Образователен Говорилник_тема 11_празнична_:)

• 23 762
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
Предполагам защото е началото на гимназиалния етап, преобладаващата част от децата са в нови училища, а и това е годината на интензивно /съответно разширено/ изучаване на чужд език в гимназията.
Съгласна съм.... И за мен това е логично обяснение. Но пък в 5-ти клас, първо, че още са физически и психически неукрепнали. И, второ,  което е и по-важно, за първи път са с различни учители по различните предмети + че се въвеждат и нови предмети + че материалът става кошмарен, в сравнение с предходните години. Класни, контролни, нови учители, обемен материал....
Та, в този ред на мисли, спокойно могат да върнат 5 клас, а от 8-мите класове нека да върнат тези, които са в езикови паралелки.

# 451
Имаме си рекламодател:
https://bg-mam.ma/t/1294994

# 452
  • София
Хайде честито! Връщат се всички от 5 кл. нагоре, аз това го разбирам като 1 февруари още, вие? Щото много странно така: връщат се след 31 януари - ама 1 ли е, 4 ли е...?

https://offnews.bg/zdrave/uchenitcite-ot-5-do-12-klas-shte-se-va … denia-744396.html

Но като наблюдавам как са запълнени хотелите в седмицата, когато 7 клас имат 3 февруари за междусрочна ваканция, а другите до 6 клас могат да избират деня за междусрочна и съответно много родители тази седмица са я букнали за ски, си представям какво мазало ще стане, като всички се съберат около 8 февруари /като сложим в уравнението и школите, които също чакат да се върнат присъствено/. Дано съм лош пророк!

# 453
  • София
Не съм слушала брифинга, но от изнесеното в статията, нищо ново не е казал Борисов - ще се връщат "по определен ред" и ще "започнат да се въртят присъствено". Това не отменя казаното до момента, че ще започнат от 7, 8 и 12-ти клас от 4-ти февруари - началото на 2-ри срок. Останалите очаквам да ги върнат около средата на февруари, ако дотогава няма нов скок.
Pulitash, вярно е това за 5-ти клас и заради това беше колебанието дали да започнат с 5-ти или 8-ми клас. Така или иначе все още няма окончателно решение, аз си чакам заповедта.

# 454
Не знам дали ще се запълнят хотелите. Например миналата седмица на Банско беше празно. Ски учители, ски училища ...празно

# 455
  • София
Много ме изнервя темата за ЧУ. И така ми писна неприетите в СС/Питагор да обясняват колко е зле.
Пак сте добре, неприетите в Иззи пишат постове по всички групи из Фейса Grinning

Зачетох се в линка на Фенси... ми ...
"- Един въпрос, който мен винаги ме е човъркал при избора частно/държавно и все още седи пред семейството ни -  доколко са разглезени децата в частните училища?"

# 456
  • София
Не съм слушала брифинга, но от изнесеното в статията, нищо ново не е казал Борисов - ще се връщат "по определен ред" и ще "започнат да се въртят присъствено". Това не отменя казаното до момента, че ще започнат от 7, 8 и 12-ти клас от 4-ти февруари - началото на 2-ри срок. Останалите очаквам да ги върнат около средата на февруари, ако дотогава няма нов скок.
Pulitash, вярно е това за 5-ти клас и заради това беше колебанието дали да започнат с 5-ти или 8-ми клас. Така или иначе все още няма окончателно решение, аз си чакам заповедта.
Ох, като бързам, така става - то пише въртят, аз чета връщат...Joy

Титина, пробвай точно за седмицата 30 януари-7 февруари в букинг - на Банско и Боровец - освен че много от хотелите са заети и цените са почти двойни на сегашните.

# 457
  • София
Признавам, че съм пристрастна, но мисля, че ако ще се вземат решения за определени випуски, 5-ти клас трябва да се върнат в училище за постоянно. Те са 11 годишни.

# 458
  • София
Мацки, под секрет- Сърбите не искат PCR вече. Бабин Зуб и Копаоник няма да са толкова претъпкани, огледайте се. Аз съм страшен фен на хотел Стара Планина на Бабин Зуб. Пистите са къси, но идиални за деца. Цените на картите са много под нашите. На Копаоник не съм карала,  но там знам, че са по-дълги пистите и разнообразни- цени- като на Банско.

# 459
Титина, пробвай точно за седмицата 30 януари-7 февруари в букинг - на Банско и Боровец - освен че много от хотелите са заети и цените са почти двойни на сегашните.
Гледам Airbnb, не само не са заети, но имат и намаления в цените. Сега погледнах и в други сайтове, там цените са по-ниски от букинг-а. А имам и вътрешна информация за няколко хотела в Банско.
За Банско, ски училищата са на много добри цени, като цената вкл и картата за лифт.

# 460
Не гледайте Букинг точно в момента. Сайта им взима такси, длъжни са да подържат определен брой стаи само за тях и т.н. ограничители, които водят до желание на хотелите да не ги ползват активно. Ако в Букинг показва, че няма налчини стаи, това съвсем не значи, че хотела няма да е полупразен. Пробвайте през сайта на хотела или друга агенция.

# 461
  • Отвъд алеята зад шкафа
Бабин зуб и хотел Стара планина са добър вариант за ски, особено през март. Това важи и за Банско де. Ние лично избрахме тази година Банско, вместо Австрия/Италия, по обясними причини. В Хот Спрингс имат фаст трак карта за лифта, подобно на Кемпински, а СПА-то им е страхотно. Имат и бусове до лифта. Ние ще ходим от средата на февруари, малката ще отсъства една седмица от училище по домашни причини. В ДУ няма какво толкова да изпусне като материал. Аз и децата имаме антитела (не знам кога сме били болни),  мъжът ми няма, но той от години е изложен на по 30 пациента на ден, с всякакви вируси и болести, направо си е резистентен. Надявам се да се обадят скоро и за ваксини, записани сме и чакаме. Предполагам, че масово хората с деца са имали вече досег с вируса, дори и да не знаят.

# 462
Ние пък заради материалът не смеем да вземем дни по семейни причини ( скъсват ги от тестове и изпитване и не ми се иска да губи) Надявахме се на една ваканция, но имам мейл, че ваканция няма да имат. Така, че ще си ходим събота и неделя.
Онзи ден проверявах за Италия, все още са затворено. По спомени ще отворят около средата на март.
Започнах планиране на летните почивки/пътувания. Проблемът е, че сме голяма група и трябва да мине одобрение от всички. Станала съм като туристически агент.

# 463
Потвърждавам за хот спрингс. Не карам ски,но често ходя в хотела,понякога с приятели,които са скиори. Басейн и спа са топ, продават ВИП карта за лифта (явно това е фаст трак). Аз съм запазила за пролетната ваканция отново там.

# 464
  • София
Надявам се да се обадят скоро и за ваксини, записани сме и чакаме. Предполагам, че масово хората с деца са имали вече досег с вируса, дори и да не знаят.
Бе, май не е така. При три деца никой от нас не е имал досег с вируса /поне не заразоносен/ - не сме боледували и нямаме антитела. И почти всичките ни приятели са така.
Сигурно скоро ще ви се обадят за ваксината. ММ го ваксинираха в понеделник.

Общи условия

Активация на акаунт