Образователен Говорилник_тема 11_празнична_:)

• 23 529
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз предпочитам да се върнат присъствено на училище. Малката от 4 януари ще си е присъствено. Аз нямам проблем да си запазим ски или друга почивка в учебно време, извиняваме им отстъствията по домашни причини и това е. Запазих ски за февруари, нарочно извън ваканция, надявам се да има по-малко хора по пистите.

# 106
  • София
Формално трябва да има следене на присъствие и отсъствие, щом сте онлайн. (когато съм служебно онлайн трябва да го отразя документално). То не може така безотчетно да се кара, а за училище съвсем - нали има електронен дневник, има разписание на часовете за всеки клас, включително в ПУК. Не сте в детска градина. Не вярвам чак да не проверяват, това би трябвало да е нарушение.

# 107
Извинете, може ли някой да ми каже как да изключа следене на тема?

# 108
Е как точно се следи това, не ми казвай, че пишат отсъствия?!
При нас пишат отсъствия.

# 109
  • София
Мога да ти кажа, но за немобилната версия на бг-мама. Отиваш на основното меню (трите черти горе вляво). Под "абонаменти" избираш "нови отговори" - на страницата, която ще се отвори, на теория трябва да се появи темата, която искаш да спреш да следиш. На тази тема вдясно, отдолу има един кош за боклук. Кликаш на него и така.

Горното важи за теми, в които си публикувал отговор. Ако не си публикувал - тогава просто кликваш на камбанката и няма да те известяват повече.

# 110
Отиваш горе /в ляво/, кликваш с мишката върху трите хоризонтални чертички. След това отиваш в следени теми и срещу темата, която искаш да игнонираш с мишката отиваш надясно и под "последно мнение" ще ти се появи една камбанка с чертичка през нея. Цъкваш върху нея и така би трябвало да ти се спре "следенето" на темата.

П.С. Сега виждам, че и Аш е писала. Права е. Виж и по двата начина

# 111
Дъждец, при нас не е задължително. Но със сигурност шях да скоча при “онлайн отсъствие”. Що за глупост, може да имам болен роднина, бебе, необходимост да изляза, не мога да вися насила вкъщи да логвам 6 годишен от час в час и да ми пишат “отсъствия”, ако не успея.
При нас дори не знам дали забелязват кой е онлайн, няма индивидуално отношение към децата. Който вика, вика, който мълчи, за него си е.
Е, то няма никакъв проблем детето да отсъства с причина от време на време.Ама така без абсолютно никакво следене, може изобщо да не влиза. Особено по-големите, които се оправят сами, може по цял ден да играят.
Те и екраните замразяват понякога, но като ги хванат няколко пъти да не отговарят на въпроси, им лъсват щуротиите в общи линии. А и какво има да го логваш всеки час. Нали сте при една учителка за повечето часове. Не стоят ли във виртуалната стая и в междучасията?

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 14:37 от Дъждец

# 112
  • София
Ами, Пипи, при нас няма ПУК, всички са ученици и си учат сериозно онлайн, има проверка на присъствието всеки час, разбира се. И камерите трябва да са включени, и всичко, което се пише в час после трябва да се снима и изпрати за проверка; отделно домашните в класрум през уикенда се пишат и качват. Като цяло сме си на училище, няма излизания и болни роднини, все едно си ходиш на училище. Както и аз си работя от бюрото у дома, все едно съм си в офиса, не ходя по роднини и не карам ски в работно време.
Така или иначе, скандалът вчера явно е бил грандиозен, защото получихме имейл за връщане на 11ти. Simple Smile

# 113
  • София
Не зная как е при по-големите, защото не ги следях, но ПУК в СС имаха различна класна стая за всеки предмет и час. Децата почти успяваха сами, но бяха трейнвани сериозно и като цяло все пак родител следеше кога да се влезе в следващия час и напомняше. А ако детето се логва, но не работи микрофон или камера, родител се намесваше. Но като гледам Пипи какво пише, мисля че при Прогресивното е било доста различно. Ние имахме часове от сутрин до вечер всеки ден, докато те по програма са имали много по-малко.

П.с. Само да добавя, че в случая с моето дете не просто "напомняше", а направо го завеждаше до стаята му (понякога и грубичко заради протестите).

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 14:46 от Аш

# 114
Ама защо да няма отсъствия за онлайн обучението, Пипи?
То си е обучение, просто, предвид обстоятелствата, се налага да се проведе от къщите.

# 115
  • софия
Зависи кой ще спираш да следиш 😂
Ако е нас, не може!

# 116
Благодаря.
Вас да не следя - то развод по-добре, пу, пу😀

Изгубих интерес към имотите в Пловдив.
Пък нещо се активизираха там хората, господ късмет да им даде.

# 117
  • София
Благодаря.
Вас да не следя - то развод по-добре, пу, пу😀
Трай да не те чуе жена ти Simple Smile Аз колко неща мога да напиша за Том Елис, ама ей на - мълча си Simple Smile

# 118
  • София
Aз ти чета мислите за Том Елис, та не е точно "мълчание". Споделено мълчание е.

# 119
  • Пловдив/София
Ама защо да няма отсъствия за онлайн обучението, Пипи?
То си е обучение, просто, предвид обстоятелствата, се налага да се проведе от къщите.
Ами горе обясних защо. В училище ангажиментът е да се заведе детето и после учител го поема. Вкъщи ангажиментът поне с малките е постоянен. На всеки час се сменя стаята, постоянно искат да се носи нещо- лепило, синя хартия, брашно. Нас никой не ни е тренирал за зуум, линковете и коя програма ги научихме май предния ден. Микрофон и камера се научи да пуска сам, но дотам. Та ако съм на работа или имам ангажимвнт извън вкъщи, не искам на мен да ми пишат отсъствие Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт