Empties... или СВЪРШЕНО е с теб - тема 6

• 127 316
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
  • Street of Dreams
Един глас за DayWaer на EL. На моята комбинирана и мазна кожа й е любимец и винаги има вкъщи от него. Много го харесвам - лек и с приятна миризма. Не знам какво е крем с уау ефект, защото всичко по-тежко от DayWaer кожата ми не го иска.

Mousture serge също се мотае из къщи от може би година - да лек е, този за около очите е кремооб разен и ми харесва повече.  Но като цяло съм на горното мнение - излишен филм вместо някаква супер хидратация и мекота.

# 91
Е предвид, че цената му на места е около стотак някои може да очакват да станат с 20 минус години, не знам. Същото действие като на този крем можете да имате и от дрогерийна козметика, така че да, в този смисъл не бих казала че е уау, а просто крем. Но ми хареса и ще подновя нататък със сигурност.

Анджела същият ефект има Clinique moisture sugre на моята кожата, така че мисля, че ще ти хареса EL.
Явно имаме сходни кожи Simple Smile Simple Smile

# 92
Маски

От всички съм доволна

Измиващи за лице

Eucerin - хареса ми, но не е с нищо по-добър от тези на по-ниска цена

Neutrogena - най-доброто ми попадение в последно време, вече трета опаковка ползвам

DermoFuture - също без забележки

Nivea - Не се разбра с кожата ми, излизаха ми пъпки. По принцип харесвам измиващите на Нивеа, но явно тези от синята серия са за мен.

Кремове за лице

Lumene - не ми допаднаха, уж лека констистенция, но някак ми тежеже. Нищо особено по отношение на хидратация

Eucerin - хареса ми, но не достатъчно, за да го взема пак, някак неутрален, слагаш го и не усещаш нищо

Merz - страхотни мусове, леки, приятни, хидратирах добре, за лятото ще си взема пак. Този с хиалуронова киселина мирише леко на слънцезащитно мляко, обожавам аромата му.

Make Me Bio - неизвестна за мен марка, порчах на сляпо и 173 е новият ми любим крем. Ароматът му е на билки и първите дни не ми допадаше особено, после ми хареса, но така или иначе изчезва секунди след нанасяне, така че няма значение. Лек, кожата ми се чувстваше идеално с него. 172 за студените дни също ми пасна, той пък ме върна в детството, когато ходех на гости баба и дядо и си играех в плевнята. Мирише на свежо сено Simple Smile

Здраве - за хормонални пъпки обикновеният ми действа безотказно. Но без да искам бях взела леката версия - не върши работа за тази цел. Иначе е по-лек и по-лесно се размазва.

Шампоани

Пантен и Елсев - тези си ги купувам регулярно, любими продукти

Орифлейм - изненада ме приятно, косата става много мека, не се начупва при влага, но се омазнява една идея по-бързо, отлкото с горните

Nachtkerzen - за сух и лющещ скалп. 1-2 пъти годишно имам такъв проблем и обичайно купувам Eucerin. Този по нищо не му отстъпва и е по-бюджетен.

Други продукти за коса

Този в средата ми е фаворит, освен че има термозащита, косата става жива, реши се лесно, запазва формата си. За съжаление вече не го намирам, пратиха ми синия, уж е заместителят му, но имам чувството, че нищо не прави.

Kerastase - светлозелената опаковка ми беше любима, после я смениха с по-тъмна и вече не ми действаше толкова добре. Сега пробвах този - бива, но за тази цена очаквах повече.

Лосиони за тяло

Левият е Орифлейм, лек, свеж, приятен. За топлите дни е чудесно попадение, за зимата не ми е достатъчен.

Другият на Биодерма по принцип е за след плаж, но бях взема голяма опаковка и ми остана, затова си го изхарчих и без плаж. Много добър, любимец ми е!

Разни

Зеления лакочиситител Velnea - ползвам го от години, не заменям за друг.

Дезодоранти Dove - също само тях. Но около нова година реших да сложа към подаръците по нещо малко и взех от тези с 0% алуминиеви соли - никаква работа не вършат, все едно нищо не съм слагала, а съм човек, който дори няма проблем с потенето.

Пяна за душ Нивеа - страхотна! Измива добре, икономична, нежен аромат.
Пяна за душ Балеа - прекалено тежък и силен аромат, след нея нямах усещането, че съм чиста, насилих се 2 пъти само и я зарязах.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 14:23 от Не се сърди, човече

# 93
  • на последния етаж
- един от най-любимите ми продукти за коса. Купувам редовно, вече поднових. Smiley

# 94
  • София
От темата разбрах за Silk infusion и си купих. Определено съм доволна. Също и за Eucerin Hyaluron-Filler Vitamin C Booster. Заредих поредна опаковка.

# 95
Момичета, да ви питам за Day Wear на ЕЛ - бях тръгнала да си купя препоръчания от вас, защото ми трябва нещо такова, обаче какво съм гледала в магазина не знам, взела съм този, който се води някакво сорбе. От него имате ли впечатления?

# 96
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Сорбето е като гел и е леката версия на крема.По спомен ми правеше кир ефект,но това беше преди години и може би са подобрили формулата.
Иначе Day Wear ползвах около 30-те,слабички са,не са лоши,но не са и нещо уау.

И на мен темата ми е много полезна,нищо,че не живея в България.Правя си списък и като дойде време да се прибирам,ще пазарувам според вашите мнения.👍

# 97

Здравейте.Ето ги моите нови празни опаковки.Редовно купувам инт.гел.Спреят за коса е хубав.Пак купих подобен.Доволна съм от пастата за зъби.Сапуните пак ще ги пробвам,но с др.аромат.Хубав ден

# 98

2-минутен реконструктор на Афоджи-продукт, който изхабих с голяма мъка, имам го от няколко години, голяма опаковка, беше ми писнал накрая много. Скоро няма да повторя. За ефект не мога да кажа, тъй като редувам няколко серии.

Афтър сън на Нивея, който имах от някакъв комплект със слънцезащитен, но го изразходих като обикновен лосион за тяло. Не е лош, но нищо особено. Не бих повторила. И той ми беше втръснал.

Отново афтър сън, но на Нюкс, пак доизразходен като лосион. Прекрасен и като хидратация и като аромат. Оставя кожата много мека. Препоръчвам.
Още един афтър сън, но на Виши. Не лош продукт, лека консистенция, прилична хидратация, но отново голяма опаковка и към края започна да ме дразни. Не бих повторила на този етап.

Капсули на Балея с Кю10 ( не мога да сложа снимка незнайно защо) -Харесват ми, но са мазни и са за сухи кожи. На мазни и смени кожи според мен няма да са добре.

Биофреш- околоочен от серията diamont rose- Продукт, който закупих основно заради опаковката, за да си правя масажи и да я използвам след това и който в последствие ми се искаше да изхвърля главно заради нея. Много дразнеща опаковка, прекалено дълъг флакон, който няма упора, постоянно падаше, рол-она не е нищо особено. Първоначално кремът ми правеше кир-ефект и нямах търпение да го доизхабя, в последствие обаче спря да ми прави кир-ефект и взе да изглажда и освежава много приятно околоочния. Със смесени чувства съм.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 11:28 от nteri

# 99
  • София
- не лош продукт, но има какво още да се иска. Засега няма да подновявам.

- уникален сапун, заслужава си всяка стотинка. Не съжалявам, че купих.

# 100
  • на последния етаж
- любим серум, който ползвам от години. Хидратира добре, подходящ е за чувствителната ми кожа. Ще продължавам да го купувам.

# 101
От мен отзив за този лакочистител на Ebelin:

Ползвам безацетонови по принцип и нямам проблеми със свалянето на лака. Този е истинско мъчение - отнема много време, киснене, търкане. Освен това е мазен, което малко ме изнерви, защото омазвам всичко, което пипна, преди да съм се измила. Не можах да си наложа да го ползвам докрая, хвърлих го като оставаше един пръст.

# 102
Продукти за лице:
Скрит текст:

Missha Time Revolution The First Treatment Essence Rx - корейски двойник на известната микроесенция на ЕЛ, само дето е 3 пъти по-евтин...в Корея, де, в България излиза колкото тази на ЕЛ. Много добра, с, концентриран състав, но не предизвикващ никакви раздразнения. Има консистенцията на водичка, нанася се супер лесно, попива моментално и освежава страхотно кожата. Това ми е втора опаковка и възнамерявам да продължа да я купувам, когато я улуча на промоция.

Etude House Perfect Cleansing Oil - евтино, корейско олио за дегримиране, което си върши работата на 100% и което с нищо не ме впечатли. Влиза ми в графа "евтини дегримьори, които бих повторила, но за които не бих изръсила един куп суперлативи." Оказа се изненадващо икономично, въпреки супер рядката си консистенция. Мирише  приятно на ябълки (?).

Dr. Jart + Peptidin Pink Energy Effect Serum - мисля, че съм го споменавала веднъж, истинска анти-ейдж бомба - 7 вида пептиди, аденозин, хистидин, аргинин и още един куп полезности. Има прекрасна, течна консистенция, която попива бързо без да лепне или прави кир ефект. Не е ароматизиран. Икономичен. Улучен на промоция си е истински удар. Заслужава си отвсякъде.

CNP Laboratory Invisible Peeling Booster - химичен пилинг за ежедневно ползване с 10% PHA и NMF. Идеален за чувствителна кожа, не дразни и не предизвиква обриви. При продължителна употреба, прави кожата невероятно гладка и й придава естествен блясък. Най-добрият, който някога съм ползвала. Скъп, но страшно икономичен, избива си парите отвсякъде и напълно си заслужава цената.
Почвам да го следя на промоция, определено ще го подновя.

Wellderma Revital Ge Cream - изхабен и връчен за ревю от майка ми (50+, нормална кожа), следващите думи са нейни. Много добър. Има много хубава консистенция, наподобява желиран пудинг - нито рядка, нито гъста. Не попива много бързо, но пък веднъж попил, прави кожата изключително мека, гладка и озарена. Не прави кир ефект и се разбира добре с други продукти. Има лек аромат на рози. Много икономичен продукт. Би искала отново да й го купя за подарък. Аз пък добавям, че освен, че има хубав състав и цена, е и поредният интересен корейски продукт - силно обогатен с германий крем, нещо, което никога не съм виждала. Заслужава си определено.

Дневен крем Kräuterhof Hyaluron Phytocomplex - изключително гъст, тежък, непопиващ и правещ кир ефект. Превърна се в крем за пети, където свърши идеална работа. Падна ми се бюти кутия, няма да го купя отделно.

Paula's Choice Skin Perfect 2% BHA Liquid Exfoliant -  много добър, заслужава си лаврите отвсякъде. Идеален за ежедневна употреба - омекотява и озарява кожата без да я дразни, не получих и обриви. Опаковката от 30 мл ми стигна за изненадващо дълго време. С удоволствие бих инвестирала в пълноразмерна опаковка.

Мини на Pixi Glow Tonic - получих го в бюти кутия, хареса ми. Не дразни кожата, дори и с ежедневно ползване, и я прави много мека и гладка на допир.  Бих купила пълноразмерна опаковка.

Мини на Флоралното олио на  Nuxe за коса, лице и тяло - тествах го върху тялото и много ми хареса, мирише прекрасно на бели цветя и жасмин, които обожавам. Освен това, най-важното - изобщо не мазнее. По принцип изпитвам искрено отвращение към продукти за тяло под формата на олиа, направо ги ненавиждам. Това обаче определено ще си го подновя в пълноразмерна опаковка и ще си го ползвам именно като такова. Да, толкова много ми хареса. Препоръчвам го горещо.

Cosrx Aloe Soothing Sun Cream - поредната много добра корейска слънцезащита. Доста по-кремообразна и подхранваща от обичайните, които ползвам, но отново небеелеща и без мазен слой. За лятото, може би, би дошла леко тежка за смесената ми кожа, но за зимата и пролетта е идеална. Има естествен, ненатрапчив аромат на алое вера и не дразни и люти на очите. И друг път съм споменавала колко обожавам марката Cosrx и този продукт ми напомни отново защо. Все още ми предстои да попадна на лош продукт от тях.
Определено ще подновя.

Nacific Fresh Cica Plus Clear Cream - прекрасен гел-крем, съдържащ азиатска центела, масло от чаено дърво, пантенол, ХК и серамиди. Успокоява, омекотява и хидратира кожата, особено тази, склонна към омазняване, раздразнения и пъпки. Идеален и за зимата, тъй като не е подчертано воднист, има известна "солидност" в консистенцията му. Попива светкавично бързо, съчетава се добре с други продукти и не прави кир ефект. Не е ароматизиран. Икономичен. Пасна на смесената ми, млада кожа идеално и ми хареса изключително много.
С удоволствие бих го повторила.

Продукти за коса:
Скрит текст:
Revlon Professional Pro You Anti-Hair Loss Shampoo - за косопад не мога да кажа дали върши работа, защото вече нямам такъв, но иначе се оказа много приятен шампоан - измива добре, не дразни скалпа, прави косата гладка и мека, и има много приятен цитрусов аромат. Изхабих си го с удоволствие. Падна ми се в бюти кутия. На този етап не бих го купила отделно, просто защото нямам нужда.

Продукти за тяло:
Скрит текст:
Душ гел с магарешко мляко на Cien - не ми хареса особено. Пени се добре, но е изключително течен и мирише ужасно на химия и сол(?). Оставяше усещане все едно не съм се мила. Няма да повторя.

Интимен гел на Билка с краставица - много добър, по нищо не отдръпва на Лактацид и събратята си от по 15-20 лв, а отгоре на всичко е и икономичен. Определено бих повторила.

Ролон на Роже Кавалие - споменавала съм много пъти преди различни разновидности. Подновявам редовно.

Соли за пилинг на Balea - харесаха ми много, ексфолират добре без да претъркват, дразнят или оставят лигаво усещане. Въпреки че са за еднократна употреба ми стигнаха за 3-4 пъти. Миришат много приятно и се отмиват лесно.
Пак ще купя.

# 103
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
От януари не съм се включвала(обаче не пропускам вашите публикации),но сега ще се поправя. : )

1. OPI Rapidry spray - спрей за бързо съхнене на лак.Подновявам го от 6-7г вече и не сменям за никой друг спрей или  капки.Само от този виждам наистина ефект на светкавично съхнене на лака,в рамките на 1-2 минути и съм готова.Това ми е поредната опаковка,при мен обаче се ползва рядко,просто защото ходя на гел лак.

2. Zoya 3 in 1 formula polish remover - същото мога да кажа и за този лакочистител.Поредна,поредна опаковка,за последните 6-7г с изключение на веднъж,съм ползвала само този продукт.При мен тази опаковка ми стига за година употреба,защото както вече казах,ходя на маникюр и ако ползвам лакочистителя,то е основно за ноктите на краката.Формулата е с намалено съдържание на ацетон(но си ухае силно на ацетона),но сваля лак от раз и без допълнително намокряне на тампончето.Не ми 'хаби' ноктите,дори имам чувство,че ги подсилва.

3. Lancome Hydra zen anti stress cream - не ми хареса,но го измазах с триста зора.Усещам формулата много глицеринова,безполезна и това ми е мнението за повечето кремове на Ланком,сякаш ги развалиха последно време.А съм човек с опит с марката и наистина не разбирам защо така ги съсипаха.Иначе ухае много приятно и това е само единственият плюс,който виждам.Дори един крем на Нивеа би ме впечатлил повече. Опаковката е масивна,тежка и стъклена.

4. Mustela cleansing gel - Почистващият гел на Мустела,който ползваха малките ми деца.Аз също,просто миризмата ми навява спомени от първородната ми дъщеря като бебе и живота ми в друга държава.Сантиментален продукт и подновявам често.

5. ROC retinol correxion night serum capsules - в това малко,пластмасово контейнерче върху крема на Ланком,имаше 10 капсули с нощен серум на марка,която по принцип майка ми ползва.Тези капсули са за изглаждане на бръчки и фини линии,докато капсулите в синьо са за хидратация на кожата,които обаче не бяха налични.
Много удобна кутийка за пътувания,вместо да разнасям флакони и тубички.Самия серум е мазничък и не съм видяла ефект от 10 ползвания.Бих купила отново от практична гледна точка.

6.Kerastase Bain prevention normalizing frequent use shampoo - мисля,че вече не го произвеждат или ако е все още наличен,ще е в друга опаковка.Ако помня добре,това е 3-та опаковка,която съпруга ми ползва.Купувани са преди 2-3г може би,помня че бяха на оферта 1+1 или купи 2 и 3-тата опаковка е безплатна..което си е добра цена за продукт на Керастаз.Мисля,че вече нямам останали.

7. Tatcha the dewy skin cream - това е марка,която препоръчвам с 2 ръце.Наистина продуктите им са скъпи,но много качествени и формулите им са иновативни с разни японски билки, японска роза, водорасли,лилав ориз,не знам си какво...Марката е японска и се предлагат в Сефора.Аз от там ги купувам или поръчвам от сайта им(за Щатите говоря,да уточня).Този крем е точно като за мен правен - ултра хидратираща формула с анти бръчков ефект за суха кожа.Пак ще подновя.Мисля,че ги няма още в България и дано скоро да влязат и на роден пазар.

8. Tatcha Luminous Deep Hydration Firming Eye Serum  - околоочен крем серум,който комбинирах с крема за лице от същата тази лилава серия.Отново без забележки,усещах кожата си дълбоко хидратирана и подхранена.Кремчето е с лека формула,която бързо попива.Помага и за фини линии.

9. Tatcha The Silk Cream - С този крем подходих малко колебливо,защото се подлъгах по етикета за "weightless formula" и си мислих,че е нещо като гел на водна основа,който нито ще ми овлажнява кожата,нито ще направи нещо уау върху лицето ми.Нямаше да го купя въобще,ако моя свекър не ме беше завел в сефора по коледните празници и ми каза "избирай си подаръци,имаш неограничен бюджет". Песен за ушите ми Grinning И затова всъщност го взех на сляпо - без тестер,без никаква представа дали си струва реално.Крема не е евтин,$130 с таксите и нямаше да съм разочарована ако беше неуспешна покупка.А всъщност се оказа страхотен крем,въобще не е толкова лека формулата,дори в началото ми се стори тежък.С времето,кожата ми привикна към него.Ухае на есенция за бисквитки(не очаквах такава сладникава миризма),подходящ за нормална към суха кожа.Екстракт от коприна,която прави кожата мека и гладка като на бебе.Ще го купя отново.

10. Avalon organics Vitamin C radiance serum / Avalon organics Vitamin C renewal cream - серума и крема от серията с витамин С.Серума е пълно разочарование.Не видях нито освежаване на кожата,нито озаряване и подхранване.Крема е средна хубост,измазах го основно на шията и деколтето.Оценявам изчистените формули,но не са съвсем ефективни.

11. Phyto phytobaume volume conditioner - 50 ml балсам за коса.Беше подарък към поръчка.С нищо конкретно не съм го запомнила.Като цяло Фито не са съвсем моите грижи за косата,но сега като се замисля,отдавна не съм ги купувала и може да си взема нещо тяхно за експеримент.

12.  Avant Deluxe hyaluronic acid face and eye cream - Прословута "луксозна" марка,която предлагат в бюти кутиите.Моят крем е от такава кутия и нямам нищо против крема,но ако помня добре,беше ми анонсирана цена от $90-100..come on.Кремчето не е лошо,ухае добре,мека кожа,но нереалистична цена и ако не са кутиите,които да ги предлагат,не знам коя жена ще си ги купува.Че за толкова пари вървят кремовете на Кларинс,Шанел,Диор..
Масло от ший, бадемово олио,силикони,глицерин..все евтини компоненти.

13. MAC brush cleanser - това дори не знам защо съм го пазила толкова години.Дори не знам дали все още се произвежда.Излях в мивката,защото не ми върши работа.Четки не ползвам вече.Грима ми се състои - бб крем,молив за вежди и балсам/червило.Минималистично,но достатъчно.

14. Giovanni brazilian keratin & argan oil hair oil - Купих си го с идеята да нанасям на сухите краища на косата ми.Формулата е само масла(грозе,макадамия,жожоба,арган,кокосово..) и екстракти и на хартия звучи наистина обещаващо,но самия серум е тоолкова мазен,че просто няма как да се ползва ей така на косата.Просто омазнява и слепва косата на секундата след нанасяне.Изразходих си го,като смесвах в боите ми за коса.Колкото и да оценявам състава,не бих купила повторно.

15. Clarins super restorative tinted crea в нюанс 03 litchi - Това кремче ми беше верно другарче в продължение на години,докато не открих още по-добра формула и някак си го игнорирах и забравих.Вече не се предлага.Малко ми е криво,че хвърлям последната опаковка заради сантиментална и дори колекционерска гледна точка ако така ви звучи по-ясно.

16. Garnier Nutrisse ultra color blondes/ Garnier Olia - бои от хипермаркета,които вземам от време на време.Нютрис формулата е с изсветляващ крем и я ползвах,когато косата ми започна да става много оранживееща.

17. Върху масата имам пръснати мини маски за коса на L'occitane част от коледния календар на марката(слаабички и не са за моята коса), 2 пликчета маски за коса на Herbal Essences - една с мароканско олио,другата е хидратираща с кокосово мляко(тези ги взех за пътувания и стават,но не са уау),разни пакетчета кърпички за лице на Гарние и Ла Рош(все нося такива из чантите), Weleda skin care lip butter - балсам за устни,който съм забравила из чантите.

# 104
  • на последния етаж
- никак не ми хареса този серум - недостатъчна за моята кожа грижа. Чувствах кожата си суха и опъната, въпреки крема, който нанасях след това. Няма да повторя.

Общи условия

Активация на акаунт