Бързи здравословни въпроси и отговори – 28

• 30 730
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Оф абе как може ?!? И в окото на всичко отгоре Sad Доста е зачервено, идете на очен лекар.

# 631
  • София
Не съм чела темата назад,
Но към преминалите ковид
Какъв антибиотик ви предписаха ?

Към тези с левокса , как ви понесе ?

# 632
Пила съм многократно, никога не съм имала проблеми. С шум в ушите съм и паническо разстройство.

# 633
  • Sofia
С отвара от билката очанка може да промивате окото и компреси също,но най-добре е лекар да го види.

# 634
Не съм чела темата назад,
Но към преминалите ковид
Какъв антибиотик ви предписаха ?

Към тези с левокса , как ви понесе ?

Никакъв, моят личен лекар смята (аз съм на същото мнение), че не трябва да се пие без нужда ей така за презастраховане.

На познат Азакс, но той си имаше белодробен проблем и не биваше да се рискува, на друга позната Левокса.

# 635
И аз не знам как така предписват антибиотик за вирусна инфекция, лечението е симптоматично. Ама явно се презастраховат личните лекари.

# 636
Вече на интересни се правите.
Никой не ви кара насила да пиете АБ, стойте си на парацетамол.
Който иска, да се мъчи така, аз предпочитам, когато е нужно, да съкратя времето за боледуване с помощта на АБ.

# 637
Аз предната година с едни кашлици се бях сдобила. Паралелено с мен и колега на работа в същото състояние. Изписаха ни кортикостероиди. Той чете, чете и на края реши че едва ли не ще се затрие от тях. На мен обаче така ми беше писнало, че без да му мисля ги взех. До гуша ми беше дошло да се давя и да се душа два месеца. След лекарствата, за месец и се оправих. Тоя обаче на работа толкова зле стана че оправия няма сега. Още се дере като куче, всички се дразнят защото той просто се души и не спира по цял ден с пръстъпи. Реши да си взема лекарствата, но никакъв ефект. Не знам какво мисли да прави. Сума и доктори смени, сума и пари по прегледи и няма оправия. Така че всяко лекарство се взема поради някаква причина, за отстраняване на проблем. Пък ако някой не го бърка че стои болен със седмици, това е друг въпрос.

# 638
Дали от кортикостероидите е минало или просто ти е минало, никой не знае. Понякога тия лекарства много объркват нещата. Абе всеки си знае, имам доктори в семейството и те са на друго мнение. За съжаление в медицината 2 и 2 не е 4. Но все пак си знайте, че категорично лечение за този вирус няма, колкото и да ни се ще обратното и антибиотиците да ни лекуват. Не го налагам на никого, изразявам си мнението. Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 16:39 от veseuka

# 639
Ние, с мъжа ми, в момента (предполагаемо) сме с Ковид. Аз го изкарах за 1 ден - той, обаче, беше много зле в продължение на няколко седмици. Не знам дали през цялото време е бил с Коронавирус, възможно е първо да се е касаело за някаква пролетна настинка и после да е лепнал вируса, ама си беше зле - на легло, с висока температура и ужасна кашлица. Поиска да му взема "Азакс" и "Aviron Rapid" - еми, пи ги, ама да ви кажа, не му свършиха особена работа. За излекуване и дума не може да става. Чак тия дни се пооправи малко, но според мен, най-вече от само себе си. Та, дори и да пиете тежки лекарства, за жалост, няма гаранция, че ще се оправите бързо...

# 640
Кой каквото иска да пие и никой не се прави на интересен. Вирус не се лекува с АБ, все едно за грип да се пие АБ. Антибиотик се пие ако  се получи бактериална инфекция, но не всеки получава такава.

Коронавирус: защо антибиотиците не са препоръчителни

# 641
Дали от кортикостероидите е минало или просто ти е минало, никой не знае. Понякога тия лекарства много объркват нещата. Абе всеки си знае, имам доктори в семейството и те са на друго мнение. За съжаление в медицината 2 и 2 не е 4. Но все пак си знайте, че категорично лечение за този вирус няма, колкото и да ни се ще обратното и антибиотиците да ни лекуват. Не го налагам на никого, изразявам си мнението. Simple Smile
Ха, ха ти майтапиш ли се. Аз щях да се задуша буквално за тия два месеца. Според личната да съм вземала сироп за кашлица без рецепта и смучащите за гърло. Що нещо изпих и изсмуках. Не става. По зле станах. Та на края си самопредписах пулмолог изписа инхалатори и кортокостероиди и се пресече тая гад. А всичко започна с покашляне.

# 642
Добре, чудесно е, че в твоя случай е помогнало Simple Smile Но не при всички става така.

# 643
Вирусните инфекция много бързо преминават в смесени.
И тук да напиша, въпреки че ми омръзна, дъщеря ми направи тежък гърч и стигна до пневмония, защото ЛЛ отказа да изпише АБ.
После беше на 2 в болницата.
Колежка си отиде на 53, поради непиене на АБ, много преди КОВИД. Караше на Фервекс и подобни за висока Т.
Рязко се влоши, двустранна пневмония с белодробен оток и фатален край. За 10 дни.

# 644
Имате ли представа къде в София правят Пулсова оксиметрия (Пулсоксиметрия)? Платено. Би трябвало във всяка болница, но не намирам инфо в Интернет.

Общи условия

Активация на акаунт