Образователен Говорилник_тема 11_празнична_:)

• 23 756
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
  • В офиса
И аз мисля, че хората с деца масово са имали досег с вируса. Поне сред малките в нашето училище направо си мина. Децата си говорят и споделят, изкачат не 1, или 2 такива с антитела, които изобщо не са били болни някога. Ако сега им направят един масов тест за антитела в училищата, ще видим интересни резултати.
Мисля си и че заради това сега не растат бройките, въпреки че малките са на училище с никакви мерки. Едно 20-30% от активното население в големите градове сякаш мина през вируса. Това си е имунен вал от всякъде.

# 466
Не съм убедена, че вирусът идва от децата. Например всички, които познавам изкараха вирусът, когато децата бяха на ДО и не се срещаха с други деца.
Та надявам се , 5-ти клас да си тръгнат на училище присъственно.

# 467
Аз досега не знам да съм имала среща с вируса, ММ имаше+ тест лятото (направен по случай почивка в Гърция),но без никакви симптоми,а предвид,че е диабетик и астматик, някак ми звучи фантасмагорично.

# 468
  • София
Не съм убедена, че вирусът идва от децата. Например всички, които познавам изкараха вирусът, когато децата бяха на ДО и не се срещаха с други деца.
Та надявам се , 5-ти клас да си тръгнат на училище присъственно.

Ние всички в обкръжението го изкарахме по време на ДО. Локализирахме откъде сме се заразили и не е ученикът, който беше ДО от доста време преди това. Той самият нямаше никакви симптоми, но сега има доволно количество антитела. Още една причина да недоволствам, че учи дистанционно.Simple Smile

# 469
  • София
Може ли отзиви и от двете ви за стаите в Хот спрингс и за храната - какви са плюсове/минуси. Също - веднъж прочетох за там мнение, че през зимата селото се отоплява на твърди горива и ужасно лошо мирише въздуха вечер/нощем - наистина ли е така? Отиваме за чист въздух все пак...а аз мразя да ми е топло в стаята и все проветрявам в хотелите, масово държат много горещо, ама ако ще дишам въглищен дим...

# 470
Олив, в Банско е същото с въздуха. Веднъж бяхме в Лъки и на тръгване колата беше покрита с пепел. Все си мисля, че Хот Спрингс е накрая на селището и няма да е толкова зле.
Хот Спрингс е един от трите хотела, които бих препоръчала в региона. Другите са Кемпински Гранд Арена и Лъки. Като класация са Кемпински на първо, Хот Спингс и Лъки на трето. Нямам спомен да ми е било супер жега.  
Храната по моите критерии е в горната част на скалата за оценяване на БГ хотели. Е, не е като закуската в Кемпински, но е много добра. Казват, че имат собствено стопанство за някои от продуктите.

Имаше един малък хотел с гръцки собственици - Премиер. Беше ок, но не съм ходила много отдавна. Но неговото СПА е миниатюрно.

# 471
Може ли отзиви и от двете ви за стаите в Хот спрингс и за храната - какви са плюсове/минуси. Също - веднъж прочетох за там мнение, че през зимата селото се отоплява на твърди горива и ужасно лошо мирише въздуха вечер/нощем - наистина ли е така? Отиваме за чист въздух все пак...а аз мразя да ми е топло в стаята и все проветрявам в хотелите, масово държат много горещо, ама ако ще дишам въглищен дим...

Хотелът е непосредствено извън селото. Била съм и в двойна стая и в апартамент-не знам какво те интересува,но е топло,хубаво обзаведено, в баните има подово. Апартаментът беше огромен! Храната е прилична, била съм и в ресторанта и в период,в който доставяха по стаите. Има за всеки по нещо. Не е топ. Класацията ми за топ 3 е същата като на Фенси,но слагам хот спрингс на 1во място.

# 472
  • София
Да, в Кемпински и Лъки съм била и много ги харесвам и двата. В момента даже се чудя за Лъки /Кемпински прекалено скъп ми идва сега/, но там ме притесняват комп. игри в лобито и децата, които ще се събират неминуемо, моята дъщеря като отиде с приятелка и ей такива очи отвориха от кеф, като ги видяха тези зали! Няма как да й го забраня, но сега с този Ковид - по-скоро не. Иначе в Лъки много ми харесват вегетарианските опции за вечеря - там готвят индийци и някакви аювердични принципи спазват уж, затова съм им фен, иначе като басейнчета са малки, спа-то е ок. И персонала е ужасно мил също.

# 473
  • София
Да се включа и по темата за Банско и района.Simple Smile
Бих препоръчала Хот спрингс и Регнум. В Регнум ходим главно лятото заради прекрасните външни басейни, но базата е много хубава, има и голям вътрешен басейн, персоналът страхотен, близо е до лифта/но не пешеходно/.

# 474
ПробвАй с вила Виктория в Баня.
В допълнение, храната им е страхотна

# 475
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хот Спрингс е супер извън уикендите, когато е пълен. През седмицата е много спокойно. Храната е хубава, в нормално време се обслужваш сам, тип блок маси. По време на Ковид е на 2 смени, сипват ти от персонала. Точно в този момент не знам как е, защото последно като бяхме в новия Белчински извор, там беше с рум сървиз. Била съм в студио, апартамент и отделна къщичка. Къщичките са супер, но имайте предвид, че трябва да притичвате по халати на открито до басейна и СПА-то. Вярно е, че мирише на пушек, последния път като бях там, ми направи впечатление като излязох на терасата. През деня не се усеща нищо обаче. Но зимно време няма населено място, където да не димят комини. Гледката и локацията са много хубави, СПА-то е любимото ми, от тези които съм посещавала в България. Сравнявам с Кемпински Банско, Арте, Роял Спа и Макси във Велинград, Белчински извор и Белчин Гардън, Риу Правец.

В Кемпински много харесвам локацията и закуската, но стаите са обикновени. Избирали сме го заради бързия достъп до лифта. Но за мен не си заслужава парите. За една седмица през февруари, разликата в цената с Хот Спрингс е към 4500 лв, поне като бях проверявала преди 2 месеца.

# 476
Ей,Гадамер, господ здраве да ти дава! Откога чакам за сравнение на хот спрингс с арте Simple Smile
Ние също само в делнични дни ходим, така си почиваме по-качествено Simple Smile

# 477
  • София
Някой да сравни Хот Спрингс и Катарино? В Хот Спрингс имахме резервация за пролетната ваканция 2020, но отпадна заради Ковид.

# 478
  • София
Гадамер, как 4500 лв за седмица само разликата? Тия познават ли парите? Аз с тия е изкарам в топ хотел в Австрия, с все скикартите

# 479
Някой да сравни Хот Спрингс и Катарино? В Хот Спрингс имахме резервация за пролетната ваканция 2020, но отпадна заради Ковид.
В Катарино басейните са малки и спа-то не е толкова добре по мое мнение. Хотелът е по-тих,много по-спокойно и храната е много по-вкусна,отколкото в хот спрингс (пак мое мнение).

Общи условия

Активация на акаунт