Изръсил се за скъп подарък, който ми е излишен

• 13 341
  • 350
  •   1
Отговори
# 135
Е, ти защо не му каза, че искаш готварска печка или че искаш да си подарите подаръци до 20 лв, защото не можеш да спиш от притеснение за финансовото ви положение? Тия неща се комуникират предварително. Не разбрах той работи ли? Защото и това има значение.

Прочети и следващия й комнтар - предварително са се били уговорили да няма подаръци.

# 136
Само не разбрах защо я пращате в парфюмите теми.
Или в телефонните.
Това, че някой не си прави сметка на парите, не е похвално, а е сериозен недостатък.
За мен е много голяма червена лампа.
Бюджетът е изключително важен за едно семейство.

# 137
Аз не мисля, че изборът на подарък(особено от мъж) или начинът на приемане на подарък (освен ако не го е напсувала или не му е ударила шамар) са някакъв повод за раздяла, каквато се спряга тук в темата. Не е чак такава драма. Хората си изневеряват и пак са заедно пък вие тук за един парфюм ги разделихте.
Сега, хубаво е авторката да помисли малко по въпроса. На гаджето може да му е писнало от скучното ежедневие. Нека малко се понагласи, да пръсне дискретно от новият парфюм. Може пък да ѝ хареса.
Много млади жени имат навика да се заробват до печката пък после защо мъжът си намерил любовница.
Моят хубавец за един Свети Валентин ми беше взел безумно скъп комплект копринен халат и нощничка. Аз не обичам да нося дрехи с висящи широки ръкави дори и вкъщи, а халата е точно с такива. Освен това не си купувам дрехи от претенциозни материи понеже са ми трудни за пране. Ми, целунах го, благодарих му. Вечерта си облякох подаръка и си изкарахме много весело. Не съжалявам. Ако се бях нацупила нищо нямаше да спечеля.
Тази Коледа, понеже знам, че не разбира от парфюми директно му казах, че съм си харесала 5 и ще си ги поръчам понеже знам къде да ги намеря най-изгодно. Той ги е взел от куриера, опаковал ги е и ги е сложил под елхата. Чиста работа. Сега си се пръскам и ми е добре 😄
Казала съм му и кои 2 искам за 14 февруари, избрала съм си вече подарък и за 8 март и за рожденият ми ден. На него за Коледа му взех нещо, което знам, че отдавна иска.

# 138
На гаджето може да му е писнало от скучното ежедневие. Нека малко се понагласи, да пръсне дискретно от новият парфюм. Може пък да ѝ хареса.

Значи според теб нейната функция е да го забавлява, че да не му е скучно. Да, чувала съм за хора, които пръскат заплатата си за глупости и после взимат кредити, за да си платят сметките и д аима какво да ядат. Такава простотия не трябва да бъде подпомагана или насърчавана, защото иначе след години той ще реши да избяга от скучното ежедневие, като похарчи последните им пари за скъпо уиски, вместо за храна за децата им, например.

# 139
На гаджето може да му е писнало от скучното ежедневие. Нека малко се понагласи, да пръсне дискретно от новият парфюм. Може пък да ѝ хареса.

Значи според теб нейната функция е да го забавлява, че да не му е скучно. Да, чувала съм за хора, които пръскат заплатата си за глупости и после взимат кредити, за да си платят сметките и д аима какво да ядат. Такава простотия не трябва да бъде подпомагана или насърчавана, защото иначе след години той ще реши да избяга от скучното ежедневие, като похарчи последните им пари за скъпо уиски, вместо за храна за децата им, например.
О, добре. Вече за след години и за бъдещето на децата им мислите. Сега нейната функция не била такава, неговата функция също не е еди каква си... Като почнат да си мерят .... функциите работата я пиши бегала. Истината е, че никой не е длъжен да прави нищо за другият, но ако му пука ще се постарае, ако ли не, може друг/друга да го направи.

# 140
  • София
Абе хора, за млада двойка говорим. Те тъкмо са се отделили. Купил нещо необмислено, голям праз. Ще постулат и ще ядат хляб с лютеница и ще се научи.
Вероятно са на годините на децата ми. Еми не са много практични. Вижда, че другите подаряват  парфюми, а девойките се радват и решил и той. Как пък не за подобно нещо да ги карате да се разделят.
Дъщеря ми беше решила да направи супер неуместен подарък на гаджето си. Радвам се, че сподели и я разубедих.
Момчето щеше да се почувства неудобно.

# 141

О, добре. Вече за след години и за бъдещето на децата им мислите. Сега нейната функция не била такава, неговата функция също не е еди каква си... Като почнат да си мерят .... функциите работата я пиши бегала. Истината е, че никой не е длъжен да прави нищо за другият, но ако му пука ще се постарае, ако ли не, може друг/друга да го направи.

Поне тя трябва да се замисли. В СО има много теми на жени, които са пренебрегвали принзаци на едно или друго, след брак и деца се усещат, че мъжът им е грубиян, мамино синче, изневеряващ и т.н., при което им се задава въпросът - Къде са гледали, когато му е било времето?
И той е можел да се постарае за подаръка, нали? И тогава нямаше да има никакъв проблем. Но не, тя трябва да се постарае да започне да го харесва, че и да се опитва да го разведрява, като се нагласи, че ежедневието било скучно.

# 142
Постарало се е момчето. Решило, че още един парфюм ще ѝ дойде добре. За него нямаше ли да е по-лесно да не ѝ взима нищо както са се разбрали? Разбира се. Но е решил да накара киселата си приятелка да се почувства специална и да я разведри.
Не го е срам! Взел ѝ парфюм с парите за колежа на нероденият им син и сватбената рокля на неродената им дъщеря. Безсрамник. Веднага да го зарязва. Няма какво да мисли 🤣🤣🤣 И да си знае за мъж да не се старае никога. За сметка на това той трябва да се старае за нея.

# 143
Парфюма е 150лв, той ми каза.Dior - Pure Poison 🙂 Иначе не чакам той да ме издържа, отделила съм си малко пари, защото очаквах повторно затваряне, но при него нещата също не са добре, защото на всички във фирмата им режат от заплатите, отделно както казаха изскочиха непредвидени разходи, изпращя ни бойлера, телефона ми се развали и естествено трябваше ремонт (гаранцията е изтекла). Отделно фурната нацяло изпрегна, беше доооста стара. Готвя почти всеки ден и ми е нужна.Плюс това и двамата боледуваме много напоследък, издаваха се 200-300лв за лекарства и просто се събраха доста нещата. Не че се оплаквам, знам че това е труден момент за всички хора, които са загубили работата си и не само. И затова реагирах остро, когато намерих парфюмa опакован под елхата, защото се разбрахме, че няма да си купуваме нищо тази година. А той ми каза, че ми е избрал парфюм, защото нямал възможност в обедната почивка да ходи по магазините, а след работа рискувал да го усетя и да се развали изненадата 😳 И видял, че имам само един и искал да имам втори да ги въртя. Аз по-късно се извиних и се разбрахме, но каза че вече няма да прави изненади, а ще избираме подаръците заедно. 🤗
Начинът, по който се изразява авторката леко ме изумява. Не звучи като млад човек.
Фактът, че приятелят й не смее да закъснее и час след работа, защото ще бъде ''надушен'' и ще се развали изненадата също.

# 144
Ако се беше постарал, нямаше да купи парфюм на жена, която получава главоболие и й става лошо от миризми.

# 145
Фактът, че приятелят й не смее да закъснее и час след работа, защото ще бъде ''надушен'' и ще се развали изненадата също.

Какво значи не смее да закъснее? Просто жената ще го попита защо се е забавил и той щеше да я лъже. Тя може да се разтревожи, защото предвид ситуацията няма много положителни неща, които да те забавят, не е като да можеш да отидеш препразнично на бар с колегите.

# 146
Как да се постарае душицата, ако му се отчита всяка минута закъснение след работа и търчи набързо в обедната почивка?

# 147
Е, нали това четем - как се е постарал. Не е. Отбил номера без капка мисъл, после се затръшкал как повече нямало да прави подаръци.

# 148
Върнах се да прочета всички мнения на авторката. Цели три на брой в тази тема. Не видях да се е тръшкал, а само е търчал набързо в обедната си почивка. Чвно тя не му дава да закъснява след работа, та не може човекът и подарък да купи като хората.

# 149
В първия пост на темата е описана неговата реакция.

Общи условия

Активация на акаунт