Време е всеки ЮЛСКИ сладур да направи своя есенен шопинг тур!

• 10 700
  • 276
  •   1
Отговори
# 225
Ех този шоколад!
Като знам нашето семейство как опустошава килограми от него ooooh!Но за иви не може!Ще караме така докато успея да я залъгвам.
Вафлите и другите овкусени продукти също ще гледам да задържа.Като хапнат веднъж от тях и нормалната храна им се струва безвкусна.

# 226
  • в шоки-land
да се включим шоколадчетата от шокиланд 3а шоколадите Grinning Joy
такова не се ра3решава, ако си намери обаче - всичко се и3яжда преди да успея да реагирам.....
сладоледите са любими, по-точно фафлената Mr. Green фунийка ...ама в нея 3адьлжително да има сладолед Naughty, може малко, ама да има Crazy....
ядки и  мед са нежелателни....

# 227
Рискови (възможни алергени) давам само полезни от  както навърши 1г. Това са мед и смляни на каша в кухненски робот бадеми, орехи или лешници, тахан. Даже всеки ден ги добавям към десерта от кухнята, + плод. Защото е злояд и ги харесва и защото за 1 месец беше свалил 800г. Много се радвам, че не е алергичен към меда и го харесва. Как прави разлика това дете в кремчетата, ако е с бяла или кафява захар не ще!
Шоколад няма да опита поне до 3г сигурно, то никой не яде около него в семейството, камо ли той. Е баща му хапва късно вечер, докато Дидо спи, а аз 1 ден месечно като съм с ПМС и толкова.
Не споделям изобщо мнението на педиатърката, че дай като ни е мръсен въздуха и има нитрати в плодовете, да не се лишаваме от нищо, да не подбираме храните и да ядем всякакви отрови. Това - по повод възмущението което споделих към Аспартама (най-токсичния подсладител в света) в бебешкия сироп Киди, вместо да го подсладят със захар, или поне със захарин ще е много по-малко вредно. Ми дай да им дадем по една ракия вечер на децата, да ни правят компания - със сигурност няма да умрат от това...

Зрънчовци не давам под никаква форма, даже и от "здавословно диетичните", че има и такива - Трохо или нещо от сорта. Причнината не е в безмислените и вредни в-ва, които съдържат, а друг проблем. От педиатър разбрах, че имало много случаи при малки деца, зрънчовците да им полепват по хранопровода, защото такава им е самата структура и да остават дълго време там, без да може да ги отмие и вода. Започват да набъбват и предизвикват някаква постоянна кашлица с неясен произход, за която изписват сума ти различни сиропи, без ефект.

Краси, я разкажи подробно за Слънчо, какви точно в-ва съдържа, това инцидентно ли е, както при Ам-ам и Ганчев, защо никъде не го пише по медиите и т.н., че Диан най-много харесва тези каши.

Много интересно това с черпнята по градинките, ние сме компания от 5-6 майки, дето почти всеки ден се виждаме и децата се черпят с обикновени, или ръжени бисквити, плазмонки, солети, пълнозърнест хляб... Никой никога до сега не се е опитал да почерпи Дидо с вафла, шоколад, или зрънчо!

Последна редакция: чт, 12 окт 2006, 15:05 от AQ

# 228
Ако си спомняте,Бобсънът беше захранен от майка ми със шоколад на 5м. Crazy
Сега (от началото на септември) си хапва от време на време Киндер шоколадче,но не повече от едно на ден и не всеки ден.Хапва Зрънчо,но гледам да е рядко,защото от време на време му залепва на небцето и повръща всичко.Солети хапва.Помбери-също.Мед е ял само под формата на меденка в детската кухня.Ядки не съм давала директно,но ако е имало в нещо-ял е.Сладолед яде-нали с това го изхранвах,докато бях бременна  Crazy.Обикновени вафли хапва с кисело мляко,от тези със шоколад-давам само хапка.

# 229
Освен, че полепват по зъби, небце, черва... тия Зрънчовци са една от възможните причинители на инвагинацията в детска възраст  Confused (влизане на едно черво в друго)

Ая, то във вашия квартал сте се събрали специална порода мами  Mr. Green не ни дразни сега, че ще вземем да ви развалим компанията  Mr. Green

# 230
Малее Sunnily* ти определено ще ме мотивираш да ги изхвърля/ до колкото е възможно/ от менюто зрънчовците! Ама много пощанлива щерка си имам! Батко и не е ял и все още почти не яде такива гадости, ама малката види ли някой да гризе нещо се нарежда на опашка и се облизва или директно си иска да яде! И ща не ща звех да купувам и аз!
Шоколад нито едно то децата не яде- имаме сумати подарени в шкафа - татито чат пат ги напада!
Мед - всяка сутрин давам по 1 на батито, на малката по полвин лъжичка мед със пчелно млечице!
Ядки- нямаме достатъчно зъби за това, иначе каквато е ящна всичко ще яде!
AQ захарина е доказан канцероген и затова е забранен за подсладител Wink

# 231
Ами утре ще попитам по-подробно за кашата Слънчо свекърва ми. Тя онзи ден ми каза така на 2 на 3, но доколкото разбрах не е инцидентен случай, ами просто това е съдържанието, или пък то ако са измерили веднъж не се знае дали по принцип така се правят, или само дадена партида е объркана. Каза токсични вещества, но какви точно - утре ще я питам и ще ви напиша по-подробно. А точно затова каза, че там шефката която изследвала се чудела дали да казват, защото щяло да стане бум по медиите и т.н., от което напълно останах в шок, защото само си представете дори и да се правят изследвания на разни продукти дали стигат до медиите, и дали им се дава гласност. Кое какво съдържа - никой незнае.

Я да ви попитам за яденето - преди казвахме за режима на хранене и някои казваха, че започват със закуска, обяд, следобедна закуска, след това вечеря, и накрая преди лягане пак мляко за заспиване. Та да попитам към колко часа давате вечеря и какво вечерят вашите деца? и после по колко мляко изпиват преди заспиване. Защото аз вечеря не давам, а следобедната закуска му давам между 17 и 18ч., която е каша, или кремче, мляко с ориз или грис, и към 21-21,30ч. пие по 300мл кисело мляко с бисквита вътре. Но се чудя дали не трябва да си му давам вечеря по-рано, но незнам дали ще заспи без да си изпие млякото, а пък да не му стане много и да повърне. Не плаче да е гладен, а междувременно докато ние вечеряме му давам това - онова и се подхапва бисквитки, или солети, или пък зрънчо ...........

И още нещо - вчара ми донесоха домашно телешко месо, а също и пилешко което сварих и пасирах заедно с бульона и го замразих на малкие порцийки , и така когато съм сготвила нещо постно слагам  по една от тези порцийки месце - но да питам колко време може да стои замразено във фризера - 2,3 месеца .......... колко? При положение чее сварено.

Да ви се похваля от няколко дни Емчо нощно време спи по 12 часа и аз съм изключително доволна и се наспивам чудесно. Вечер заспива към 21-21,30ч. и сутрин се буди в 9-9,30ч. Нали се съмва и по-късно, а и като съм затворила щорите в стаята си е тъмно и той си спи.

А са ни нападнали бълхи - някой да ми каже с какво мога да обезпаразитя къщата. Тупах изнасях чаршафи, матраци всичко, и нощес пак беше нахапан. Преди 3 дни целите му крачета и от пред и от зад, и по свивките на крачетата - навсякъде беше изяден от това гадно животно. Сигурно имаше 50 пъпки по крачетата. Нощес и по ръчичките го е изяло. Мазах го с алергозан първата вечер когато видях, днес взех ментолов спирт, за да не го сърби, защото нощес се въртя като пумпал. Явно много го сърбят. Утре ще изварявам всичко, но незнам дали има препарат с който да напръскам, или и аз незнам.

Мале колко питанки ви отправих ..........  Embarassed
Хайде лека вечер от нас. Отивам да лягам.

# 232
  • Варна.
krasy_alex - страшно звучи това с бълхите, не знам сигурен метод, но аз бих разкарала детето от къщата за няколко дни и бих опръскала подовете с райд и после прозорците затворени няколко часа (така се борихме с мухи на една почивка преди време) действаше "до крак", тия гадини са по-малки, не знам, може и да свърши работа, после малко повече пране, гладене. а може и в ХЕИ да те посъветват нещо, някаква тяхна методика да има. ние имаме в къщи един препарат за кучето, спрей, фронтлайн се казва, ако има нещо по козината след напръскване мрат и падат по земята, но дали може да се използва за мебели... Успешна борба !

Разбрах, че в аптеките на Лечител продавали някакви обогатени с витамини бисквити за деца (нИ съм фен на синтетичните истории), но ако ще гризе нещо по улицата поне да е подобно, утре имам път натам ще видя какви са. е, тоя зрънчо съвсем го намразИх вече след вашите постове.
сигурна съм, че от крем с прясно мляко се подрисква, нищо повече, но пак не е за даване при нас, мед опитах да давам, но се хареса, повече е по солените неща. сега сутрин правя сок от грозде и киви, супер бързо заминава.

# 233
  • София
Леле, чета и си  мисля каква съм майка-терористка....
От благините Ида яде обикновени бисквити и солети. Има едни плочици от пуканки от ориз и пшеница (като вафли...) без подправки, които също й давам. И рядко, като много се размрънка в колата Царевин (пак без никакви подправки е).
Ни шоколад, ни ядки, ни мед, ни вафли, ни сладолед...
Все  още чета подробно етикети на всичко, което й купувам, да няма яйца (че нали направи реакция към тях). То май е време да я пробвам пак, но ще видим кога. Но то почти не остава какво да дам, докато не прояде яйцата.

Кисело мляко обича натюр (не че съм й предлагала със захар Mr. Green), прясно давам от скоро в супите.

Краси, за тези бълхи - попитай по вет. магазини или агроаптеки - има различни препарати (единия се казваше Бандит май). Но при всички положения не трябва да сте там с Емчо, докато се пръска и преди после да се почисти.
На вилата чичо ми гледа едни тъпи кози и целия двор лятно време е.... Баща ми пръска периодично, но да ти кажа няма голям ефект, докато се разхождат пак там преносителите.
Всеки уикенд племенниците ми се връщаха нахапани.  #2gunfire
Ние си донесохме в къщи даже... даже я намерих в чувалчето за спане на Ида!!! #Cussing out
Премахването беше механично!!! И безотказно!!! А като се сетя колко бях гнуслива като малка... Wink

# 234
  • София
Мами, голяма молба имам към ползвалите помпа на АвентPraynig

Моята купих от форума, и ми свърши страхотна работа. За април живот и здраве отново ще ми е необходима.
Сега проверих - за да си купя резервни части искат гаранционна карта (изтекла или не - няма значение), но мацката от която я взех не ми даде...

С 1000 уговорки се съгласиха да ми продадат 1 клапа (онези малки бели "копченца") срщу  12 лв.!!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire А иначе са по 2лв.!!! #Cussing out

Молбата ми е - ако пазите този ценен документ да го ползвам за пред Авент! Ще дойда да го взема и да ви го върна след това от всяко място в Сф, в удобно за вас време!!!

Може и 3 пъти по-скъпо да ми излезне, но много им се ядосах и въпроса е принципен!

Предварително благодаря!!!! Hug Hug Hug

# 235
Краси, за бълхите ако пуснеш на търсачка думата бълхи излизат разни теми дето са ги разисквали из форумите тук, аз по прелистих и проблема си е направо масов - то това безхаберие и мърсотия до какво дурго да доведат  ooooh! Та значи имало и препарати напърно безвредни за хората и се продавали в селскостопанските аптеки. Дано се преборите бързо и ефикасно.

Момичета, замисляме в августката тема среща другия петък 16.30ч. някъде из Софийските клубчета - така де да се запознаят децата най-накрая пък и ние скоро не сме правили по-масова среща, така че айде на среща и давайте идеи и предложения за място  Hug

# 236
  • В средата на времето
Краси, имам един списък в къщи за това кое как се замразява и колко време може да издържи във фризер. За месото (телешко и пилешко) замразено сурово пише, че издържа между 6 и 8 месеца. Тъй като ти си го сварила, мисля , че времето на годност се намалява доста. Например за замразяване на сурови колбаси или сланина пише, че трайността им е 1-2 месеца. Смятам, че свареното месо може да издържи до 3 месеца във фризер.

Криско се храни в яслата, но явно не му стига много , защото след като го взема задължително го кърмя..иначе става едно супер кисело човече, което не знае какво иска и какво му се прави Crazy Смятам вече и към 18.30 да му давам лека вечеря под формата на супа със сухар да речем и преди лягане към 20.30-21.00 си го кърмя (колкото поеме  Wink ). Той в яслата спал само по 1 час (за сравнение в къщи след обяд си спеше по 3 часа) и вече не издържа да стои буден до 21.00. Тази нощ спа супер неспокойно..буди се 100 пъти с рев и точно и толкова пъти го слагах на гърда..Нещо вчера се е предозирал с някакви кофти емоции май.. Thinking ..а може и зъби да го тормозят..долния венец е супер подут..

Аз съм с две ръце за срещата, обаче от понеделник започвам работа и този час през работен ден хич не ми е удобен  Sad

Ара
, писах ти на лични.

# 237
Рискови (възможни алергени) давам само полезни от  както навърши 1г.
Шоколад няма да опита поне до 3г сигурно,
Не споделям изобщо мнението на педиатърката, че дай като ни е мръсен въздуха и има нитрати в плодовете, да не се лишаваме от нищо, да не подбираме храните и да ядем всякакви отрови.

Ми дай да им дадем по една ракия вечер на децата, да ни правят компания - със сигурност няма да умрат от това...

Зрънчовци не давам под никаква форма, даже и от "здавословно диетичните", че има и такива - Трохо или нещо от сорта.

Много интересно това с черпнята по градинките, ние сме компания от 5-6 майки, дето почти всеки ден се виждаме и децата се черпят с обикновени, или ръжени бисквити, плазмонки, солети, пълнозърнест хляб... Никой никога до сега не се е опитал да почерпи Дидо с вафла, шоколад, или зрънчо!
цитирам Ая, че да не се повтарям....
за почерпките по градинките....ако някоя непозната мама се опита да почерпи с нещо неодобрено от мен /много мразя като не ме питат!!!/, казвам, че мартин такива работи не яде...обикновено ме гледат доста очудено...Поне докато мога да го опазя от разните боклуци, ще го правя!
Искам да ви питам, дали при някого от бебоците, които не са с установено АБКМ, се получават пъпчици около устата главно при ядене. при това, става въпрос за трайно изриване, което не изчезва, а само сепоуспокоява през ноща. При Мартин се появиха такива "чудеса" от няколко месеца. Педито каза да го мажа с Елоком, но аз няма да го направя, защото е кортизонов крем. Но в крайна сметка искам да го реша тоз проблем на Мартин...

# 238
  • Пловдив
Hipo, при нас също се появяват такива пъпчици около устата, но много бързо ни минават. С нищо не съм го мазала. По мои наблюдения се появават тогава когато се опита да сложи нещо не до там чисто в устата и се обрива. Особено като активно пълзеше и все си намираше боклуци и естествено къде да ги сложи  Blush Като го поизмия и след час два ги няма.
Аз да се пооплача, че напоследък не ми яде манджите от кухнята.  #Crazy мръзнаха ли му вече, не знам.  Thinking ато взема от частната кухня доста му се ослаждат и яде. Моите манджи ги яде избирателно. Вечер не си спомням от кога не е ял нещо смислено. Яде салата, после хляб и кашкавал и това е. Супите ги плюе.

# 239
  • София
Всички ли давате вечеря? Калоян все още вечеря мляко...има ли и друг така?

Общи условия

Активация на акаунт