Образователен Говорилник_тема 11_празнична_:)

• 23 793
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Лелеее, ти си яко Ковид оптимист, браво! Аз мисля да правя планове в последната минута за всичко.

И аз. Толкова планове ни се провалиха миналата година и толкова ми беше терсене, че не мога да си го причиня пак. А обстановката е толкова динамична, че за след две седмици не се знае какво ще стане.
(да се обади малко и Ковид песимиста на темата Wink).

# 331
  • Отвъд алеята зад шкафа
Така е, рисковано е. Миналата година само Италия ни се провали и изгубихме самолетните билети, в Гърция успяхме да отидем 2 пъти. Ясно е, че Ковид ще се вихри и тази година. Като игра на руска рулетка е, в кой момент в коя държава ще има прозорец за пътуване.

# 332
Ох, Тоскана през лятото в къща с басейн я планирам още от предишното ходене там. Тогава до Сиена бяхме в една такава, към която има и винарна(произвеждат вина), и просто се размазахме от кеф.

# 333
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мда, и ние така ходим, само че в района на Монталчино и Монтепулчано. Същото мога да препоръчам по Лоара, но с добавка колела.

# 334
  • София
Със малко закъснение, Честита Нова година и честити Йордановци, Йорданки, Божидаровци и т.н.

Ох, Фенси, от вчера го мисля този Крит. Няколко пъти съм ходила, но все по командировки и съм си "открадвала" съботите и неделите, но не е същото. Обаче съм си навила на пръста за Хиос. След миналогодишната промяна бях решила твърдо да ходим натам, но взех да се размислям за Крит.
Май месец и аз планирам Италия, но Рим. Зимата се надявам да си откраднем поне 5 дни за ски, ще е Пампорово.
Лятото искам да отида с голямата за няколко дни до Виена. Имам пъклен план да я убедя да се размисли за университет там. Wink

# 335
  • София
Хм, аз вече имам букнато за февр (ски), април (Сицилия), май ( Исландия), юни (нашето море), юли (Гърция), август (Тоскана и планина в БГ), октомври (Намибия). Единствено може да изгоря със самолетните билети до Сицилия, другите неща са или със застраховка, или с безплатна отмяна...Не ме е страх, най-много нещо да не се осъществи. Нямам проблем да се ваксинирам, макар че имам антитела. Ако трябва и ПСР ще си направя.

За пантофите - спрях да пера пантофи още на етап 1 група в ДГ, защото замених пантофите на децата с кроксове. За мен са много по-добър вариант от всякакъв вид детски пантофи, които се продаваха.

За мен най-рисков клас е 6-ти, по отношение на хормони, разваляне на дисциплината и опасност детето да кривне.
Ехааа, каква програма! За Намибия най-вероятно ще ви сложат в карантина след връщането - нали знаеш?

# 336
Със малко закъснение, Честита Нова година и честити Йордановци, Йорданки, Божидаровци и т.н.

Ох, Фенси, от вчера го мисля този Крит. Няколко пъти съм ходила, но все по командировки и съм си "открадвала" съботите и неделите, но не е същото. Обаче съм си навила на пръста за Хиос. След миналогодишната промяна бях решила твърдо да ходим натам, но взех да се размислям за Крит.
Май месец и аз планирам Италия, но Рим. Зимата се надявам да си откраднем поне 5 дни за ски, ще е Пампорово.
Лятото искам да отида с голямата за няколко дни до Виена. Имам пъклен план да я убедя да се размисли за университет там. Wink

И двата острова си заслужават. Съвсем различни са един от друг като усещане. Но Крит е огромен и ще трябва да се концентрираш в зависимост от дните на едно-две места. Миналия път бяхме за 12 дни и плажувахме малко, защото обикаляхме. Спахме на две места - до Ханя в къща с басейн и до Истро. Това практически са двата края на острова. Тази година сме планирали брега на либийско море  на две места и малко до Фаласарна, но сме за повече дни. На Крит има обаче и силно туристически места, които твърдо препоръчвам да се отбягват за нощувка.
За Хиос, ако планирате и обикаляне, ви трябват също повече дни от обичайните десетина.
Ако избереш - мога да помагам и за двете места. Бих препоръчала Крит сега, заради директните полети. Не е ясно до кога ще се задържи линията, а на Хиос логистиката така или иначе и сега не е много лека.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 13:08 от Fancy

# 337
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аш, не знаех за Намибия, че има карантина. Надявам се до октомври да няма. Иначе няма да тръгна.

Не съм била в Крит, ще следя за инфо.

# 338
  • в страната на чудесата
Честит празник!
Пожелавам да ви се случат тези планове! Дано.

# 339
  • София
Аш, не знаех за Намибия, че има карантина. Надявам се до октомври да няма. Иначе няма да тръгна.

Не съм била в Крит, ще следя за инфо.
На сайта на МВнР има телефони и списък на зоните - като наближи, може да им се обадиш и да ги питаш Simple Smile

# 340
Gadamer,много ме кефиш. Аз много обичам да пътувам и ги нижа като теб почивките.
Но тази година очакваме да се сдобием с апартамент по някое време в късна пролет и мъжа ми помоли малко да си седна на трибуквието, А) за да спестим пари ,Б) да имаме време да наглеждаме майсторите.
Има ли много отсъстващи по болест деца по училищата,знаете ли?

# 341
  • София
Амели, мерси и браво за теста! Тези тестове и изпити не са трудни, особено за деца от колежа, особено ако пък са учещи. Децата свикват с форматите и се справят чудесно. С което не искам да омаловажавам труда им, просто той е през годините и като дойде време за теста нещата се случват от само себе си. Иначе за отлагането и крайните срокове е точно така за част от хората, аз съм точно такъв тип. Дълго време се измъчвах, докато не го осъзнах и го накарах да работи за мен.
Росита, Виена е чудесна за студентите. Имам приятелско дете студент там и ако на малкото му вървят езиците малко повече бих го засилила да учи немски точно с тази цел.

gadamer, би ли споделила за Лоара, отдавнашна мечта ми е .

# 342
  • Отвъд алеята зад шкафа
EliG  довечера на ЛС ще ти пиша подробно, да не досаждам тук в темата.

Goldeva - никак не обичам да планирам, но става ли дума за пътуване, не мога да се удържам. На нас също ни предстои закупуване на нов имот, отделно си взехме и един парцел, евентуално да строим къща в някакъв момент. Затова тези пътувания никак, ама никак не са необходими, ако разсъждавам практично, но душата ми има нужда също от храна.

# 343
  • София
Много зареждащо звучите с тия планове за почивки! Ентусиазирахте ме и отделих малко време да разгледам календара на 2021, кога се пада Великден и т.н. Simple Smile Добре изглеждат нещата от 30 април до 9 май. Само с 2 дни отпуска се събира чудесен вариант за ваканция.

През 2020 си бяхме само в Бг, ходихме 3-4 пъти до морето и 2 пъти на планина. Много ми липсваше Гърция, Италия, Австрия! Но още не смея да правя планове. Ще оставя нещата за последния момент. И в работата не е ясно как ще е, и на други фронтове (кандидат-студентски и т.н.) Миналата година ни караха принудително да си взимаме отпуската и нямахме особен избор. Но пък изкарахме един разкошен Синеморец и вълшебни Родопи.

Ще видим как ще е 2021... За сега съм on hold Wink

П.С. gadamer, обожавам Сицилия и много ми се ходи отново там! Дано да не ви изгорят билетите. Особено хубаво е извън сезона, както сте го планирали.

# 344
  • София
По-заразни сте от Ковид значи Ill Букнах вила в Лефкада за септември Grinning

Общи условия

Активация на акаунт