Изръсил се за скъп подарък, който ми е излишен

• 13 366
  • 350
  •   1
Отговори
# 150
Е, нали това четем - как се е постарал. Не е. Отбил номера без капка мисъл, после се затръшкал как повече нямало да прави подаръци.
Ако не му се е занимавало и не е имал желание да я зарадва е имал прекрасна възможност изобщо да не ѝ взима нищо. Това мисля, че щеше да му е най-лесно.

# 151
Как да се постарае душицата, ако му се отчита всяка минута закъснение след работа и търчи набързо в обедната почивка?

1. Къде го видя това броене на минутите? Моля те, престани да си измисляш.
2. Те са се разбрали да няма подаръци, това не го ли забеляза. И то по напълно рационални причини. Н на него не му е пукало за уговорката, нито за обективните причини за нея. Да, възможно е да се е подвел по романтичните простотии, които работят само във филми и реклами, може дори да е взел съвет от майка си или друга ппозната жена. Дано сега да са се разбрали напълно. Не мога да разбера обаче коментарите, че тя трябва да е доволна, да се научи да го харесва този парфюм, от който я боли глава, да не й пука за трвивиални неща като възможност да си сготвиш и да се изкъпеш с топла вода. Да се преструваш, че нещо ти харесва, е обидно и към човека, който подарява - сякаш той е неспасяемо тъп и няма да разбере, няма смисъл да се обяснява. Тук и той е реагирал емоционално, но после са поговорили.

# 152
Сериозно ли това? Тя не му давала да закъснява след работа?
Той да не е дете при мама? Ами ако от скоро живеят заедно може пък да му е приятно да се прибира на рано вкъщи. Може да ползва транспорт и да няма удобен след работа. Може там, където е работното му място да няма други магазини освен парфюмерия. А може би никога не е чувал за интернет търговията и не ползва никакви социални приложения съответно не му излизат и реклами и промоции...

# 153
И щото ако беше спестил тия 150 лв. щяха да цъфнат и вържат.

# 154
Не се зарадвах, казах му, че е излишно, че имаме много други неща, които са ни нужни и трябва да се купят. А той ми се обиди и каза, че повече никога нищо няма да ми купува. Мислите ли, че излишно съм го огорчила?
Пресолила е манджата и го е осъзнала.

# 155
Скрит текст:
Парфюма е 150лв, той ми каза.Dior - Pure Poison 🙂 Иначе не чакам той да ме издържа, отделила съм си малко пари, защото очаквах повторно затваряне, но при него нещата също не са добре, защото на всички във фирмата им режат от заплатите, отделно както казаха изскочиха непредвидени разходи, изпращя ни бойлера, телефона ми се развали и естествено трябваше ремонт (гаранцията е изтекла). Отделно фурната нацяло изпрегна, беше доооста стара. Готвя почти всеки ден и ми е нужна.Плюс това и двамата боледуваме много напоследък, издаваха се 200-300лв за лекарства и просто се събраха доста нещата. Не че се оплаквам, знам че това е труден момент за всички хора, които са загубили работата си и не само. И затова реагирах остро, когато намерих парфюмa опакован под елхата, защото се разбрахме, че няма да си купуваме нищо тази година.
А той ми каза, че ми е избрал парфюм, защото нямал възможност в обедната почивка да ходи по магазините, а след работа рискувал да го усетя и да се развали изненадата 😳 И видял, че имам само един и искал да имам втори да ги въртя. Аз по-късно се извиних и се разбрахме, но каза че вече няма да прави изненади, а ще избираме подаръците заедно. 🤗
Скрит текст:
Начинът, по който се изразява авторката леко ме изумява. Не звучи като млад човек.
Фактът, че приятелят й не смее да закъснее и час след работа, защото ще бъде ''надушен'' и ще се развали изненадата също.
[/quote]
Как да се постарае душицата, ако му се отчита всяка минута закъснение след работа и търчи набързо в обедната почивка?

1. Къде го видя това броене на минутите? Моля те, престани да си измисляш.
2. Те са се разбрали да няма подаръци, това не го ли забеляза. И то по напълно рационални причини. Н на него не му е пукало за уговорката, нито за обективните причини за нея. Да, възможно е да се е подвел по романтичните простотии, които работят само във филми и реклами, може дори да е взел съвет от майка си или друга ппозната жена. Дано сега да са се разбрали напълно. Не мога да разбера обаче коментарите, че тя трябва да е доволна, да се научи да го харесва този парфюм, от който я боли глава, да не й пука за трвивиални неща като възможност да си сготвиш и да се изкъпеш с топла вода. Да се преструваш, че нещо ти харесва, е обидно и към човека, който подарява - сякаш той е неспасяемо тъп и няма да разбере, няма смисъл да се обяснява. Тук и той е реагирал емоционално, но после са поговорили.
Измислям?!? Просто чета. Казах "ако" - предположение, не като.... четене с разбиране...

# 156
И щото ако беше спестил тия 150 лв. щяха да цъфнат и вържат.

Не знам за вас, обаче това е малко повече от сметките ми за най-студените зимни месеци, или с 50% повече от месечните ми разходи за храна, или около 1/3 от наема ми. Как не можете да осъзнаете, че тя е без работа за няколко месеца и харчи спестяванията си, в неговата фирма намаляват заплатите. В такова положение всеки лев е важен.

допълнение:
G&B, пише за закъснение, не за броене на минути. Едно е някой да вдига скандал, ако се забавиш с 15 минути, съвсем друго да се разтревожи, ако се забавиш с час и без да знае възможна причина.

# 157
Парфюма е 150лв, той ми каза.Dior - Pure Poison 🙂 Иначе не чакам той да ме издържа, отделила съм си малко пари, защото очаквах повторно затваряне, но при него нещата също не са добре, защото на всички във фирмата им режат от заплатите, отделно както казаха изскочиха непредвидени разходи, изпращя ни бойлера, телефона ми се развали и естествено трябваше ремонт (гаранцията е изтекла). Отделно фурната нацяло изпрегна, беше доооста стара. Готвя почти всеки ден и ми е нужна.Плюс това и двамата боледуваме много напоследък, издаваха се 200-300лв за лекарства и просто се събраха доста нещата. Не че се оплаквам, знам че това е труден момент за всички хора, които са загубили работата си и не само. И затова реагирах остро, когато намерих парфюмa опакован под елхата, защото се разбрахме, че няма да си купуваме нищо тази година. А той ми каза, че ми е избрал парфюм, защото нямал възможност в обедната почивка да ходи по магазините, а след работа рискувал да го усетя и да се развали изненадата 😳 И видял, че имам само един и искал да имам втори да ги въртя. Аз по-късно се извиних и се разбрахме, но каза че вече няма да прави изненади, а ще избираме подаръците заедно. 🤗
Начинът, по който се изразява авторката леко ме изумява. Не звучи като млад човек.
Фактът, че приятелят й не смее да закъснее и час след работа, защото ще бъде ''надушен'' и ще се развали изненадата също.
Аз съм на 20, той на 28. И през двете години, в които живеем заедно никога не е закъснявал от работа с повече от 20-30 минути. Каквото и да прави първо се прибира, къпе се, маха служебните дрехи и тогава излиза с колата задължително.Не му броя минути и не му държа сметка. Просто никога не сме се лъгали. Дори и да излизаме по отделно. Той ако излиза с приятели ми казва, че отиват да пият някъде бири примерно и така. Освен това на него по очите му личи когато премълчава нещо или лъже, хич не му се получава.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 13:35 от Кристина А. 659708

# 158
Авторке, пробва ли парфюма?

# 159
Е, нали това четем - как се е постарал. Не е. Отбил номера без капка мисъл, после се затръшкал как повече нямало да прави подаръци.
Ако не му се е занимавало и не е имал желание да я зарадва е имал прекрасна възможност изобщо да не ѝ взима нищо. Това мисля, че щеше да му е най-лесно.

Точно лесното е избрал. И накрая - недоволен, повече нямало да прави подаръци. Инфантилна история.

Има хора, които е добре да разберат, че подаръкът не трябва да е в тежест, нито че поражда някакво задължение. Също така, че между кофти подарък и никакъв, повечето хора предпочитат да получат второто.

# 160
Просто си твърде млада. На 20, две години живеете заедно, кахърите се за печки и бойлери. Надявам се скоро да преодолеете трудностите.

# 161
Просто си твърде млада. На 20, две години живеете заедно, кахърите се за печки и бойлери. Надявам се скоро да преодолеете трудностите.

И след 2 години той още е неориентиран какво да й подари.
Защо не пробваш няколко седмици да живееш без печка и бойлер и нагледно да демонстрираш как човек не трябва "да се кахъри" за такива неща?

# 162

Точно лесното е избрал. И накрая - недоволен, повече нямало да прави подаръци. Инфантилна история.

Има хора, които е добре да разберат, че подаръкът не трябва да е в тежест, нито че поражда някакво задължение. Също така, че между кофти подарък и никакъв, повечето хора предпочитат да получат второто.
И би ли ми обяснила по каква логика е по-лесно да купиш подарък, когато не си длъжен да го правиш?

# 163

И след 2 години той още е неориентиран какво да й подари.
Защо не пробваш няколко седмици да живееш без печка и бойлер и нагледно да демонстрира как човек не трябва "да се кахъри" за такива неща?
Не ме мисли мен. Не съм обект на темата.

# 164

И би ли ми обяснила по каква логика е по-лесно да купиш подарък, когато не си длъжен да го правиш?

По логиката на инфантила, който се е тръшнал, че като не му харесват подаръка, значи никога повече няма да прави подаръци. И това след като са говорили и са се разбрали, че точно сега са закъсали, и няма да дават пари за подаръци.

Общи условия

Активация на акаунт