Бързи здравословни въпроси и отговори – 28

• 30 800
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Много добре.
Да си продължава добавката.
Ще се оправи жената.
Мисля, че поне 6 месеца ги пият такива добавки.

# 526
Това е абсолютна хипофункция, но ти си знаеш. Другите ти хормони как са - ФТ3 и ФТ4, защото те са важните всъщност, а не само ТСХ
Да, пишеше латента хипофункция. Нямам никакви оплаквания, дори косопада не се дължеше на това. Предвид факта, че не планувам бременности, лекарят каза, че ако се повишава ще ми назначи терапия. Задържа засега, защото започна ли я - ще бъде за цял живот.
Останалите ми хормони са в норма.
Имам доверие на лекаря, дълго проучвах преди да отида, смятам, че не сгреших. От две години го гледам тоя тсх, че беше над 3 и чак сега отидох като излезе и от референтните, но реално наистина нямам други оплаквания.

# 527
Кои останали хормони?

# 528
Т3, Т4, плюс анти телата тат и мат

# 529
Много добре.
Да си продължава добавката.
Ще се оправи жената.
Мисля, че поне 6 месеца ги пият такива добавки.

DEVA това са изследвания преди операцията но след операцията изведнъж завишиха ензимите незнам защо така.

# 530
  • Оптимист по принуда
Моля, помагайте пак, ако можете

ЛХР?
Лъчехимио какво? Или е друго.

# 531
От две години го гледам тоя тсх, че беше над 3 и чак сега отидох като излезе и от референтните, но реално наистина нямам други оплаквания.

При здравите хора TSH е около 1 - 1.5. Дори да не се планира бременност, стойност от 3, 4 и прочее е изключително висока и затормозява организма.
По същия начин се тълкуват и FT3 / FT4 - даже да попадат в референтните граници, ако са под средата, това е индикация за проблем.
Хормонът е до живот, да, но това няма отношение към момента, в който е започнат. Даже напротив - колкото повече се изчаква, при доказана нужда от медикамент, толкова по-зле стават нещата.

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 17:19 от Гърне без похлупак

# 532
От лъчетерапията, Cengiz.
Ще премине.

# 533
От лъчетерапията, Cengiz.
Ще премине.
Благодаря ти Deva 🙂

# 534
Здравейте! Имам обилен косопад и търся добър лекар в София. Въпросът ми може би не е за тук, но моля за помощ! Или да ми посочите тема, където да намеря препоръки. Благодаря!

# 535
Причините могат да са най-различни за косопада - от хорманални проблеми до липса на желязо. Може би ендокринолог трябва да ви пусне изследвания и да види житовидната жлеза.

# 536
Причините могат да са най-различни за косопада - от хорманални проблеми до липса на желязо. Може би ендокринолог трябва да ви пусне изследвания и да види житовидната жлеза.
Пусках изследвания, всичко е ок. Считах го като следствие от Ковид, но срещнах мнения, че в този обем едва ли е от това.

# 537
Нека не отдаваме всичко на прословутия Ковид, другите заболявания не са спрели. Ами лекар трябва да ви насочи според мен, щом всичко е ок с житовидната. Имайте предвид, че и от силен стрес може да капе косата, имам няколко познати с такъв проблем.

# 538
Затова търся специалист в София.

# 539
  • Г. О.
Моя приятелка е с много силен косопад след изкаран Ковид. Продължи около 3-4 месеца. Маза се с какво ли не. Купуваше ампули за по 100лв, отделно шампоани и мазила. Не се знае от какво мина, но вече е добре.

Общи условия

Активация на акаунт