МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 446
  • 841
  •   1
Отговори
# 810
За Семерджиева потвърждавам, че е ужасна!
В деня на изписване с третото ми дете ми каза , че за нея не сме за изписване , бил смъкнал много грамове.Той се роди 3400 , беше в кувиоз 3 дни и ми го дадоха точно 3 кг.
За тези 3 дни когато ходех да го виждам в неонатология , отгоре имаше лист , където пишеше , че да му давали по 2 мл!Детето се късаше от рев ,явно гладно!
Като ми го дадоха , го кърмех , той се справяше чудесно.В крайна сметка в деня на изписване беше 3070 гр. Семерджиева ми каза , че трябва да спря да кърмя , че ще си уморя детето , то не наддавало и не трябва да си ходя пи нейно мнение.В крайна сметка за 20 дни на кърма детето наддаде 1,600 кг.
А тя само дето ме разрева в деня на изписване с гадното си отношение.
Генерално аз съм доволна от болницата , обожавам доктор Павлова , те моят доктор!
Всички са били вежливи и професионалисти , много рядко някой се е държал сопнато.Лежала съм доста в отделенията та имам база за сравнение.В неонатология и с педиатрите само е малко тегаво.

# 811
Мисля , че е хубаво да говорите с имена , кажете лекарите, все пак тук има доста бременни , ще им е от полза.

Ще си изпатя сигурно, но ще говоря с имена, няма проблем. Д-р Колева започна да ме следи, прие ме и след два месеца офейка и ме прехвърлиха при стажантка, дето вече не работи при тях. Не помня коя беше лекарката на смяна, когато родих, друга млада, няма нищо лошо, но не смееше да гъкне пред старшата.

Старшата акушерка беше Марина Капитанска, акушерка, която вика по родилките и ги обижда. Много неприятен човек с нулев подход. Налага си мнението и върху лекарите. Акушерка Ирена Найденова също е невъзможна за общуване.

Анестезиолог - нямаше и ме караха да чакам над два часа и половина докато се освободи някой. Дойде младо момче, което много бързаше и претупа нещата. Появи се като трябваше да ме свестяват, като бях припаднала над 40 минути и никой не е разбрал (освен мъжът ми).

Доволна съм от д-р Милена Стоянова, много хубави неща се казваха в отделението и за д-р Ташков. За д-р Илиев също се говореше хубаво по етажа.

Д-р Вълова от неонатолозите е много свястна и добра, не случайно е била завеждащ отделение в друга болница. Обяснява и дава акуратно информацията. Д-р Стоичкова е по-трудна за общуване, но също се отнася акуратно към пациентите.

За Семерджиева потвърждавам, че е ужасна!
В деня на изписване с третото ми дете ми каза , че за нея не сме за изписване , бил смъкнал много грамове.Той се роди 3400 , беше в кувиоз 3 дни и ми го дадоха точно 3 кг.
За тези 3 дни когато ходех да го виждам в неонатология , отгоре имаше лист , където пишеше , че да му давали по 2 мл!Детето се късаше от рев ,явно гладно!
Като ми го дадоха , го кърмех , той се справяше чудесно.В крайна сметка в деня на изписване беше 3070 гр. Семерджиева ми каза , че трябва да спря да кърмя , че ще си уморя детето , то не наддавало и не трябва да си ходя пи нейно мнение.В крайна сметка за 20 дни на кърма детето наддаде 1,600 кг.
А тя само дето ме разрева в деня на изписване с гадното си отношение.
Генерално аз съм доволна от болницата , обожавам доктор Павлова , те моят доктор!
Всички са били вежливи и професионалисти , много рядко някой се е държал сопнато.Лежала съм доста в отделенията та имам база за сравнение.В неонатология и с педиатрите само е малко тегаво.

Не само заради Семерджиева не бих отишла да раждам пак там. Денят в който бях с детето си (сама в стая, без никой да дойде) съм се молила по коридорите да дойде някой и да ми помогне, защото не можех дори да го вдигна, защото имах 3 абокада, 2 от които бяха на опакото на дланите и не работеха, но отказваха да ги свалят. После историята е разказвана.

Заради това ще се постарая да не посетя Надежда пак. Бяха 3 почивни дни и нямаха персонал. Отвратително изживяване подобно на Майчин дом, само дето си плащаш малко повече. Сигурна съм, че има и положителни раждания, но моето не беше такова.

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 20:12 от The_Black_Hole

# 812
Няма от какво да си изпатите, не се притеснявайте!  Тук все пак сме анонимни Blush
Мислех ,че познавам повечето персонал в болницата , защото съм лежала и по време на бременността,но тези имена ги чувам за първи път.  Съжалявам, за лошите ви преживявания!

# 813
The_Black_Hole, защо не подадохте оплакване към собственика на болницата? Знам, че обръща внимание на сигнали за лошо отношение и привиква служителите за обяснения. За него е важно доброто и човечно отношение към пациентите. Но няма какво да направи, ако не знае, ако това, което описвате, не стигне до него.

# 814
The_Black_Hole, защо не подадохте оплакване към собственика на болницата? Знам, че обръща внимание на сигнали за лошо отношение и привиква служителите за обяснения. За него е важно доброто и човечно отношение към пациентите. Но няма какво да направи, ако не знае, ако това, което описвате, не стигне до него.

Защото Елена Семерджиева има роднински/баджанашки/приятелски отношения с ръководството. Капитанска също. Стажантката само ще има черно петно в кариерата, която не е почнала, за нея ми е жал. В епикризите също пише, че съм имала ОВИ, аз такова нещо съм нямала и не съм казвала да имам, респективно виновна съм аз. Останалите неща са лошо стечение на обстоятелствата и липса на персонал.

# 815
Съжалявам, че са се стекли нещата така при Вас.
 Аз раждах с акушерка Стаменова, имах проблеми с кърменето ( малката не искаше да засуква), с много държах да си кърмя детето, изтеглих късата клечка да родя петък вечерта, съответно нямаше консултантка по кърмене през уикенда, ходих и се молих на всеки срещнат на етажа да ми помогнат, мъчих се с помпата, с протектори с какво ли не, но детето почваше зверски да реве като я доближавах до гърдата, справих се, но не изцяло сама- една акушерка ми помогна, да е жива и здрава, страхотна жена❤, ноооо в деня на изписването, когато ми слезе кърмата и гърдите ми станаха 5тройни, на визитация мина доктор Елка Дачева, понеже бях супер стресирана с това кърмене реших да я питам дали според нея гърдите ми са ок, или да ги изцедя, малката вече си сучеше активно, но аз си се бях филмирала с това кърмене. Та, въпросната ме погледна и ми каза:” как така си се изпуснала, бе момиче, не го ли слагаш на гърда това дете, почвай да се цедиш”… само това ми трябваше тогава, разревах се жестоко, помислих се за най-големия провал, че не мога да си накърмя детето,  че очевидно то не яде, щом лекарката така ми е казала, а тъкмо се бях успокоила уж, че всичко е наред, след цялата сага в началото. Акушерката, която ми помогна с кърменето мина да ме види и много се ядоса, когато ме видя в това състояние, успокои ме, че са ми окей гърдите, че са нормални гърди на кърмачка иииии  явно е споделила на Стаменова, защото малко след това тя дойде да ни види с малката и вдигна цялото отделение във въздуха. Забрани на хора, които не са компетентни да дават съвети за кърменето, каза, че ще обърне внимание и на въпросната лекарка. Нямам представа кой с какви връзки е нает там, но определено ми стана много приятно, че обърна внимание на проблемите в този момент. Силно се надявам да взимат предвид всяка обратна връзка.

# 816
Съжалявам, че са се стекли нещата така при Вас.
 Аз раждах с акушерка Стаменова, имах проблеми с кърменето ( малката не искаше да засуква), с много държах да си кърмя детето, изтеглих късата клечка да родя петък вечерта, съответно нямаше консултантка по кърмене през уикенда, ходих и се молих на всеки срещнат на етажа да ми помогнат, мъчих се с помпата, с протектори с какво ли не, но детето почваше зверски да реве като я доближавах до гърдата, справих се, но не изцяло сама- една акушерка ми помогна, да е жива и здрава, страхотна жена❤, ноооо в деня на изписването, когато ми слезе кърмата и гърдите ми станаха 5тройни, на визитация мина доктор Елка Дачева, понеже бях супер стресирана с това кърмене реших да я питам дали според нея гърдите ми са ок, или да ги изцедя, малката вече си сучеше активно, но аз си се бях филмирала с това кърмене. Та, въпросната ме погледна и ми каза:” как така си се изпуснала, бе момиче, не го ли слагаш на гърда това дете, почвай да се цедиш”… само това ми трябваше тогава, разревах се жестоко, помислих се за най-големия провал, че не мога да си накърмя детето,  че очевидно то не яде, щом лекарката така ми е казала, а тъкмо се бях успокоила уж, че всичко е наред, след цялата сага в началото. Акушерката, която ми помогна с кърменето мина да ме види и много се ядоса, когато ме видя в това състояние, успокои ме, че са ми окей гърдите, че са нормални гърди на кърмачка иииии  явно е споделила на Стаменова, защото малко след това тя дойде да ни види с малката и вдигна цялото отделение във въздуха. Забрани на хора, които не са компетентни да дават съвети за кърменето, каза, че ще обърне внимание и на въпросната лекарка. Нямам представа кой с какви връзки е нает там, но определено ми стана много приятно, че обърна внимание на проблемите в този момент. Силно се надявам да взимат предвид всяка обратна връзка.
Акушер Стаменова е велика жена. Препоръчвам я на всеки, които ражда нормално, заслужава си всяка една стотинка отгоре, в моите очи не е човек, а ангел направо, имах прекрасно раждане, за което допринесе именно тя.
Аз съм от Много доволните от болницата, при мен всичко беше чудесно. Но най-вече
Препоръчвам акушер Стаменова и доктор Марина Михова. Двете са уникални!

# 817
Др Михова води само ФМ нали така?

# 818
Абсолютно подкрепям мнението за акушерка Стаменова, тя ми направи и външното верзио. Прекрасна жена, изключителен човек, моето раждане също беше прекрасно благодарение на нея🥰, даде ми контакти и на консултантка по кърмене, когато и писах, че имам проблеми в това отношение, страхотна е 😍 второто живот и здраве пак ще го изражда тя (надявам се)

# 819
Абсолютно подкрепям мнението за акушерка Стаменова, тя ми направи и външното верзио. Прекрасна жена, изключителен човек, моето раждане също беше прекрасно благодарение на нея🥰, даде ми контакти и на консултантка по кърмене, когато и писах, че имам проблеми в това отношение, страхотна е 😍 второто живот и здраве пак ще го изражда тя (надявам се)

Как да се избере тя?Нали няма избор на акушерка?

# 820
Здравейте!
Дали някоя от вас би могла да сподели в какво се изразява подкрепата от акушер по време на раждането- техники на дишане, съвети?

# 821
Здравейте!
Дали някоя от вас би могла да сподели в какво се изразява подкрепата от акушер по време на раждането- техники на дишане, съвети?

Като цяло да не викат по теб и да не те бият, а... и да не те "сдухват" и да дават акъл на лекарите да се включва ненужно окситоцин, че да спрем да викаме по-бързо родилките. Аз това бих нарекла подкрепа, нямах я (боя също го пропуснаха).

Извън хейта, като цяло акушерката изражда, лекарят само наблюдава, акушерката води самото раждане, успокоява, сигнализира и т.н. Важното е да е приятен и разбиращ човек, без злоба.

Иначе мислих да си запиша час при стаменова в приемното време, да си го платя, само и само да и разкажа какво правят като тя е в отпуска.

# 822
При мен се смениха няколко екипа, но на финала беше акушерката Теодора Спасова. Помогна ми със съвети за дишането, за позицията на тялото, какво да правя на топката, беше до мен при поставянето на епидуралната. Като цяло много ме подкрепи и ми помогна.

# 823
The_Black_Hole пиши ми,ще ти платя половината час ,за да го направиш. Не е сериозно в днешно време и малкото останали жени,които искат да раждат естествено да получават грубо и неуважитешно отношение. Нека знаят какво става. Лично аз не съм получила грубо отношение, но пък доста ме натиснах да ми пуснат окситоцин , и в крайна сметка казах добре. Към днешна дата съжалявам, защото направи раждането много по-болезнено.

# 824
  • София
И аз съм с невероятни впечатления от Стаменова. Другите акушерки, с които си имах взаимодействие при ражданията, също бяха много мили и внимателни, но държах да имам уговорка с нея. Първо, защото е наистина изключителна и второ, защото исках да раждам естествено, а си има някои лекари в Надежда, при които масово родилките стигат до секцио. Имах увереността, че ако съм със Стаменова това би станало много трудно без реални медицински индикации.
Но не мисля, че раждане със Стаменова е единственият шанс да получиш човешко отношение и да не те овикват - в Надежда доброто отношение си е норма. Аз лично за двете си раждания не съм попадала на груб лекар / сестра / акушерка.

Общи условия

Активация на акаунт