7 дни, да го наблюдават, без да дават лекарства или да правят изследвания, просто си седи там. Не таи надежда, че ще успееш да останеш в болницата, дори и да има меса (което е рядкост), жените ги отпращат на друг етаж по 5 в стая и детето пак се вижда само в приемното време между 12 и 12 30, и то не всеки ден, но не се плаща за престоя на детето. Кърма не дават да донесеш.
Моят личен опит за престоят на майката е друг. Родих секцио декември 2024. Бебето ми беше 5 дни на антибиотик и аз останах в болница и то в същата стая без да се налага преместване или изписване. Бях предупредена, че при необходимост ще ме преместят или изпишат, но не се наложи. Дори последната вечер бях сама в стая. С всичко това искам да кажа, че зависи от моментната заетост на болницата.

# 839
И аз не съм плащала нищо за престоя на близнаците в болницата. Едното седя 9 дни, другото 14 дни. Бяха на антибиотик и венозно хранене, като успяха да ги захранят с шише чакахме да качат грамчета, като станат 2кг ги изписват. По-малкото на кг , др Стоичкова даваше прогнози, че ще го изпишат две седмици по късно, но щом направи 2кг го изписаха. Не съм оставала в болницата, мен ме изписаха , всеки обяд ни пускаха с бащата да ги видим и сме седели и по 3,4 часа, ако не можем да отидем, имаше телефон за сведения.

Общи условия

Активация на акаунт