Бързи здравословни въпроси и отговори – 28

• 30 694
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Чак ме надъхахте да се вдигна от София до Пловдив, заради този стоматолог. Simple Smile Шегувам се, де, но и не съвсем. Много е трудно да се намери добър професионалист в тази сфера.

# 121
  • София
Техниката им е извънземна. Имат собствен рентген, скенер, всичко.
Синът е един от 100-те най-добри стоматолози в света.
За мен не е скъпо, имам преференции като дългогодишен пациент.
Работят ли с микроскоп? Simple Smile

# 122
Да
Спасиха ми един мъдрец, уж беше за вадене, но го лекуваха под микроскоп и втора година е ОК.

# 123
На мен ми пълниха каналите под микроскоп. Специално питах какво е това, защото не само не бях виждала, но и не бях чувала за такова нещо Satisfied
Или всъщност ми ги чистеха, не помня точно какво беше с микроскопа.

# 124
  • София
Аз сега избирам къде да ходя в София оборудвани и с микроскоп (дори за обтурации).

# 125
Здравейте. От август месец 2020 имам проблем с кисти на яйчниците. Гинеколожката ми каза, че се касае за хормонален дисбаланс, при което ми изписа #Lindynette 20. Започнах да ги пия за пръв път в първия ден от цикъла ми, което беше на 31.12.2020. Оттогава насам имам редица оплаквания, които донякъде може би са нормални, но тъй като досега не съм била на хормонална терапия, се притеснявам, а не мога да се свържа с лекарката ми. Пия хапчетата в 12 наобяд всеки ден. Нощем се будя цялата вир вода (вкъщи е доста хладно), имам главоболия, постоянно съм подута, гърдите ме болят, както съм пред цикъл, а и цикълът ми не спира напълно. Имам тъмно-кафяво зацапване, което за мен не е нормално (вече ми е 8-ми ден от цикъла). Някой сблъсквал ли се е с подобни симптоми отначало? Ще се радвам на всякакви мнения...
Здравей Даяна,
аз преди години имах подобни проблеми - кистозни яйчници и нередовен цикъл. Доста лекарства изпих. Но една възрастна аптекарка ме посъветва - взех си китайските гъби Рейши - те са адаптоген и са за кистите и Мейтаке  - те са за хормоните. Започнах с ударните дози по 3 пъти на ден. След 2-3 месеца нямах никакви кисти, а след около половин година ми се регулира и цикъла. Препоръчвала съм ги и на приятелки, на които също им помогнаха. Може да ги вземаш като допълнение към другото ти лечение. И дано ти помогнат и на теб.

# 126
А при полипи в матката дали са ок?

# 127
Здравейте!
 Бих помолила някой, ако има възможност да ми посочи специализирани медицински сайтове, професионални платформи и блогове на педиатри и медицински специалисти?

# 128
Искам да почна да пия комбинацията от турта, невен бял равнец. Видях, че я има и под формата на капки и няма да се занимавам с варене, прецеждане и т.н. Въпросът ми е как да избера кое е по- подходящото? Дали и двата вида- отвара или капки са с еднакви супер сили, както ги описват.

# 129
Здравейте, не знам дали въпроса ми е за тук, но ще пробвам:) От около месец забелязах на зърното на едната си гърда бяло петънце подобно на блистер. Проблемът е, че отдавна не кърмя и се притеснявам от какво може да се е получило. Разбира се ще отида на мамолог, но докато ми дойде часа ще се побъркам. Някой сблсквал ли се е с подобен проблем?

# 130
Здравейте, майка ми сутринта бързала за работа и се спънала и паднала на челото си. Тръгнала една кръв огромно количество,  добре че била близо до клиника. Правили са рентген, няма нещо счупено като нос. Но на челото и има голям хематом, носа е леко подут. Под очите се появиха синини в последствие. Тя държа лед почти час. Болеше я главата, но после понамаля болката, но и тежи челото там, където е хематома. Какво може да се маже за по-бързото минаваме на хематома и сините под очите. Хирург й е казал да пие обезболяващо като парацетамол и аналгин, ако я боли. Също йодасепт е казал да купи. Тя мисли, че трябва повече да лежи, за да не се слезе отокът и сините надолу.

# 131
  • Близко съм
Здравейте, знаете ли дали в Бодимед Пловдив изследват фосфор , защото ендото ми е предписал калций и фосфор. Видях че има неорг.фосфати но дали е същото има ли запознати?

# 132
Здравейте, майка ми сутринта бързала за работа и се спънала и паднала на челото си. Тръгнала една кръв огромно количество,  добре че била близо до клиника. Правили са рентген, няма нещо счупено като нос. Но на челото и има голям хематом, носа е леко подут. Под очите се появиха синини в последствие. Тя държа лед почти час. Болеше я главата, но после понамаля болката, но и тежи челото там, където е хематома. Какво може да се маже за по-бързото минаваме на хематома и сините под очите. Хирург й е казал да пие обезболяващо като парацетамол и аналгин, ако я боли. Също йодасепт е казал да купи. Тя мисли, че трябва повече да лежи, за да не се слезе отокът и сините надолу.

Леотон или Репарил си мисля, те принципно са за травми, натъртвания, подкожни хематоми.
Да се наблюдава за симптоми на мозъчно сътресение - дали й става лошо, да я носи на сън.  Иначе си трябва време 2-3 дни да отминат. Майка ми преди време през нощта ставайки в тъмно до тоалетна се спъна и си удари лицето в масата, най-вече устата. Сутринта като я видях ми се изкара акъла въпреки, че веднага си е сложила лед и е държала доста. Имаше отток и синини на нос, под очите,  горната устна беше като със силикон надута...чак след два дена поспаднаха.

# 133
Здравейте, майка ми сутринта бързала за работа и се спънала и паднала на челото си. Тръгнала една кръв огромно количество,  добре че била близо до клиника. Правили са рентген, няма нещо счупено като нос. Но на челото и има голям хематом, носа е леко подут. Под очите се появиха синини в последствие. Тя държа лед почти час. Болеше я главата, но после понамаля болката, но и тежи челото там, където е хематома. Какво може да се маже за по-бързото минаваме на хематома и сините под очите. Хирург й е казал да пие обезболяващо като парацетамол и аналгин, ако я боли. Също йодасепт е казал да купи. Тя мисли, че трябва повече да лежи, за да не се слезе отокът и сините надолу.

Леотон или Репарил си мисля, те принципно са за травми, натъртвания, подкожни хематоми.
Да се наблюдава за симптоми на мозъчно сътресение - дали й става лошо, да я носи на сън.  Иначе си трябва време 2-3 дни да отминат. Майка ми преди време през нощта ставайки в тъмно до тоалетна се спъна и си удари лицето в масата, най-вече устата. Сутринта като я видях ми се изкара акъла въпреки, че веднага си е сложила лед и е държала доста. Имаше отток и синини на нос, под очите,  горната устна беше като със силикон надута...чак след два дена поспаднаха.
Много благодаря. И аз си изкарах акъла - тръгна за работа, а по-късно се прибира с марля на лицето и подута. Слава богу главоболието изчезва вече, а освен него нямаше гадене или световъртеж, дискомфорта е от самия хематом. Лекарите са и казали, че бавно минава хематома, но се надявам, ако вземем нещо да повлияе и на него и на синината, която се появи около очите. Явно челото е предпазило от това да си счупи носа. Не знам дали има смисъл след час, два държане на лед да продължава по-късно днес. Питах за мазило, защото освен хематома има и рана.

# 134
  • Бургас
Сина ми като малък беше паднал и на челото му се появи огромна цицина колкото половин орех. Крем с арника много му помогна.

Общи условия

Активация на акаунт