Бързи здравословни въпроси и отговори – 28

• 30 804
  • 738
  •   1
Отговори
# 510

Здравейте на всички това са резултатите на майка ми ЛЛ не обръща внимание,според вас трябва ли да се консултираме с специалист?Благодаря ви

# 511
АЛАТ е на границата.
Тя нали е след химиотерапия?
Нормално е да има завишение, не се е изчистил дроба още.
Другите са ОК.
Този холестерол не го гледай, не е толкова важен.

# 512

С какво да третирам такъв тип белези от акне?

Помагат ли?

# 513
Някой имал ли е усещане за буца в гърлото, причинена от психогенни фактори и за колко време отминава ?

# 514
Някой имал ли е усещане за буца в гърлото, причинена от психогенни фактори и за колко време отминава ?
Възможно е да е на психична основа, но си вижте и хормоните на щитовидната жлеза.

# 515
Ходих на ендо, той ме видя на ехограф, и каза, че е на психогенна основа като го попитах. Аз се бях стреснала след един косопад и завишен тсх и си внуших явно, но лекаря каза, че всичко с щж е под контрол. Не знам защо продължава обаче. Може би защото сега си мисля, че е нещо в гърлото, да си имам и фобиите. Вече над месец е усещането, почти постоянно е, но и аз не спирам да мисля само за това, де. От едната страна предимно, мести се и от другата, знам кога започна всичко, според ендокринолога също е внушение.
Смешно или не, но понякога като си пийнем по едно с мъжа ми, усещането се притъпява.

# 516
Ако всичко е наред с щитовидната жлеза, а и това, че се успокоява от малко алкохол, ме навява на мисълта, че наистина може да е на психична основа, както ви е казал докторът, и вероятно като се успокоите, всичко ще мине. Да не повярва човек какви неща може да предизвика психиката ни Simple Smile

# 517
Четох, че това чувство може да продължи дълго, за жалост. Все пак ако не отшуми до седмица, две ще отида на унг. Благодря за отговора !

# 518
Аз се бях стреснала след един косопад и завишен тсх и си внуших явно, но лекаря каза, че всичко с щж е под контрол.

Ако TSH е завишен, няма как жлезата да е наред. Завишен TSH = хипофункция, т.е. реален проблем си има. Много е възможно стягането в гърлото и косопадът да са именно оттам.

# 519
  • Пеликания
Точно това щях да предложа, да посетиш УНГ. Аз така около месец усещах чуждо тяло в гърлото и излезе фарингит.

# 520
За жалост от известно време не спирам да пия фрешове, вино с много лед, а знам колко е вредно за моето гърло, и може и това да е.
Относно тсх - гледа ме на ехограф, не е уголемена жлезата, тоест, не би следвало да има притискане, усещания и т.н. Усещането не е в основата на щж, а по-нагоре, макар че се мести понякога, но основно е едностранно. Случвало ми се е и преди при силен стрес, но сега е по-продължително. Иначе не ми засяда при храна и пиене на течностти.

# 521
Относно тсх - гледа ме на ехограф, не е уголемена жлезата, ...

Едното няма общо с другото. Аз съм с Хашимото в доста прогресирала степен, т.е. голяма част от тъканта на ЩЖ вече не функционира, но самата ми жлеза не е уголемена. Имала съм стискане в гърлото като симптом периодично.
Във всеки случай, високият TSH трябва да се нормализира - вероятно ще се наложи прием на медикамент. Необходимо е да се види дали не е налице и Хашимото в начална степен (щом казваш, че ехографски жлезата изглежда наред).

# 522
Лекарят каза, че засега следим на 3 месеца. Последно тсх беше 4,8.

# 523
Това е абсолютна хипофункция, но ти си знаеш. Другите ти хормони как са - ФТ3 и ФТ4, защото те са важните всъщност, а не само ТСХ

# 524
АЛАТ е на границата.
Тя нали е след химиотерапия?
Нормално е да има завишение, не се е изчистил дроба още.
Другите са ОК.
Този холестерол не го гледай, не е толкова важен.
Deva благодаря за бързия отговор,майка ми нямаше химио а имаше само лъчетерапия майка ми има статоза на черния дроб ползваме хранителна добавки за дроба и от 1 месец насам прави диета толкова може да сме свалили ензимите иначи бяха алат 51 асат 40 сигурно трябва да пподължим диетата и добавките за дроба.

Общи условия

Активация на акаунт