Изръсил се за скъп подарък, който ми е излишен

• 13 328
  • 350
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Вие направихте драмата по-голяма. Момичето само се е усетило, че е реагирало по-остро, а момчето не е помислило за битовизмите. И на двамата ще им е за урок и ще се напаснат. И да, някои хора са притиснати до там, че да не ги топли парфюм или бижу.
Все едно в кутии живеят някои.

# 121
Аз пък много се чудя как са живяли хора, които не могат да се радват. Които не намират хубавото в живота. Които са недоволни. Толкова ли ужасен живот с имали в детството си? Толкова ли им е трудно този товар да го оставят някъде по пътя?

Все едно някоя потребителка да попита - какви са тези жени, които не смеят да кажат какво им харесва и какво не, зер мъжлето да не се обиди. И които се нахвърлят върху друга, която е посмяла да каже. И натякват как тя трябвало да се радва на това, което й причинява дискомфорт. Толкова ли са смачкани от живота, какво ли детство са имали, че сега така пълзят. И т.н.

Не всеки се радва на парфюм, на книга и каквито там са другите дежурни подаръци за отбиване на номера. За чужд човек - как да е, разбирам да стане грешка. Но за близък, а те дори живеят заедно - предполага се, че поне него го познаваш добре, направило ти е впечатление какво харесва, какво не понася.

# 122
Хоуп, аз съм най-позитивният човек, винаги виждам хубавото и се радвам, рядко унивам, наистина много рядко.
За да ми е въздействала толкова силно негативно описаната случка, значи е била наистина драматично тежка за душата ми.
Бъди всеки има лоши периоди в живота си. Но обикновенно за тях рядко е виновен човека до нас.
Да кофти година е за всички. Но това,  че е такава или че авторката е загубила работа или че печката се е счупила...дали е вновен този човек?
Защо цялата болка трябва да я изсипем върху него? Той вижда по друг начин нещата и в това няма нищо лошо, поне за мен.
Аз пък много се чудя как са живяли хора, които не могат да се радват. Които не намират хубавото в живота. Които са недоволни. Толкова ли ужасен живот с имали в детството си? Толкова ли им е трудно този товар да го оставят някъде по пътя?

Все едно някоя потребителка да попита - какви са тези жени, които не смеят да кажат какво им харесва и какво не, зер мъжлето да не се обиди. И които се нахвърлят върху друга, която е посмяла да каже. И натякват как тя трябвало да се радва на това, което й причинява дискомфорт. Толкова ли са смачкани от живота, какво ли детство са имали, че сега така пълзят. И т.н.

Не всеки се радва на парфюм, на книга и каквито там са другите дежурни подаръци за отбиване на номера. За чужд човек - как да е, разбирам да стане грешка. Но за близък, а те дори живеят заедно - предполага се, че поне него го познаваш добре, направило ти е впечатление какво харесва, какво не понася.
За мен лично, поста ти е безумен.
Това да нападнеш човек за подарък няма нищо общо с това да не можеш да му кажеш какво ти харесва.
В този случай,  човека не я пита какво й харесва за да й го купи.
Какъв точно дискомфорт и е причинил? Щото тя на него със сигурност му е причинила.

Тук не става въпрос дали е парфюм или златно бижу. Става въпрос за цената на подаръка.

И тази безумна история,  че видиш ли мъжете трябва да познават жените, да се променят според тях и да отгатват техните жекания. А авторката как точно познава човека?
Ми той не иска да й подари печка за подарък...кое точно му е ужасното на този човек?
И после що не ставало семейство...в случая заради авторката.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 10:27 от Hope for Two

# 123
За мен лично, поста ти е безумен.
Това да нападнеш човек за подарък няма нищо общо с това да не можеш да му кажеш какво ти харесва.
В този случай,  човека не я пита какво й харесва за да й го купи.
Какъв точно дискомфорт и е причинил? Щото тя на него със сигурност му е причинила.

Тук не става въпрос дали е парфюм или златно бижу. Става въпрос за цената на подаръка.

И тази безумна история,  че видиш ли мъжете трябва да познават жените, да се променят според тях и да отгатват техните жекания. А авторката как точно познава човека?
Ми той не иска да й подари печка за подарък...кое точно му е ужасното на този човек?
И после що не ставало семейство...в случая заради авторката.

За мен е безумно да се твърди, че жена, която не е харесала коледния си подарък, е имала ужасно детство. Обаче - ето, има хора, които мислят така.
Всъщност след ужасно детство е по-вероятно жената да не смее да гъкне, отколкото да каже, че нещо не й е харесало.

Явно не си чела постовете на авторката, за да питаш какъв дискомфорт изпитва от парфюми.

Хайде се, не ставало семейство, понеже тя не искала парфюм... Ако от това зависи дали ще стане семейство, явно клатещите се основи са норма.

# 124
Добре е, че в крайна сметка са се разбрали.
Предполагам, точно защото е труден моментът, човекът е искал да и достави радост. Сбъркал е, обаче аз не съм убедена, че оттук нататък ще и прави скъпи (по нейни критерии) подаръци.

# 125
  • София
Добре е, че в крайна сметка са се разбрали.
Предполагам, точно защото е труден моментът, човекът е искал да и достави радост. Сбъркал е, обаче аз не съм убедена, че оттук нататък ще и прави скъпи (по нейни критерии) подаръци.
Защо пък не. Когато се закрепят нещата и двамата ще могат да си доставят удоволствия и изненади.
Не всичко е и в скъпи подаръци. Аз съм доста разглезена и винаги съм имала възможности и трудно може да ме изненада мъжът ми с нещо, което не мога да си купя сама. Цената не ми е определяща, но и двамата имаме еднакъв доход и знаем как да се зарадваме. Последно ми купи пижама-отдеало, което е не повече от 50 кинта, но така ми топли и се увивам с него.

# 126
Защото той, предполагам, той също е бил огорчен. И тя, и той си имат своите основания.

# 127
  • София
Защото той, предполагам, той също е бил огорчен. И тя, и той си имат своите основания.
За това хората си говорят. Той е бил огорчен,нтя е осъзнала, че реакцията и не е била подходяща. Той е осъзнал, че подаръкът не е бил подходящ. Ако се обичат и гледат в една посока подобни недоразумения ще намалеят. Нито един от двамата не ми се струва неприятен. Просто са млади и в критична ситуация. Жените, когато сме под напрежение, сме по-практични.

# 128
Авторке, съвета ми към теб е да прибереш парфюма и да го ползваш нявга за сватбата като се зажените. Първо се учудих, че го е намерил отдавна не бях виждала отровите. Видях обаче, че го има в Дъглас. Не ми харесва думичката изръсил.. парфюм срещу печка и от опит мога да ти кажа, че тези тънки сметки дето си ги правиш винаги излизат криви. На мене парфюма не ми харесва иначе щях да го взема. Факт е ,че е марка и си има почитателки можеш да го продадеш след време. Моя понеже чул, че тая година парфюми не искам ми купил телефон. Ядосах се щото моя си е наред и мразя да сменям, а не щото искам нещо друго. Той изяде бръмбалото, ама телефона ще ползвам де ще ида. А и ние си знаем характерите. Не е трябвало да го обиждаш, но да сте здрави ще си купите печка, бойлер и тигани. Айде като мине кризата слагаш чистата  Отрова и в гражданското Stuck Out Tongue Winking Eye

# 129
На мене парфюма не ми харесва иначе щях да го взема. Факт е ,че е марка и си има почитателки можеш да го продадеш след време.

А защо да не го продаде още сега, след като пари им трябват сега?

# 130
  • София
На мене парфюма не ми харесва иначе щях да го взема. Факт е ,че е марка и си има почитателки можеш да го продадеш след време.

А защо да не го продаде още сега, след като пари им трябват сега?
Според мен това трябва да се реши от двамата. Не е добре момчето да се чувства зле също. Направил го е с цел да се впише в стереотипа. Те на 50+ не са много изобретателни, та на 20+ ли Simple Smile.

# 131
Въобще не е важно какъв е парфюмът. Важно е неумението на авторката да оцени един жест. На мястото на приятеля й може би щях да се разделя с нея. Една дребна случка, която показва толкова много.

Аз обратното.
Ще се разделя с такъв човек, който няма приоритети и пръска луди пари за ненужни неща, в крайно неподходящ момент.
На мястото на авторката не само щях да се ядосвам много, а даже нямаше да го приема този парфюм.
Учудвам се как хората приемат ненужни подаръци, само и само да не ги помислят за невъзпитани.
Такъв лицемер не мога да бъда.
Да нямаме пари и той да ми връчи парфюм за 200 лв., направо ще го изхвърля заедно с парфюма.
За мен този човек е ненадежден и инфантилен.

# 132
Казах след време, за да помисли жената все пак тези пари дали ще я оправят. Точно защото съм от резките и не спестявам я разбирам. Не са изобретателни много хора това е факт, но само тя може да прецени дали човека е отбил номер или е искал да я зарадва. Това мисля в случая е ключово.

# 133
  • София
Егати драмата за тоя парфюм.
Да, той й е купил скъп подарък, когато са се разбрали да не се изхвърлят и какъвто тя не ползва много. Тя е подпалила малко повече. И? Млади хора, сега градят съжителство, ще има още доста да се оплитат. Пък тоя с оня да се разделя, пък не можело да се разчита на единия и другия. След време ще е смешен спомен.

И авторката написа, че са се разбрали по човешки, но идеите за раздяла не секват. Весела Коледа! 😂

# 134
Е, ти защо не му каза, че искаш готварска печка или че искаш да си подарите подаръци до 20 лв, защото не можеш да спиш от притеснение за финансовото ви положение? Тия неща се комуникират предварително. Не разбрах той работи ли? Защото и това има значение.

Общи условия

Активация на акаунт