Образователен Говорилник_тема 11_празнична_:)

• 23 449
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Да, с условие да не пиша в онези теми, даже съм само след НГ с опасен рецидив.
Голямо изтрещяване е с тоя вирус, пазете си психиката.
А ти с кой акъл пишеш в онази тема?
Вероятно със същия, с който аз пиша в темата за ДО. Joy

# 631
Акъла ли си мерите? Simple Smile

# 632
Нот, заради темите за имотите ли беше в карантина?
Я, кажи, ще паднат ли цените  Joy

За ваксините и аз бих сли сложила. ММ го изкара и има последици. Аз  нямам кьораво антитяло, а имах симптоми и все още високи показатели за тромби.

# 633
  • София
Не, аз май прочетох поста, заради който го "карантинираха" (многото болнични на секретарката). //Аз този проблем навремето го реших с изискването да ми се представя платената рецепта (със закачен касов бон от аптеката) заедно с болничния лист. Да е ясно имало ли е наистина болни...//

# 634
  • София
Горката санака - не ѝ стига темата за ДО, но сега ще трябва и в темата за ЧУ да се обяснява за покъртителния ефект върху децата ѝ в ДУ след СС Sad Много ми е мъчно за това момиче Sad

# 635
  • София
Да, аз обаче не се въздържах...Какво криво дете съм отгледала, никакви прогнози не ще да следва!

# 636
  • София
Не си права, Шарки - твоето е в балон и после ще го изпратиш (единствено по принуда) на хиляди километри Rolling Eyes

# 637
Казах само, че трябва да пуснат детските градини. Преди властите  да решат дали това да се случи, още се обсъждаше.  И за по-интересно добавих, че ми е омръзнало да върша работата на служителката ми с тригодишното дете. И голяма критика се изля. Не съм им отговарял, но това беше повод за първият бан.

Бях пропуснал да отбележа, че да ти няма половината персонал си е проблем😀

Вторият път беше реплика някаква тъпа, ама нали рецидивист и такаааа ... в ковид темите не дават дума да се издума нещо против мерките, против апокалипсиса, освен ако не си направиш труда да маскираш очевидната си позиция с поне сто благи думи.Което не ми е в амплоато. Казвам ви, народът се е ошашавил.

Сега, като пуша, събирам пепелта в кутийка. Една приятелка (с две деца в АК😀) иска утре да си лекува орхидеите с пепел от цигари от някакви буболечки  ..... старая се.

# 638
  • София
Нот, свиркай си - аз си знам, че за готованковците (като манталитет и поведение - не твоята секретарка, в никакъв случай, а просто тези, които си мислят, че работата може да се случва и ей така без никой да работи) - има специална справедливост на тоя свят. Само не ме докладвайте, плийз.

# 639
  • София
Нотарис, не преуваличавай за издумването на дума срещу мерките. За останалото съм съгласна, обаче за това не съм.
В крайна сметка какво стана със секретарката?

# 640
  • в страната на чудесата
НОоооооот!
Така ми липсваш!

Мецане, ваксината си е чудесна Simple Smile
Сигурно съм споделяла - редактирах една бг дисертация преди време, посветена на нова молекула против епилепсия. Еми онова, което е ставало за няколко години преди - проучвания и сравнения с други молекули, сега АИ рови в бази данни, сравнява и прави модели на потенциалното действие, нежелани реакции и пр. С други думи измисляш молекула, пускаш в търсачката и след няколко дни ти казва какви свойства има и за какво да се ползва, колко по-добра или по-лиша от наличбите и как да се експериментира.
С РНК рисърч от 20
Години. За тумори, като терапевтични ваксини, да научат клетките да произвеждат моноклонална те антитела, с които сега се лекува рака. Големият зор е бил да се измисли обложката, че ако е само рнк много силна реакция. Така че смело Simple Smile
Аз бях анти де.

Анди, темата е много хард, прав е Нот. Там оцеляваш предимно ако пишеш във възхвала на телевизора и мейнстрийма Simple Smile

Аз съм много бясна от три дни заради 6/9 клас. Но пък сега се успокоих - най-после ще отворят и кръчмите, та ще има разнообразие.
Дотогава в мола Simple Smile

Търся клуб по спорна стрелба. Имате ли познати?

# 641
  • Пловдив/София
Wtf? Във форума банват за изказване на мнение? Мислех, че само за нецензурен обиден език.. как така за мнение? И аз бях за отварянето, но не пиша почти никъде, само тук... Явно не греша Simple Smile)

За ваксините, аз не бих засега, но бих ваксинирала майките ни. Не слагам противогрипна, защото ако се слага редовно, сваля естествената имунна защита- “разглезва” тялото. Така си представям и ковидската, а тя ще е даже 2 пъти годишно. Но не съм задълбавала, зашото нямам лекари наоколо и ще съм последна така или иначе.
Ако сложат изискване за пътуване, тогава ще. Не я мисля за опасна и не бих се лишила от нормален живот чак за едно боцване.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 21:23 от Пипи2013

# 642
  • София
Мен ме изненада, че точно него го карантинираха на фона на антихардлайнери за мерките. По-вероятно стана, защото вълната от недоволство беше твърде висока, защото повечето се припознаха в образа на секретарката, а той стана олицетворение на шефа-гадняр, който не съчувства на секретарката. Нищо общо с детските градини.

# 643
Лейка, аз съм пълен невежа в медицината, както знаеш, но наистина ли ракът се лекува? Честно не знаех, освен че понякога има успешни операции, ако е възможно да се изрежат раковите клетки и ако не се появяват отново, но че има генерален метод за лечение, прочитам тук тази вечер за пръв път.
Ами че за няколко месеца са създадени ваксините ами, за колко? Пролетта миналата година започнаха работата по тях.
В никакъв случай не съм анти ваксър, ами че детето ми от бебе има всички задължителни ваксини, като дори не съм се и замислял дали да ги сложим, този въпрос въобще не е стоял. Лекарите казват, аз слушам и изпълнявам, каквото каже лекар за мен е закон, защото това е комай единствената област, от която въобще нищо не разбирам.
Само с ковид ваксината е друго, тя не е изпитана достатъчно, създадена е за изключително кратко време и Мангъров и Чорбанов и други казват, че трябвали години за въвеждането и доказването на една ваксина за масова употреба...аз не знам, не разбирам нищо от темата, и по медицински въпроси съм абсолютен невежа. Само питам, белким науча нещо. Толкова противоречиви неща чета всеки ден в нета, че вече напълно се смахнах, абсолютно съм объркан и изобщо не знам какво да мисля и на какво да вярвам.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 22:15 от Татко Мецан

# 644
  • В офиса
На мен ми беше супер интересно да прочета за това приложение на АИ. Много яко!
За ваксината (мРНК) си имам резерви, но ще ги запазя, че ще изглеждам смешно лаишки.
Аз бих упражнила ваксинен туризъм до съседна Сърбия да си сложа от най-простата с неутразилиран вирус китайска. И 50% да покрие, все е нещо.

Общи условия

Активация на акаунт